Amennyiben a nagyszülő igényli a GYES-t, magánbölcsibe sem járhat a gyerek?
Mondjuk ja, ha van ellenőrzés, akkor lehet baj. Mert ugyan az én unokatesóm gyereke államiba járt, de szóltak neki reggel, ellenőrzés van, ne vigye a gyereket.
és bizony lehet ellenőrzik ezeket a helyeket ÁNTSZ. Fertőzések, étkezés stb okán.
Nálunk márciustól a nagymama lesz GYES-en a kisfiammal én meg megyek vissza 8 órába folgozni. Szeptembertől beadom a kisfiamat a bölcsibe és ezzel kapcsolatban érdeklődtem a MÁK-nál,ahol azt mondták hogy a nagyszülő GYES-re való jogosultságát nem érinti,ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek nagyszülő esetén három évesnél idősebb és az intézményi elhelyezés a napi 7 órás időtartamot nem haladja meg.
Tehát nyugodtan beadhatod a bölcsibe a gyermeket,gondolom 7 óránál többet úgysem lesz ott és emellett még a GYES-t is kapja a nagyszülő.
És ha a gyerek 3 évnél idősebb, tehát nem bölcsődébe, hanem óvodába jár
Illetve anyuka tartós betegségre tekintettel kapja aGYESt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!