Nőgyógyász mennyi idő múlva tudja megmondani hogy pcos vagyok-e?
És ha a ciszta időközben elmúlik?
Ám egyenlőre csak én gyanítom hogy az vagyok.
Ha pcos vagy akkor a cisztaid(mert tobb van,sok apro9nem mulnak el,max terhesegkor.
Nekem megvolt a gyanum,be is igazolodott gyorsan hogy pcos vagyok,mar a tuneteimbol gondoltam a betegsegre,az ultrahangon 99szazalekban bebizonyosodott es a vervetel miatt pedig felallt a diagnozis.
Inkább endokrinológushoz kellene fordulnod.
Persze a nőgyógyász is tud vérvételt kérni a hormonokra, de nem biztos, hogy megfelelően fog utána kezelni, még ha ki is derül a diagnózis.
Érdemes cukorterhelést is csináltatni, inzulinmeghatározással.
Ha budapesti, esetleg debreceni vagy, akkor ajánlom a Mens Mentist (honlapján tudsz tájékozódni), ezen belül Tűű doktort.
Itt is vannak hasznos dolgok: [link]
Szia. Én évekig pcos voltam, de nem vettem észre semmit magamon,csak, hogy amikor menstruálok, írtózatos görcsöléseim voltak. De ezt betudtam a genetikának. Mivel mindig időre megjött, így semmilyen jel nem utalt a betegségre. Egyszer azonban késett, elmentem dokihoz, aki elküldött uh-ra, és ott megállapítottak, hogy pcos vagyok. Diane 35-el kezeltek fél évig, és ennyi elég volt, hogy eltűnjenek a cisztáim. A doki azt is mondta, hogy behezen fogok tudni teherbe esni, ehhez képest elsőre sikerült, most 13 hetes kismama vagyok. Ja és engem nem küldtek vérvételre. A Diane 35 nagyon jó gyógyszer, tudom ajánlani. Hízni sem híztam tőle!
Üdv és gyógyulj meg!
Utolsó előtti vagyok.
A Diane 35 önmagában nem oldja meg a PCOS-t, és sajnos csak kezelhető, de nem gyógyítható ez a betegség, mert egy sor anyagcsere probléma áll a betegség hátterében, aminek következménye, de nem kiváltó oka a petefészek cisztásodása.
Ezért nem elég a nőgyógyász szaktudása a pcos kezeléséhez, mert ők nem ássák bele magukat a témakörbe és nem is mindig értenek egyet a kezelési módokkal.
Ők csak fogamzásgátlót szeretnek felírni, meg petefészkeket operálni, de ezek nem is lennének szükségesek!
Persze ezen a kórképen belül is vannak enyhébb és súlyosabb esetek is.
Nyilván annak, akinek rendszeres volt a mensese addig is, teherbe tud esni, bár nagy a vetélés kockázata kezelés nélkül, vagy nem megfelelő kezeléssel.
A diane35 a tesztoszteron kezelesere van,magat a pcost nem szunteti meg,mint ahogy mas sem.kezelheto betegseg megfelelo gyogyszerrel ami egyaltalan nem a diane.Nekem is dianes kezelesem volt es rogton teherbe estem utanna de nekem ez celzott kezeles volt,a tesztoszteronom miatt kellet szednem.
ja es meg egy nagyon fontos dolog,ne keverjetek ossze a PCO nem ugyanaz mint a PCOS!
Pco eseteben eltunhetnek a cisztak, a pcos eseteben nem nagyon.ezert fontos tudni hogy megis melyik helyzet all fennt es aszerint kezelni a beteget.
egy PCOS eseteben a diane meg ronthat is a helyzeten,mert emeli az inzulinszintet,szoval merlegelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!