Miért kell támogatni a gyereklányokat hogy szüljenek?
Egyszerűen muszáj feltennem a kérdést mert teljesen ki vagyok akadva!
Akár hány tini terheses kérdésbe belekattintok mindegyikben szinte mindenki támogatja őket!Miért?
Én értem hogy itt mindenki gyereket akar és nyilván emiatt nem fog az abortusz mellett kampányolni,de hogy is gondolhatjátok hogy támogattok egy tízen éves GYEREKET(!!!!) hogy szüljön egy másikat?
Elvileg itt már érett,iskolázott,külön háztartásban élő nők többsége van!Úgy gondoljátok tényleg hogy egy tini tök szuper hogy gyereket vállal és minden rendben is van vele? Urám bocsá a kérdésért de normálisak vagytok?
Légyszíves,mondjatok pozitívumokat azzal kapcsolatban hogy miért érdemes tizenévesen szülni,mert én kb egyet se tudok!
Vegyünk egy mai tök átlagos családot!Átlag kereset,átlag lakás!
A mai világban a szülőknek sincs biztonságban a tízen vagy húszon vagy akár harminc éves munkaviszonya!A saját gyerekét sokan alig tudják eltartani és akkor vállaljon a gyereke egy gyereket?
És azzal a szerencsétlen tinivel mi lesz?Igen,biztos gyerek mellett fogja befejezni az iskolát mert a mai világban a stréberségről híresek a fiatalok...ugyan már!
15-16-17 évesen teherbe esik....tök mindegy hogy hogy!Megtartja!Kinézik az iskolában,mindenhonnan,9 hónapig nem áldott állapotban lesz,hanem lelkileg meg fogja viselni!Aztán természetesen otthagyja az iskolát,mert majd halaszt!Megszületik a baba,apuka fiatal,nem érzi a súlyát a dolognak,f*ngja sincs lelkileg hogy támogassa anyukát!A gyerek sír,ordít,nyáladzik,bekakil,beteg lesz,hasfájós stb stb!A gyerek 3 lesz,anyuka beadja oviba és lám....8 osztállyal hova is megy dolgozni?Jah,SEHOVA!Ok,talán erőt vesz magán hogy letegyen valami szakmát vagy érettségit vagy valamit az minimum 1-2 év de lehet 3-4 is!Akkor már anyuka van vagy 19-20 éves 8 osztállyal és nem csinált még semmit a saját gyerekéért!Apuka vagy foggal körömmel küzd és dolgozik vért izzadva,vagy már rég lelépett egy 16 évessel!A gyerek fenntartása így is úgy is a nagyszülők nyakába szakad!De ha azt még nem is nézem!Mi lett anyukából?Egy elcseszett életű "felnőtt",akinek kimaradt egy nagy csomó olyan dolog az életéből ami felnőtté tette volna,amit később nem fog tudni bepótolni,nincs élettapasztalat,se végzettség,se munkaviszony se semmi olyan amire igen is hogy szüksége van egy tizenéves gyereknek,ahhoz hogy később felelősség teljes szülő lehessen!
Még egyszer megkérdezem!Ti ezt támogatjátok?Ti hagynátok hogy a tizenéves lányotok tönkre tegye az életét csak azért hogy nehogy abortuszra menjen?A mai világban érettségi nélkül sehova nem vesznek fel!Egy legalja gyárba sem,mert annyi diplomás meg agyonképzett ember szaladgál hogy minek kell a 8 osztályos!A saját életét olyan szinten megnehezíti hogy borzasztó!
Én akárhány tízen évesen szülő anyukát ismerek mindegyiknek silány az élete(akinél apukáék nem milliomosok)!Mindegyik apura van utalva,mert nulla az egzisztencia!Ja,és akkor még apukáról,az ő életéről nem beszéltem...
Ebben a kérdésben nem a szélsőségeket szeretném firtatni és nem a 32.jére van abortuszon mert nem bírja összecsukni a lábát dologról beszélek,hanem egyszeri óhatatlan pillanatról ami akár több életet is megkeseríthet!
Persze lehet védekezni meg stb stb de engem inkább az érdekel ebben a kérdésben hogy miért kell támogatni!Abszolút semmi rációt nem látok benne!
(Ismétlem nem az a kategória érdekel ahogy milliomosok a nagyszülők és 8 osztállyal is arany életük lesz mert megöröklik apuciék olajkutait!)
A primitív válaszok nem érdekelnek,kérek mindenkit hogy a véleményét normális keretek közt írja le!Köszönöm és szép napot mindenkinek!
Sajnos nincs időm végigolvasni, ha ismétlek elnézést!
Azért, kedves kérdező, mert a tizenéves lányok gyerekei is értékesek, a tizenéves lányoktól született gyerekek is új csodákat rejtegetnek magukban. Ezért van az, amit Te "támogatásnak" nevezel.
Ja, és az életben nincsenek tökéletes helyzetek, amik semmi problémát nem fognak felvetni.
Ezzel a hozzászólásommal nem azt mondom, hogy minden 16 éves essen teherbe, de ha egy 16 évesnek véletlenül "becsúszik" a gyerek és meg akarja tartani, azt igenis támogatni kell. Mert én akarata ellenére a 14 éves lányomat sem küldeném abortuszra.
Az utolsó 2 oldalnyi válaszolóhoz írnék!:)
Nektek is köszönöm a választ,és bár nem mindennel értetek egyet normálisan le tudtátok írni!Tényleg nagyon köszönöm!
Igazából érdekes hogy itt most a túlnyomó többség a "tiniterhesség ellen" van!Viszont ahogy az egyik válaszoló írja a többség igen is hogy erőlteti a megtartást annak ellenére amit a kérdező ír!
Nagyon sok igazság van abban hogy ezekre a kérdésekre nagyon nehéz "igazságosan" válaszolni!És nagyon egyet értek azzal hogy az embernek muszáj belekontárkodni a más bajába,és nagyon okosakat mondani más kontójára!
És azzal is egyet értek hogy sok nő azért írja a megtartást minden áron mert hónapok óta próbálkozik és annyira vágyik("remeg") a gyerek után hogy neki nehézségek árán adatik meg hogy egyértelműen szüljön mindenki!
A nehézségekről meg annyit,hogy nem mindegy hogy magamnak gerjesztem azokat,mert 8 osztállyal az első pasival teherbe vágatom magam,mert lusta vagyok rendesen védekezni(elnézést a kifejezésért),vagy megtettem mindent a gyerekért de akadnak tőlem független nehézséget amiket muszáj vagyok megoldani!
Egyébként hogy mikor vagy rossz ember...ha "megölöd" még szinte hozzád sem tartozó részedet(arra értem hogy nem hiába van szabálya az abortusz elvégzésének),vagy megszülöd és rosszabb esetben egy életre tönkre vágod!(Értem ez alatt az anyagi bizonytalanságot,az ebből fakadó idegeskedést,esetleges éhezést stb stb!)
Itt régebben már olvastam egy olyan kérdést,ami arról szólt hogy mennyi pénz marad a gyerekre mit tudnak adni neki stb stb!És bizony volt nem egy nő aki azt írta hogy bizony nyáron üres kenyeret evett a család meg csupasz tésztát mert egyébre nem volt pénz!Sőt van kisiskolás a családban és hallottuk hogy van olyan gyerek amelyik hétvégén nem nagyon vagy egyáltalán(!!!) nem eszik mert NINCS mit enni otthon!És akkor megint itt a kérdés hogy egy tizenéves ezeket hogy is tudná kiküszöbölni iskolázatlanul,gyerek fejjel?
Még egyszer köszönöm az eddigi válaszokat!
Gondolkoztam,hogy valaszoljak-e , most az egyszer megteszem. Eddig se valaszoltam abortuszos kerdesre es szerintem ezutan se fogok.
Az az igazsag,hogy en nagyon komoly hivo vagyok es a vallas (pontositok Isten) elitel mindenfele gyilkossagot amibe az abortusz is beletartozik. Ezert en abortusz ellenes vagyok, soha nem mennek abortuszra es nem biztatnek senkit arra,hogy abortuszra menjen.
DE!!!
Eppen azert nem valaszolok az ilyen jellegu kerdesekre mert nem tamogatom a 20 ev alatti szulest mindenfele egzisztencia nelkul. Ilyenkor en is mindig arra gondolok,hogy mi lesz azzal a babaval kesobb gyerekkel. Lesz mit ennie? Lesz neki rendes otthona? Ruhai? Lesz aki szeresse es aki nem csak teherkent tekint ra?
Vagy csak olyan elete lesz amit senki sem szeretne mert nem lesz mit ennie,nem lesz rendes otthona,szereto csaladja,ruhaja.
A mai vilagba sajnos muszaj az anyagiakba is gondolkodni. Semmire nem lehet gyereket vallalni.
A masik meg az anyuka. Ha nem erett meg az anyasagra akkor akar ejjel is otthon hagyja egyedul a par honapos babajat,hogy bulizni menjen. Es mibol fogja eltartani a babat? Gyesbol es cspbol? Munkat 8 altalanossal nem talal.
Akarhogy is nezem szegeny babara-kisgyerekre csak nelkulozes var majd.
Az apukak kb 80% szerintem ilyenkor lelep mert ugye szexelni volt esze csak vedekezesre nem meg arra sem,hogy felnevelje a gyereket.
Mindegy,lehet ezt ragozni a vegtelensegig.
Remelem erted kerdezo,hogy mit akartam ebbol kihozni.
Es ezert nem fogok ezutan se valaszolni az ilyen jellegu kerdesekre. Mert van a hitem amihez ragaszkodok de ennek ellenere senkit nem biztatnek ilyen korulmenyek kozott,hogy megtartsa.
Szerintem ez igy korrekt a reszemrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!