Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalással kapcsolatos...

Gyerekvállalással kapcsolatos kérdés: párotok is akkor akar (t) gyereket, amikor Ti? Főleg többedik gyereknél érdekelne?

Figyelt kérdés
Voltatok olyan helyzetben, hogy Ti szeretnétek még egy (több) babát, de Ő nem szeretne már? vagy fordítva!Hogyan lehet ezt megoldani?
2012. máj. 8. 20:14
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

A nagy család mindkettőnk elképzelése volt.

Most váruk a harmadikat, remélem ma éjjel kibújik! (Holnap be kell feküdnöm túlhordás miatt)

A férjem négyet szeretne, de én most úgy vagyok vele, hogy nem tudom elképzelni, hogy még egyszer ezt végigcsináljam, sok szempontból problémás ez a terhesség, és nagyon nehezen éltem meg. De meglátjuk, 2-3 év múlva visszatérünk rá, így beszéltük meg.

2012. máj. 22. 21:22
 22/39 anonim ***** válasza:
én már házasság után bevállaltam volna (naívan 22 évesen, a semmire), de a férjem kötötte az ebet a karóhoz, hogy 5 évig ne. 5 év után közös megegyezésre vállaltuk be. Nem volt kérdéses, hogy a 2.-at az első 2. születésnapja előtt akarom megszülni, össze is jött. Szó van 3.-ról is, én most vagyok 31, azt beszéltük, hogy ha lesz, akkor a 35. szülinapom előtt szülnék, mert most per pillanat vágyom arra, hogy nő is legyek, ne csak anya. Szóval ez függőben van. Nem zárkózunk el előle, de most igénylem a pihenést terhesség-szülések között.
2012. máj. 22. 21:42
 23/39 A kérdező kommentje:

Írtam már. hogy - bár nagyon szeretnék még gyereket (még kettőt), de a férjem ellenkező akarata ellen nem tehetek semmit, ha tényleg elzárkózik majd a dologtól. Tehát az egyedül ne szüljek, mert nem fer megállapítást nem értem, persze, hogy nem egyedül én dönthetem el a dologot.

Irigyelni sem kell minket, hogy ennyi gyereket vállalhattunk( tudom, hogy nem rossz szándékból írta, aki írta), semmivel nem különb az anyagi helyzetünk egy átlagos családétól (talán annyi a könnyebbségünk, hogy hitel nélküli saját házban lakunk), de semmi segítségünk nics sem anyagilag, sem fizikailag. Szóval ezzel az erővel bárki bavállalhatja.

A ház mérete volt még kérdés, 130 nm - es házunk van, amit folyamatosan alakítgatunk, szépítünk, korszerűsítünk. 2 gyerek alszik egy szobában, kiv. 1 kis szobát, amit most választunk le az 5 . gyereknek. De ugyanígy meg tudnánk oldani még 1 vagy 2 gyerek elhelyezését kényelmesen.

2012. máj. 22. 21:50
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom! 5-ös kicsapta a biztosítékomat... :-DDDD primitív dolog így ráerőszakolni egy férfiara a gyereket. Nem tudja mi az elég. Azzal érvel, hogy abortusz ellenes OK rendben, de a fogamzásgátlásról se hallott??? Hogy tudja ilyen szinten nem ember számba venni a férjét, zsarolni, és követelőzni? Tisztelni a másik fél akaratát is, hisz neki is az élete, és csak ő akar dönteni, önzőn a saját vágyait teljesíteni. Persze, hogy visszamegy a férje, mert szereti a gyerekeit,talán, még az asszonyt is de minden tiszteletem a férfié. Én tuti elköttetném magam férjként egy ilyen nő mellett... nem közös döntés ez így. Ha 1 gyerek lenne, és második, vagy max 3-dik lenne kérdéses ok.... az se indok mindenre, de hogy pénz van dögivel ,hisz ügyvéd.. és??? élete is van mellette? Azért valljuk be a gyerek vállalás, és nevelés gyönyörű dolog,de nem kevés lemondással jár, 1 gyerkőc van eddig, természetesen nem vitatom, hogy megéri a lemondás. Mi is akarunk még,de 4-5-6 -dik után.... huh
2012. máj. 23. 14:01
 25/39 anonim ***** válasza:

Még 2-öt?Az összesen 7.

Nem csak az anyagiakra gondolok,de idegileg is fogod bírni?

2012. máj. 23. 15:35
 26/39 anonim ***** válasza:
és hogy fogja bírni a szervezeted? doki mit mond?
2012. aug. 20. 16:05
 27/39 anonim válasza:

Szerencsére a párom és én is nagyon szeretnénk gyerkőcöket, így 1-2 éven belül belevágunk a családalapításba.

Én minimum 4 gyereket (2 fiú - 2 lány) szeretnék, de a párom kettőt vagy maximum 3-at, így még van egy kis "harcunk".

Ha időközben a párom meggondolná magát és csak kettőt szeretne, én azt is elfogadnám, mert ez a közös döntésünk kell legyen.

Természetesen időről időre felhoznám a dolgot :), de soha nem eröltetném!

29F.

2012. aug. 20. 17:37
 28/39 anonim ***** válasza:

Mlaci lesz még egy kis harcotok?:D Mintha az én párom írta volna...ja lehet azért, mert ő írta.:P

Na de komolyra fordítva a szót a párom jól írta, hogy kettőnk döntése lesz a dolog. Én világ életemben 2 gyereket akartam, és ehhez mindig is ragaszkodtam. Viszont megismertem a páromat és ő nagy családról álmodozik. Mivel szeretem átgondoltam az ő álláspontját is és így egyelőre úgy érzem, hogy a 3 gyerek még belefér nekem is és így kompromisszumra jutottunk. Tudom, hogy mindig fel fogja hozni a negyedik gyerek gondolatát, de majd meglátjuk hogy alakul az életünk. Ha én úgy fogom érezni, hogy nem merném jó szívvel bevállalni azt a babát valamilyen oknál fogva, akkor elmondom neki, hogy miért nem és biztos vagyok benne, hogy elfogadja és nagyon boldogok leszünk 2-3 gyerekkel is.:)

2012. aug. 20. 18:08
 29/39 anonim ***** válasza:

Van ilyen a környezetemben.

Igaz, ott "csak" 3 gyerekről van szó,.nem 5-6... Apuka nem akarta a 3. babát, de megszületett.

Imádja a kicsit, de a házasságuk döglődik rendesen, a feleségével nem tudnak együtt élni, válni készülnek.

Nekünk 1 van, még egyet szeretnék, ha az anyagiak stabilak lesznek, és nem kell fillérezni. De most biztosan nem. Harmadik se jöhet szóba, nemhogy ötödik...

2012. aug. 20. 19:39
 30/39 A kérdező kommentje:
Orvosilag minden rendben van a szervezetemmel, csak természetes szülésem volt, nincs gondom. A dokim szerint szülhetek még gyereket minden további nélkül.
2012. aug. 21. 00:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!