Jár valakinek a kisgyermeke magánbölcsibe?
Hát ez szerintem helyfüggő.
Nálunk pl. a 10 km-re lévő városban teli vannak a bölcsik 2 évre előre. Illetve protecióval lehet bejutni, na mármost nekem ilyen nincs, így maradt a helyi fizetős családi napközi.
Mivel tudják,hogy sokan rá vagyunk kényszerülve erre a megoldásra, ezért nem erőltetik meg magukat.Őszintén megmondva én nem vagyok megelégedve vele.
Úgy kell minden infót kihúznom belőlük,hogy mégis mit csinált a gyerekem egész álló nap...
És mindezért még fizetek is nem is keveset...:(((
De még mindig olcsóbb, mint egy állandó bébiszitter mondjuk.
Bocsánat az off-ért, de ezek nagyjából milyen összegben vannak havonta?
Nálunk is gondolkodik a falu családi napköziről is...
az első vagyok. Nálunk ez olcsónak számít 30 ezer plusz 10 a kaja.
Ennél vannak Pest környékén jóval drágábbak is 50-60 ezerért....:(
Ez ami itt van nálunk, alapítványi dolog, eddig el lehetett alapítványi támogatásként számolni, mostmár ezt is megszüntették :((
Amint lesz állásom,megy családi napközibe,de csak szept.-ig,mert felvették rendes bölcsibe.
Ez Pest környékén van.Az egyik nem volt szimpatikus,a másik meg az volt,amikor megnéztük.A lányom ott is hagyott a sunyiba,elment játszani:-)
Itt 50 körül van mindennel együtt/hó,de hallottam 60-65 ért is.
Változó.
Sztem talán jobban figyelnek rájuk,de annyira biztos,mint 1 rendes bölcsiben. 2 gondozó van és max.7 egésznapos gyerkőc lehet+az alkalmiak v. félnaposak.
az első vagyok újra (bocsi már h ennyit írok de most van az ebédszünetem és amúgy is mindig a gyerekfelé járnak a gondolataim).
Szóval itt se genyók, átöltöztetik, pelenkázzák, törlik az orrát, hagyják nyugodtan enni (inni mondjuk alig itatják) vigyáznak rá h baleset ne érje,meg hogy ne balhézzanak össze stb...Szóval mint az állami bölcsiben ahol 15 gyerekre 2 gondinéni van.
Itt nálunk 11-re van 3.
csak valahogy nekem ez kevés, már úgy értem h pár mondatot mondanának róla amiből látom h figyelnek is rá az úgy jólesne a lelkemnek..:(
Persze ugyanakkor nem is tudom mit várok, nyilván senkinek se olyan fontos a gyerekem mint nekem, ezt nem is várhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!