Miért kell támogatni a gyereklányokat hogy szüljenek?
Egyszerűen muszáj feltennem a kérdést mert teljesen ki vagyok akadva!
Akár hány tini terheses kérdésbe belekattintok mindegyikben szinte mindenki támogatja őket!Miért?
Én értem hogy itt mindenki gyereket akar és nyilván emiatt nem fog az abortusz mellett kampányolni,de hogy is gondolhatjátok hogy támogattok egy tízen éves GYEREKET(!!!!) hogy szüljön egy másikat?
Elvileg itt már érett,iskolázott,külön háztartásban élő nők többsége van!Úgy gondoljátok tényleg hogy egy tini tök szuper hogy gyereket vállal és minden rendben is van vele? Urám bocsá a kérdésért de normálisak vagytok?
Légyszíves,mondjatok pozitívumokat azzal kapcsolatban hogy miért érdemes tizenévesen szülni,mert én kb egyet se tudok!
Vegyünk egy mai tök átlagos családot!Átlag kereset,átlag lakás!
A mai világban a szülőknek sincs biztonságban a tízen vagy húszon vagy akár harminc éves munkaviszonya!A saját gyerekét sokan alig tudják eltartani és akkor vállaljon a gyereke egy gyereket?
És azzal a szerencsétlen tinivel mi lesz?Igen,biztos gyerek mellett fogja befejezni az iskolát mert a mai világban a stréberségről híresek a fiatalok...ugyan már!
15-16-17 évesen teherbe esik....tök mindegy hogy hogy!Megtartja!Kinézik az iskolában,mindenhonnan,9 hónapig nem áldott állapotban lesz,hanem lelkileg meg fogja viselni!Aztán természetesen otthagyja az iskolát,mert majd halaszt!Megszületik a baba,apuka fiatal,nem érzi a súlyát a dolognak,f*ngja sincs lelkileg hogy támogassa anyukát!A gyerek sír,ordít,nyáladzik,bekakil,beteg lesz,hasfájós stb stb!A gyerek 3 lesz,anyuka beadja oviba és lám....8 osztállyal hova is megy dolgozni?Jah,SEHOVA!Ok,talán erőt vesz magán hogy letegyen valami szakmát vagy érettségit vagy valamit az minimum 1-2 év de lehet 3-4 is!Akkor már anyuka van vagy 19-20 éves 8 osztállyal és nem csinált még semmit a saját gyerekéért!Apuka vagy foggal körömmel küzd és dolgozik vért izzadva,vagy már rég lelépett egy 16 évessel!A gyerek fenntartása így is úgy is a nagyszülők nyakába szakad!De ha azt még nem is nézem!Mi lett anyukából?Egy elcseszett életű "felnőtt",akinek kimaradt egy nagy csomó olyan dolog az életéből ami felnőtté tette volna,amit később nem fog tudni bepótolni,nincs élettapasztalat,se végzettség,se munkaviszony se semmi olyan amire igen is hogy szüksége van egy tizenéves gyereknek,ahhoz hogy később felelősség teljes szülő lehessen!
Még egyszer megkérdezem!Ti ezt támogatjátok?Ti hagynátok hogy a tizenéves lányotok tönkre tegye az életét csak azért hogy nehogy abortuszra menjen?A mai világban érettségi nélkül sehova nem vesznek fel!Egy legalja gyárba sem,mert annyi diplomás meg agyonképzett ember szaladgál hogy minek kell a 8 osztályos!A saját életét olyan szinten megnehezíti hogy borzasztó!
Én akárhány tízen évesen szülő anyukát ismerek mindegyiknek silány az élete(akinél apukáék nem milliomosok)!Mindegyik apura van utalva,mert nulla az egzisztencia!Ja,és akkor még apukáról,az ő életéről nem beszéltem...
Ebben a kérdésben nem a szélsőségeket szeretném firtatni és nem a 32.jére van abortuszon mert nem bírja összecsukni a lábát dologról beszélek,hanem egyszeri óhatatlan pillanatról ami akár több életet is megkeseríthet!
Persze lehet védekezni meg stb stb de engem inkább az érdekel ebben a kérdésben hogy miért kell támogatni!Abszolút semmi rációt nem látok benne!
(Ismétlem nem az a kategória érdekel ahogy milliomosok a nagyszülők és 8 osztállyal is arany életük lesz mert megöröklik apuciék olajkutait!)
A primitív válaszok nem érdekelnek,kérek mindenkit hogy a véleményét normális keretek közt írja le!Köszönöm és szép napot mindenkinek!
19!Én értem hogy a magzatot támogatod!De milyen élete lesz annak a "magzatnak" a pocakon kívül?Érted?Arra megszületni hogy turkálós ruhákban meg elnyűtt cipőkben hó végén vajas kenyérrel menjen iskolába mert nem telik másra?Érted?
Na elmesélek egy közeli példát!
A csaj egy tündéri,jóindulatú csupa szív ember!Apukával 7-8 éve vannak együtt(?) tehát olyan 16 éves kora óta!Apuka kb 25-26 éves körüli,anyuka 23 azt hiszem!
Szóval össze jöttek rá 18 évesen a csaj terhes lett!Megtartották a babát!Ma már 4 éves a kislány!Anyuka 8 osztályos,nulla egzisztencia,emellett milliós tartozás ide is oda is!Apuka idegroncs mert van hogy nem fizetik ki,télen nincs meló!Nagyszülőkkel laknak,ahol már kikapcsolták a fűtést mert 1 éve nem fizetik!És a csaj bátran mesélte hogy a kislány 3 hete beteg,köhög,mert nem viszi el orvoshoz mert nincs gyógyszerre pénzük!
Miért?Mert megszokták a nagy lábon élést mikor jól ment!Az a lényeg hogy havonta legyen hajfesték,meg kocsikázás,meg a napi 700Ft-os cigi!és akkor a hozzáállásáról meg a felfogásáról nem is beszélek!
Ez csak egy példa!Csak EGY!A csaj agyilag totál leragadt a tizenéves szinten,végtelen aranyos,de kiüt az iskolázatlanság!A gyerek persze egyenlőre ebből semmit nem vesz észre,de később?Ja és a szülők már nem egyszer mentek szét,meg kettyingettek félre!
A kisgyerekek se buták,mit láthat otthon?Ja és akkor arról nem beszélve hogy ha baj van anyuka felönt a garatra mert az megoldás!De jó lehet annak a magzatnak hogy megszületett... Ezt csak így nagy vonalakban írtam le!
Nem támogatom, hogy bárki nulla egzisztenciával akarjon gyereket szülni vagy hogy egy gyerek ne védekezzen.
De ha megesett a dolog, nem támogatom azt sem, hogy elvetesse, mert hitem és meggyőződésem szerint ez nem helyes. Plusz - főleg itt látatlanba - nem lehet megítélni, "leírni" senkit, nem látunk bele az életébe, fejébe, nem ismerjük az erejét, akaratát, ahogy a jövőjét pláne nem tudjuk.
Ha az én gyerekem esne teherbe, nem küldeném abortuszra (bár meg nem tiltanám, de reménykednék), hogy vetesse el az unokám, hanem támogatnám anyagilag, érzelmileg és gyakorlati segítségnyújtásban is. Nekem ez a normális. (Ugyanúgy, mint ahogy az én szüleim, apósom-anyósom támogatnak minket, ahogy tudnak, pedig 30-on túl lettünk szülők.)
Nekem egy barátnőm van, aki lökött gyerekként esett teherbe. Apuka nélkül, ám nagyszülői (portás és ápolónő...) támogatással kezdte az anyaságot, és felnőtt a feladathoz, befejezte a sulit, 3 év múlva lett munkája. Ma ő is, az igen okos gyereke is teljesen normális életet él, szerető családban - jóval később egy rendes pótapuka is került.
Ő anno addig nem is akarta elmondani senkinek, hogy terhes, amíg "ki nem fut az időből", hogy ne kelljen végighallgatnia, mások miként döntenének helyette...
Kedves 22., ez mind szép és jó, de vajon miért a késztetés, hogy az ilyen kérdésekre valamilyen sorsfordító választ adjunk?
Tökéletesen igazad van - senki, senki nem fog neki innen segíteni semmiben. És ezt figyelembe véve, valamint azt, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve - miért nem lehet NEM válaszolni, ha a kérdés az, hogy tartsa-e meg a gyereket, vagy miért nem lehet csak tárgyilagosan a lényegre szorítkozni egy adott válasznál (pl. fáj-e az abortusz, hogyan megy, meddig lehet rá elmenni, stb.)?
Van egy orvosi lap, a címe Nil Nocere. A latin mondás, amiből ered, a primum nil nocere alapelv, axióma - azt jelenti, hogy először is ne árts.
Megtanultam pszichológusként, hogy nem vállalhatja az ember magára mindenki tragédiáját és terhét. A kéretlen tanács pedig - bizonyítottan - árt.
Szeretem ezt a fórumot, szeretek itt válaszolni, és szeretek olyan témában segíteni, amiben egészen biztos, és nem ártó választ tudok adni. Sőt, a férjem orvos, ő is szokott ide írogatni, mert borzasztó bizonyos tévhiteket, ostobaságokat olvasni itt tanácsként, amelyek szintén igen ártalmasak.
Tehát azt hiszem összességében, hogy amennyiben az ember érzi, hogy a kompetenciáját meghaladó kérdésről van szó, jobb, ha nem válaszol. Ha a kérdés tárgyilagos, arra pedig lehet értelmes, tárgyilagos választ adni, tudva, hogy minden bizonnyal egy magzat sem fog megmenekülni egy névtelen fórumozó hozzászólása alapján, mert a világ nem így működik.
Persze akad olyan is, csak észre vettem, hogy 80%ban abortusz ellenes válaszolókkal találkozni, és nem azt nézik, hogy annak a lánynak mik a körülményei, vagy hány éves, egyszerűen csak ellenzi az abortusz és minden áron arra akarja rábeszélni, hogy tartsa meg!
És már olyan kérdéssel is találkoztam, ahol a tini lány már eldöntötte, hogy nem akarja a babát, abortuszról kért információt, és 70%ban olyan válaszokat kapott, hogy tartsa meg a babát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!