Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apa pénzt akar adni,...

Ha az apa pénzt akar adni, nem is keveset, de semmi mást ami kellene, akkor mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
Én megalázónak érzem, hogy becsületben megszültem a gyerekét, ő pedig mindent azzal akar elintézni, hogy pénzt ad. Mi tagadás, elég sz*rul állunk, ő pedig meglehetősen jól. Szóval jól jönne a pénze, de valahogy úgy vagyok vele, hogy legszívesebben hozzávágnám, és elküldeném a francba. És inkább úgy vagyok vele, ha nem adja se a nevét, se az "apaságát",se a nemzetiségét, se a jelenlétét az életünkben, szeretetét, hátteret, szülői támogatást, vagy akár az apai rokonság jelenlétét a gyerek számára, akkor inkább ne adjon semmit. És érezze át, hogy milyen ember. Én meg majd szépen felnevelem a fiunkat alig pénzből, de legalább "tisztán". És akkor persze megint elfog az önvád, hogy nem a gyerek érdekeit nézem, hanem a sértett egómat. Nem tudom, hogyan kellene tennem?
2012. ápr. 18. 13:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem Anyum volt ilyen helyzetben. Inkább elfogadta, minthogy apaságit indítson. Ez akkor jó ötletnek tűnt, de:

1. nekem mindig magyarázni kell, miért vagyok anyum nevén

2. Most, hogy haldoklik az "öreg" én nem fogok örökölni tőle semmit, csak a másik szeretőjének a gyereke, mert ő nem hagyta anno annyiban

3. Soha többé felénk sem nézett, adott születésemkor egy összeget (anyum szerint fél éves fizetésének felet meg) és többet semmit. Néha küldött egy képeslapot.

Anyum miatt én sem indítottam apaságit 18 évesen (lett volna rá pár hónapom) most már mindegy, de örökre viselem azt, hogy nem ismert el.

2012. ápr. 18. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is fogadd el a pénzt, de még valamin gondolkodj el. Ha csak a szádat akarja ezzel befogni, akkor bármikor felhagyhat a támogatásotokkal, és azt bizony a gyerektől fogja elvenni. jobb az ilyesmit jogilag is tisztázni.

Én azt hiszem, igenis kérném az apaság megállapítását, és azt, hogy megszabják a tartásdíjat. És nem csak a pénz miatt, hanem azért is, mert a gyereknek joga van ahhoz, hogy viselje az apja nevét, és ne egy kitaszított kis senki legyen.

2012. ápr. 18. 14:52
 13/15 anonim ***** válasza:
Utaltasd a gyereked számlájára és neveld a sajátodból. A gyereknek jól jön a jövőben, és ha más nem is, ez "megmarad" az apjából.
2012. ápr. 18. 15:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Mindenképp fogadd el a pénzt, büszkeségből nem lehet felnevelni egy gyereket.

Mondjuk én még az apasági pert is megfontolnám, mert a gyerekednek jár a gyerektartás. Nem neked, a gyereknek. Ne keverd ide a büszkeségedet.

2012. ápr. 18. 16:00
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Fogadd el a pénzt, az jár a gyereknek.

Arra nem lehet kötelezni az apát, hogy látogassa, nevelje, szeresse a gyerekét.

Fogd fel úgy, hogy az élethez szerencse is kell. Te sajnos pont peches voltál. Nem lehet minden tökéletes.

2012. ápr. 18. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!