Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek már szaladt ki úttestre...

Akinek már szaladt ki úttestre kisgyermeke, hogyan dolgozta fel lelkileg?

Figyelt kérdés
Én sajnos így jártam, bár szerencsére nem történt baj. Egyik nap az autóval kiállt a férjem és a kisfiunk (3éves)meg velem volt, együtt csuktuk be a nagykaput. Végig mellettem volt és a kezemet fogta. De egyik pillanatban kihúzta a kezét és kiszaladt(az autó állt) az útra és jött egy biciklis aki épp meg tudott állni. Nem ütötte el,csak a kicsi elesett és megütötte a karját. Halálra rémültem,hogy szerencse,hogy nem autó jött. Ennyi volt,csak az a nyavalyás egy pillanat,amíg megtörténhet a baj. Én azóta is rágom magam ez miatt, nagyon nagyon bánt. Mindig be szoktuk ültetni kiálláskor, de most az egyszer megnézhette velem a kapu becsukást. Első és utolsó alkalom is volt egyben. Nem bírom magam túltenni rajta, iszonyúan bánt. Ráadásul kismama is vagyok így még érzékenyebb is vagyok. Leszólást nem kérek, csak az írjon legyen kedves,akivel történt már ilyen. Biztos nem én vagyok az egyetlen a világon,akivel megtörtént. Ez itt névtelen oldal,ezért is írtam ki a kérdést. Névtelenül válaszolhattok rá. Köszönöm.

2012. ápr. 10. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem már másokkal is történt ilyen.

Örülj, hogy nem történt baj, a gyerek is meg te is tanultatok belöle. Máskor figyelj jobban a gyerekre, úgy kell a kezét fogni, hogy ne tudja kihúzni a kezét a tiedböl. Másrészt elég nagy már, beszéld meg vele, hogy miért esett el, mi lett volna, ha a biciklis nem bir megállni (nagyon fájt volna neki, mármint a gyereknek), meg hogy ha autó jött volna, akkor még nagyobb baja lenne. Ezt már megérti és legközelebb jobban szó fogad.

Egyelöre ennél többet nem tudsz tenni, viszont arra fel kell készitened, hogy az utcán milyen szabályokat kell betartania, mert idövel azért el kell engedned a kezét, ténylegesen is meg átvitt értelemben is.

Viszont sok országban van olyan közlekedési szabály, hogy 6 éves korig a gyereket az utcán kézenfogva kell vezetni, ha nem, akkor a szülöt megbüntethetik.

NE idegeskedj, nem történt semmi baj, kis ijedtséggel megúsztátok.

2012. ápr. 10. 11:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Velünk is előfordult már, én is nehezen tettem túl magam rajta. Nekünk nincs autónk, mindenhova gyalog járunk, és kettő pici van, szóval meglehetősen figyelnem kell. Az én nagylányom egy busz elé szaladt ki, épp meg tudott állni... Szerencsére annyira megijedt az én reakcióim miatt, hogy azóta sokkal szófogadóbb. Ő is 3 éves egyébként. És azóta nincs apelláta, fogom a kezét mindenhol.
2012. ápr. 10. 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:

4 éves lesz a kisfiam,probálom tanitanai a szabályokra,minden kereszteződénél megállunk,fogjuk anya kezét,zöld lámpánál megyünk át,de csak egy pillanat és kiránthatja a kezét. Ettől rettegek én is. Járdán mindig a házak felőli részen mehet,de igy is sokszor megkergül,eddig megúsztuk.

Ne idegeskedj,nem történt baj,és ne is gondolj bele,mi lehetett volna,ha....mert csak örlőd magad.Mindenkivel megtörténhet,akármilyen körül tekintő.

2012. ápr. 10. 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Bizony jártam már én is hasonló helyzetben,csak épphogy megtudtam foni az akkor kb 2 éves fiamat az úttest előtt a járdaszélen! Épp a boltba akartunk bemenni,és elszaladt mellettem,én meg toltam a babakocsit üresen mert nagyon sétálni akart,hát utána már nem engedtem sétálni egy darabig! A pláne az volt benne hogy azt hitte kergetőzünk azért szaladok utána és jobban szaladt előttem nevetve! Hát mitne mondjak az ütő megállt bennem egy darabig beszélni sem tudtam,ráadásul épp jött egy kamion,és pont forgalmas főútvonal mellett történt!
2012. ápr. 10. 14:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Nalunk az a helyzet, h ket kicsi van, ket es harom evesek. A nagyobbik nagyon kepben van az utcai gyalogos kozlekedessel, mert mar regen es sokat csinaljuk, millioszor beszeltunk rola es hetente tobbszor beszeljuk at a szabalyokat seta kozben, szepen tudja es be is tartja. Lekopogom.

De a kicsi meg alig gyakorolt, sokaig maradt ugye babakocsiban, hiszen csak igy tudtam veluk buszozni, bevasarolni, ha o is gyalogolna mindig, akkor nem lenne szabad kezem.

A multkor a bejarati ajtobol szaladt vissza, elrohant mellettem, epp akkor cipeltem be a taskakat, babakocsit, eldobtam mindent, futottam utana. Par masodperc volt az egesz. Szerencsere gyors voltam, kb egy lepesnyire volt az uttesttol amikor elkaptam, sajna csak 4 meter van az ajtonk es az ut kozott.

Megijedtem rendesen, de en a masik megoldast valasztom: azota az ut nagyreszet a kicsi teszi meg gyalog, a nagyot megkertem h uljon be addig a babakocsiba. Okosan megertette, hogy most az occsenek is meg kell tanulnia kozlekedni szepen, szofogAdoan es most a kicsit oktatom vegig a balesetekrol, autokrol, zebrarol, jardarol es uttestrol. Kicsi meg, lehet, hogy ket evesen a felet fel sem fogja, de minel tobbet hallja es gyakorol, annal hamarabb erti meg es megbizhato lesz.

En teged is inkabb batoritAnalak, hogy ne elzart ettol, hanem pont gyakoroljatok, tanitsd, mert mindketten jobban jartok. Gondolj csak bele, most meg tudsz teljesen ra figyelni, de hamarosan ott lesz a pici, lesz olyan, hogy csak a picire figyelsz par masodpercig, a nagyra nem 100%-osan es ha nem megbizhato meg teljesen, akkor ennyi ido alatt ki is rohanhat.

Ezt semmikeppen ne kioktatasnak vedd, csak szimplan tanacs egy olyan anyukatol, aki naponta kilometersket tesz meg pici gyermekekkel egy forgalmas varosban olyan utakon, ahol nagyon-nagyon sok jarmu van.

2012. ápr. 10. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!