Miért kell támogatni a gyereklányokat hogy szüljenek?
Egyszerűen muszáj feltennem a kérdést mert teljesen ki vagyok akadva!
Akár hány tini terheses kérdésbe belekattintok mindegyikben szinte mindenki támogatja őket!Miért?
Én értem hogy itt mindenki gyereket akar és nyilván emiatt nem fog az abortusz mellett kampányolni,de hogy is gondolhatjátok hogy támogattok egy tízen éves GYEREKET(!!!!) hogy szüljön egy másikat?
Elvileg itt már érett,iskolázott,külön háztartásban élő nők többsége van!Úgy gondoljátok tényleg hogy egy tini tök szuper hogy gyereket vállal és minden rendben is van vele? Urám bocsá a kérdésért de normálisak vagytok?
Légyszíves,mondjatok pozitívumokat azzal kapcsolatban hogy miért érdemes tizenévesen szülni,mert én kb egyet se tudok!
Vegyünk egy mai tök átlagos családot!Átlag kereset,átlag lakás!
A mai világban a szülőknek sincs biztonságban a tízen vagy húszon vagy akár harminc éves munkaviszonya!A saját gyerekét sokan alig tudják eltartani és akkor vállaljon a gyereke egy gyereket?
És azzal a szerencsétlen tinivel mi lesz?Igen,biztos gyerek mellett fogja befejezni az iskolát mert a mai világban a stréberségről híresek a fiatalok...ugyan már!
15-16-17 évesen teherbe esik....tök mindegy hogy hogy!Megtartja!Kinézik az iskolában,mindenhonnan,9 hónapig nem áldott állapotban lesz,hanem lelkileg meg fogja viselni!Aztán természetesen otthagyja az iskolát,mert majd halaszt!Megszületik a baba,apuka fiatal,nem érzi a súlyát a dolognak,f*ngja sincs lelkileg hogy támogassa anyukát!A gyerek sír,ordít,nyáladzik,bekakil,beteg lesz,hasfájós stb stb!A gyerek 3 lesz,anyuka beadja oviba és lám....8 osztállyal hova is megy dolgozni?Jah,SEHOVA!Ok,talán erőt vesz magán hogy letegyen valami szakmát vagy érettségit vagy valamit az minimum 1-2 év de lehet 3-4 is!Akkor már anyuka van vagy 19-20 éves 8 osztállyal és nem csinált még semmit a saját gyerekéért!Apuka vagy foggal körömmel küzd és dolgozik vért izzadva,vagy már rég lelépett egy 16 évessel!A gyerek fenntartása így is úgy is a nagyszülők nyakába szakad!De ha azt még nem is nézem!Mi lett anyukából?Egy elcseszett életű "felnőtt",akinek kimaradt egy nagy csomó olyan dolog az életéből ami felnőtté tette volna,amit később nem fog tudni bepótolni,nincs élettapasztalat,se végzettség,se munkaviszony se semmi olyan amire igen is hogy szüksége van egy tizenéves gyereknek,ahhoz hogy később felelősség teljes szülő lehessen!
Még egyszer megkérdezem!Ti ezt támogatjátok?Ti hagynátok hogy a tizenéves lányotok tönkre tegye az életét csak azért hogy nehogy abortuszra menjen?A mai világban érettségi nélkül sehova nem vesznek fel!Egy legalja gyárba sem,mert annyi diplomás meg agyonképzett ember szaladgál hogy minek kell a 8 osztályos!A saját életét olyan szinten megnehezíti hogy borzasztó!
Én akárhány tízen évesen szülő anyukát ismerek mindegyiknek silány az élete(akinél apukáék nem milliomosok)!Mindegyik apura van utalva,mert nulla az egzisztencia!Ja,és akkor még apukáról,az ő életéről nem beszéltem...
Ebben a kérdésben nem a szélsőségeket szeretném firtatni és nem a 32.jére van abortuszon mert nem bírja összecsukni a lábát dologról beszélek,hanem egyszeri óhatatlan pillanatról ami akár több életet is megkeseríthet!
Persze lehet védekezni meg stb stb de engem inkább az érdekel ebben a kérdésben hogy miért kell támogatni!Abszolút semmi rációt nem látok benne!
(Ismétlem nem az a kategória érdekel ahogy milliomosok a nagyszülők és 8 osztállyal is arany életük lesz mert megöröklik apuciék olajkutait!)
A primitív válaszok nem érdekelnek,kérek mindenkit hogy a véleményét normális keretek közt írja le!Köszönöm és szép napot mindenkinek!
Kezdjök ott, hogy a szülök mindent megtettek, hogy ez ne történjen meg de a kedves kislányuknál még is becsúszott a gyerek.
NA de itt jön a neveltetés. Ha jó a kapcsolat a szülökkel a kislány elmondja tanácsot kér, van egy saját gondolata is, akar-e any alenni, vagy sem? ha a szülök normálisak akkor nem azt nézik hogy mi történt hanem a meglévö bajban támogatják a gyereket. pl ha a kislány igen is abortuszt akar akkor abban és megbeszélik vele+ egy szakemberrel mit is jelent ez. ha a kislány anya akar lenni, akkor ebben támogatják, mert senki nem akar a saját gyermekét teljesen roncsnak látni, és az a tini aki mindeáron megakarja szülni az egy roncs lehet attól hogy a szülök bele küldik egy abortuszba.
Ha nem jó a kapacsolat a szülökkel, akkor a lány elkezd félni. a félelem miatt elkezdi titkolni, a titkolás olyan mély lelki baj, hogy a végén mikor kipottyan a gyerek már csak egyet lát hogy eltüntetni a gyereket. jobb esetben beadja egy korházba, rosszabb esetben te is tudod mi történik....
te esetedben a te lányod valószínü a titkolást választaná neked soha nem mondaná el, és ha nagyon maga alatt lesz, akkor akár magában vagy a babában is kárt tehet. gondolom neked sokkal jobb érzeés lenne, ez mint hogy végig segíted egy életen a gyerekkel, aki azért örömöt is hoz számotokra.
Egyáltalán nem támogatom a korai szülést, persze mindenkinek a saját döntése. Én úgy éreztem volna, hogy elrontom az életem, ha tiniként szülök. Nekem voltak terveim, tanulni, dolgozni, bulizni akartam és szerintem ez a normális. Nagyon sok negatív példát láttam, akik korán szültek, aztán később rájöttek, hogy még kicsit élni kellene, a párjukkal szétmentek (mert a fiúk még éretlenebbek ilyenkor), ők meg mennek bulizni, új párt találni, ami már nem olyan egyszerű egy gyerekkel. Ja, és persze a kicsit meg ráhagyják a nagyszülőkre.
Teljesen kiakadok a témán, amikor valaki azt írja 19évesen, hogy minden vágya egy gyerek. Az menjen és tanuljon óvónőnek. Mit élt még át egy 19-20 éves? Meg milyen szüleik vannak, hogy ebben támogatják őket? Mi lesz így belőlük? Egy kitartott, maximum egy érettségivel. Tisztelet a kivételnek, de az esetek nagy többségében ez van.
Ja, és amin még felháborodok, hogy ezek a "tapasztalt" tizen-huszonéves gyerekre vágyó, vagy rosszabb esetben már gyerekes anyukák lenézik az idősebb (28-32 éves) érett gondolkodású gyermekvállaló nőket.
A tiniket inkább a védekezésre kellene megtanítani, mert sokuk még a biológiával sincs tisztában!
4-es csak egy megjegyzés: Az még nem elítélendő ha valaki 19 évesen gyerekre vágyik, az a gond ha meg is szüli rossz körülmények közé. Csak azért mondom mert nekem is minden vágyam volt sőt ma is azt, de tudom hogy addig amíg nincsenek meg a rendes körülmények a babához addig nem szülök a bizonytalanságba.
Peace :)
23/N
Aki nem érti a kérdésemet és csak a szélsőségeket tudja kiszedni belőle inkább ne válaszoljon!
Kedves első!A kutya nem kötelez a válaszadásra!
Kedves ötös!Szerintem nem arról beszéltem amiről te,neked mi nem világos?
6. válaszoló! Természetesen így értettem, a vágy önmagában nem elítélendő. Persze az sem, ha valaki megszüli és tudja normálisan nevelni.
5.válaszoló! Ne haragudj, de az mit jelent, hogy ha van munka, akkor dolgozol?
Mert még nem láttak nem kívánt gyermeket, akivel az édesanyja addig tudott kezdeni valamit, amíg hazavitték, mindenki megcsodálta, olyan kis aranyos volt, majd amint áldozatot kellett volna hozni az érdekében, borult az egész.
Nem kívánt gyermeknek lenni, tiniként szülni - ezek nem csak anyagi megfontolásból rettentően nehéz dolgok, hanem minden más szempontból is. Hatalmas deficiteket tud okozni a későbbiekben, és ki merem mondani, hogy találkoztam olyan gyermekkel (borderline személyiségzavarossal - nem 1 van!!!), akinek jobb lett volna, ha nem tartják meg.
Innen, arc nélkül, hülye, igaznak vélt platformokról könnyű ordibálni - közülük senki nem fogja megfogni a 16-17 éves lány kezét, amikor egyedül marad a gyerekkel (mert borítékolható nagyjából, hogy egyedül marad), senki nem fog neki segíteni számlát fizetni, senki nem ül majd vele éjszakánként.
Aki szült már (én pl. szülés előtt vagyok, de tegnap be kellett rohannunk, 3 órát ültem a szülőszobán, nagyon izgulva) pontosan tudja azt is, hogy milyen segítség az, ha a gyermek apja, egy stabil pár kint áll, és mindenben lehet rá támaszkodni. Akár ennek a hiánya is felbecsülhetetlen veszteség, szerintem.
Nincsen ráció a tini anyukákban, én így látom. És átgondoltság sincs az olykor teljesen ésszerűtlen válaszok mögött...
(Az ostobaságról nem is beszélve: láttam már olyat, hogy abortuszról érdeklődő, ijedt kislánynak azt írták, hogy 50%, hogy nem lesz gyermeke, majd 1 kérdéssel fentebb, spontán vetélést átélő hölgynek, aki technikailag pontosan ugyanarra a műtétre készült, mint a művi megszakításos lány azt írta ugyanez a válaszoló, hogy nincs mitől félnie, hiszen ez ma már egy teljesen biztonságos műtét. Az emberek ostobák, meggondolatlanok gyakran. Azt hiszem, egy névtelen fórumon az ilyen tiniknek nem etikus, de még csak nem is erkölcsös dolog meghurcolni, elítélni, és kioktatni. Mindenki életében vannak szürke foltok, MINDENKIVEL történt olyan, ami miatt őt moralitásában meg lehet kérdőjelezni. Itt, névtelenül a magas lóról üvöltözni nagy elveket - hát nem tudok rá jobb szót az ostobaságnál.
És mindezt úgy mondom, hogy azt hiszem, az abortusz nem jó megoldás, de gyakran az egyetlen lehetőség. És soha nem írnék egy idegennek olyat, hogy inkább tartsd meg azt a gyereket, mert amúgy gyilkos vagy. Segíteni nem tudok neki, ártani idióta beszólásokkal pedig nem szeretnék.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!