Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy fogom megmondani neki...

Hogy fogom megmondani neki hogy másik oviba kell mennie?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves lesz áprilisban. Fél éve bölcsibe jár, nagyon nagyon imádja. Sokszor szombat-vasárnap is menne. Szerencsés vagyok ebből a szempontból.

Ez a bölcsi igazából egy családi napközi, de iskolakezdésig itt maradhat a gyerek, ha tudja a szülő finanszírozni. Havi 95 ezer Ft jelenleg, amit a munkahelyem fizet. Mivel az ovi alapítványként működik ezért is tudja a cégem fizetni (egész szeptemberig, amíg kezdődik a tanév), mert az neki is jó, ha leírhatja az adójából.

(A témához még hozzátartozik, hogy hirtelen hívtak vissza dolgozni, nagy örömmel mentem, de egy hét alatt augusztusban csak ezt a fizetős ovit találtam. Mindenhol beteltek. Nem jókedvemből választottam ezt a helyet)

A helyzet az, hogy még 6 órában dolgozom, amíg lejár a gyedem (április), így állapodtunk meg a főnökeimmel (mivel fizetik az ovit, kevesebbet keresek és az kis gyed összeg is jól jön plusszba a fizu mellé, a részmunkaidőm miatt ő is kevesebbet adózik utánam), és utána visszamegyek 8 órába. A gond az, hogy az ovi 8kor nyit, ami tök késő nekem, mert a munkaidőm elvileg fél 8kor kezdődik (majd ha megint 8 órás leszek). Már próbáltam lobbizni az oviban hogy korábban nyissanak, azt mondták ha többen jelentkeznek erre, semmi gond, de addig nem. (Jelentkező pedig nulla, mivel ez a felső 10ezer ovija, miss műkörmöshöz szoláriumba járó egész nap semmitevőknek rohadtul mindegy mikor nyitnak). Ha ez így marad, mindenképpen át kell menni normál oviba. Egyrészt a nyitva tartás miatt, másrészt én ha 8 órában dolgozom akkor sem tudok havi 100 ezret kifizetni. Teljes lelki beteg vagyok hogy fogom ezt megmondani, megértetni a gyerekemmel hogy másik oviba kell majd mennie? Annyira szereti, el nem tudom mondani. Én meg lelki beteg vagyok emiatt.

2012. febr. 27. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy cipőben járunk. Nekünk is a gyerek fizetős, magas szinvonalú oviba jár, 2 és fél éves volt, visszamentem dolgozni, bölcsibe nem fért, oviba nem vették fel, mert még nem volt szobatiszta.

Eddig bírtuk, nekem sajnos már nincs munkám, a férjeméknél nem emelés, hanem bércsökkentés volt januártól.

Ki kell vennem az oviból, ráadásul itt a városban csak két ovi van, a jobb helyre már rég beteltek a helyek, így évközben csak a másikba veszik fel, ahol tele van színesbőrüekkel.

Semmi bajom velük, de a gyerekek koszosak, mikor megkérték a szülőket, h naponta cseréljék az alsóneműt a gyereken, akkor másnap is azt adták rá, csak kifordítva stb...

A szívem szakad meg, de én sem tudok mit tenni, márciustól ide fog járni, annyi a könnyebbség, h délben elhozom, amíg nincs munkám.

Én beszéltem már a gyerekkel, tudja, h mi a helyzet, látta már óvónőt, de állítja, h ő csakis a régi ovijába fog járni.

Most lesz négy éves, én abban reménykedek, h majd elfelejti, beileszkedik a másik oviba, és nem lesz baj.

2012. febr. 27. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia,

Nagyon együtt érzek Veled... Magán oviba jár egy éve, de szeptemberben megy űt az államiba, amitől természetesen nem azért tartok, mert állami, hanem mert itt iszonyatosan szeret. Az óvó néniktől kezdve a helyen át egyszerűen imádja!!!! Egyetlen szerencsém van talán, hogy 4 kis barátja is most vált majd és egy csoprtoba fognak kerülni, talán így könnyebb lesz Neki.

Az igazság az, hogy az is lehet, hogy csak én trippelem be magamnak és nekem lesz nehezebb a másik ovi, mert annyira megszerettem ezt a gyerek barát rendszert itt, Ő pedig meg sem érzi majd :)

Ági

2012. febr. 27. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Első: tudod ezzel nem az a baj, hogy a másik gyerek koszos, hanem akkor lesz gond, amikor egy évben a gyereked harmadszor jön haza tetvesen, mert lesznek szülők, akik nem irtják rendesen, és nem kezelik a gyerekük fejét.

Kérdezőnek: ha az új csoportban kedvelik a gyerkőcöt, akkor hamar meg fogja szokni. Az én lányom maga alatt volt, amikor megtudta, hogy a kiscsoportot neki egyedül ismételnie kell. Igaz, hogy ugyanaz az ovi, de más óvónők, más csoport.... két év múlva arra sem emlékezett, hogy a kiscsoportot kétszer járta, valamelyik nap mutattam egy csoportképen, a kedvenc - első - óvónénijének a nevére sem emlékezett. Az utána lévő kellemes emlékek elnyomták..

2012. febr. 27. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!