Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a babája vagy kisgyerme...

Akinek a babája vagy kisgyermeke nem ehet tejet és tejterméket, miket eszik? Vagy mit ehet?

Figyelt kérdés
2010. aug. 7. 06:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ,mennyire nem ehet.Elmagyarázom,hogy értem.Az én fiam 1 éves volt,amikor kipróbáltuk a junior tejet,és szegénykém lef*sta tőle a bokáját.Így történt a normál joghurttól,túrótól(a ruditól) is.Most 2 éves,tápszert kap,és csak a baba joghurtot,pudingot,üveges túró desszertet eheti,mert még mindig nem tolerálja(a normált).Mivel csalánkiütése lett 2 hete,most még a tejcsokiról is leállították(nem kapott gyakran),a fentebb említetten kívül SEMMI tejeset nem ehet.Palacsintát is úgy ehet,ha a tésztája csak vízzel készül.Ettől még sok féle ételt eszik.Rántott húsok,fasírt,levesek,tészták(a sajtos és túrós kilőve)virsli(persze szója és tejmentes)itthon készült hamburger(majonéz,mustár nélkül,csak ketchup van rajta),krumpli(neki tápszerrel készítem a pürét),rizses hús,csirke,marha,sertés pörkölt,itthon készített pizza(a tésztába nem teszek tejet),és hogy változatosabb legyen adok neki üveges bébiételt is.Ráadásul mi nyáron sokat grillezünk,zöldségeket is,nem csak húsokat.Hát így etetem.Nála az is gond,hogy nem akarja megenni a gyümölcsöt.Ez kb. fél éve van,úgy hogy abból is az üvegeseket veszem(a Dm-es elég jó árban van),és azt próbálom belediktálni.Dióhéjban ennyi.
2010. aug. 7. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:

a tej helyettesíthető laktózmentes tejjel, ha a laktózt nem eheti, vagy van szójatej is, igaz elég drága.

nagyobb városokban van spec. ilyen pékség is.

2010. aug. 7. 12:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Első válaszoló.Neked mennyi tápszert iszik meg egy nap?
2010. aug. 10. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!