Gyerekvállalással kapcsolatos kérdés: párotok is akkor akar (t) gyereket, amikor Ti? Főleg többedik gyereknél érdekelne?
Mikor összeismerkedtünk, egymásba szerettünk és később családot terveztünk én két gyerekről álmodoztam, férjem egyről. Összeházasodtunk, lakást vettünk, újítottunk. Mikor készen lettünk én jeleztem, készen állnék egy babára. Férjem is hajlott rá, bár konkrétan nem beszéltünk többet róla. Végül is becsúszott (nem védekeztünk rendesen), de egyáltalán nem bántuk. Mikor az orvos közölte, hogy lány lett, férjem kijelentette, hogy na akkor majd a másodikat fiúnak csináljuk. Megbeszéltük, hogy 2 éven belül csináljuk. Aztán ez annyira sikerült, hogy 14 hónap lett a korkülönbség. Persze fiú lett. Úgy gondoltuk, hogy így tökéletes, igaz rossz érzés volt, hogy többé nem lehetek kismama. Mondogattam is a férjemnek, hogy esetleg lehetne majd még egy babánk, ha olyan jól menne a szekerünk és a gyerekek már iskolások lennének. A férjem hallani sem akart róla.
Nos, hivatalosak voltunk egy esküvőre. Hosszú idő óta sehol nem voltunk. Jó formán ép, hogy abbahagytam a szoptatást, a férjem rég nem látott "csinos" ruhában. Jól éreztük magunkat, ittunk egy picit. Mikor hazaértünk csak védekezni felejtettünk el. Persze teherbe estem. Férjem első körben hallani sem akart róla. Félt az anyagiak miatt. Én meg az abortuszról nem akartam hallani. Attól féltem. Elképzelni sem tudtam, hogy ahol két gyereket nevelnek boldogságban ott van ok elvetetni egy harmadikat. Végül a férjem is beleegyezett. De neki azért kellett egy kis idő, míg örülni is tudott neki. Most már a kicsi is 1,5 éves. Én 4 év alatt kihordtam 3 gyereket. Baromira elég volt. Most már én is szeretnék nő lenni, hasznos része lenni a társadalomnak. Nem "csak" az anyuka aki otthon van a kicsivel. De ha becsúszna egy 4. fogalmam sincs mi lenne. A józan paraszti ész azt diktálná, hogy már sem anyagilag sem fizikailag nem egészséges. De az egészséges, hogy elvetessem? A józan ész azt mondaná, hogy nézzem a már meglévő családom érdekeit. De ki nézi a még meg nem született gyerek érdekeit? Nagyon nehéz dolog ez. Inkább gondosan védekezek azt hiszem.
Te vagy, akinek 6 lánya van, és félt attól, hogy most ikrek lesznek? Akooor most hármasikreket vársz?
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!