Ha az ember keveset aludt, akkor az edzéssel ártunk? Pl ha valaki éjszaka valami miatt nem tud eleget aludni csak 3-4 órát, akkor a napi edzést ha megcsinálja (ahogy tudja) akkor az ártalmas? Vagy nyugodtan lehet csinálni?
az edzés mindenképpen ártalmas, mert minél nagyobb ellenállással edzel, annál jobban sérül az izomzatod.
de lényegében ilyen összefüggés alvás és edzés ártalmassága között nincs.
nem ártunk az edzéssel soha(kivéve ha betegek vagyunk),én megpróbálnék többet aludni. 3-4 óra az semmi. megkérdezhetem h mi miatt ilyen kevés a pihenőidő?
azért fontos nagyon ez az időszak, mert tulajdonképpen ilyenkor nőnek és regenerálódnak az izmok.
az attól függ,milyen edzés csinálsz.
én pár hónapja lementem szintén kialvatlanul edzeni,dekoncentrált voltam,negatív hozzáállású,10 perc múlva lihegtem,mint a kutya és sparringnál az edzőm bucira verte a fejem,mert úgy mozogtam,mint egy ólommadár.
ha ilyen van,akkor hunyok 1 órát edzés előtt,ha tehetem.
az feltölt annyira,hogy rendesen edzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!