Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apa pénzt akar adni,...

Ha az apa pénzt akar adni, nem is keveset, de semmi mást ami kellene, akkor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
Én megalázónak érzem, hogy becsületben megszültem a gyerekét, ő pedig mindent azzal akar elintézni, hogy pénzt ad. Mi tagadás, elég sz*rul állunk, ő pedig meglehetősen jól. Szóval jól jönne a pénze, de valahogy úgy vagyok vele, hogy legszívesebben hozzávágnám, és elküldeném a francba. És inkább úgy vagyok vele, ha nem adja se a nevét, se az "apaságát",se a nemzetiségét, se a jelenlétét az életünkben, szeretetét, hátteret, szülői támogatást, vagy akár az apai rokonság jelenlétét a gyerek számára, akkor inkább ne adjon semmit. És érezze át, hogy milyen ember. Én meg majd szépen felnevelem a fiunkat alig pénzből, de legalább "tisztán". És akkor persze megint elfog az önvád, hogy nem a gyerek érdekeit nézem, hanem a sértett egómat. Nem tudom, hogyan kellene tennem?
2012. ápr. 18. 13:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
fogadd el a pénzt, vagy mondd meg neki mit akarsz a pénz helyett...
2012. ápr. 18. 13:30
 2/15 nittababy ***** válasza:
Fogad el a pénzt lesz még olyan amikor jó jönne ha segítene!!
2012. ápr. 18. 13:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod, a barátnőm férje úgy lépett le, hogy azt sem tudja hol van, és nem hogy szeretetet, de pénzt sem küld...

Akkor inkább adjon pénzt, az kész. Ne érezd megalázónak, szerintem örülj neki, hogy legalább anyagilag támogatja a gyereket (nem téged, hanem a gyereket). Ha tudod tedd félre a pénzt a gyereknek, legalább ennyi 'haszna' legyen az apjából.

2012. ápr. 18. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el a pénzt, és szard le az ilyen apát. Majd találsz valakit, aki tisztességesen, a saját gyerekeként fog tekinteni a tiédre, és felneveli.Ne dobd el ezt a lehetőséget, a gyereked érdekében!
2012. ápr. 18. 13:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Fogadd el a pénzt!
 6/15 anonim ***** válasza:

Én elfogadnám a pénzt.

Amit adnak fogadd el.

Főleg, ha rosszul álltok anyagilag.

Örülj neki, hogy legalább pénzt ad, és nem eltűnt mint az aranyóra.

7/15 krisztivan ***** válasza:

Nézd más szemszögből a dolgot.

Lesz pénzetek és mégsem fog senki beleszólni hogy hogyan neveled föl a gyermekedet:-))

Ne hagyd hogy a sértettség közétek álljon(pénz+te)ahogy múlnak az évek lehet hogy az apuka is szeretne majd részt vállalni a gyerekből.Mindenki változhat és lehet hogy most piszok nehéz lesz de ha ettől függetlenül sikerülne jó kapcsolatban maradjatok az lehet hogy a későbbiekben a gyerek javára válna.Ha mégsem akkor legalább tényleg nem rajtad múlt.

2012. ápr. 18. 13:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez téged zavar, akkor nyiss egy számlát a gyermeknek és tedd arra a pénzt amit ad az "apa". Aztán majd ha nagyobb lesz a gyerek, eldöntheti hogy mit tesz vele.
2012. ápr. 18. 13:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Fogadd el a pénzt hisz az tulajdonképpen a gyerekednek jár és gondolj arra hogy azért annyira nem sz@r alak mert hány olyan "apa" van aki inkább feketén vagy sehogy nem dolgozik, csakhogy ne kelljen fizetnie a gyerektartást.
2012. ápr. 18. 14:02
 10/15 A kérdező kommentje:
Hát... az annyira nem sz@r alak nem igazán állja meg a helyét. Neki ez nem sok pénz, nekem/nekünk viszont rengeteg. Én inkább úgy érzem, ő ezzel akarná "befogni a számat", nehogy apasági pert kezdjek, vagy egyéb "gondot" okozzak neki a jövőben. És számomra úgy tűnik, hogy úgy gondolkozik, hogy ha ad nekem valamennyit, akkor "megússza", én meg szépen csöndben maradok. Én nem indítottam pert, meg nem is terveztem, nem is említettem soha egy szóval sem, hogy ha magától nem jut eszébe apának lenni, akkor szálljon magába. De ő hozzászokott ahhoz, hogy pénzzel mindent el tud intézni, én meg hihetetlenül bántónak érzem, hogy akkor most minket is így "letud". Nagyon égne a bőr az arcomon, ha elfogadnám. Mintha "pénzért" szültem volna. De lehet, hogy el fogom. Köszönöm a válaszokat, hasznosak. Kívülről biztosan elég "hülye" dilemának tűnik.
2012. ápr. 18. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!