Mi a véleményetek az olyan nőkről, akik az anyagiak miatt nem vállalnak gyereket?
Leírom nagyvonalakban! Rezsin spórolunk,
-nincs kábeltv, nincs újság. Van internet 2000 ft, ezen tudnak a gyerekek mesét nézni, én a híreket olvasni. Szerintem ez már majdnem 8000 ft spórolás.
-nem mobiltelefonálunk . Férjemnek van céges mobilja, nem kell rá fizetnie neki egy fillért se , mert sose haladta meg az előfizetést.
-mondanom se kell már egyikünk se cigizik
-magam sütöm a kenyeret, spórolok vele napi 100 ft-ot
-magam gyúrom a levestésztát, spórolok rajta sokat (bár szerencsém van, tojnak a tyúkjaim)
-gyerekek imádják a csirkenyakat és a farhátat, mert puha a hús. A mellehusit meg se eszik, de azért kapnak azt is
-kaján tök sokat lehet spórolni. pl megveszel 1 zacskó derelyét 400 ft-ért, ebből egy valaki alig lakik jól. én 200 ft-ból csinálok 40 db-ot
-tisztítószereken tízezreket lehet spórolni, jelenleg 5000 ft/hó, megtaláltam mindenből végre a legpraktikusabbat.
-pékkajákat, pl bukta, csiga és társai megvan 4 főre 200 ft-ből, alig kell hozzájuk valami és mégis egy árából megvan mindenki reggelije
Munkás dolgok ezek , de én rettentően élvezem, azért mert ezt AKAROM!!!!
Van nekem is csomó ismerősöm aki csak panaszkodik, pedig eleve többől él, de mindennek a könnyebb oldalát keresi. És ami könnyebb az drágább is. Persze nem tudja beosztani a pénzt és elfogy.
Nálam van egy bizonyos szint.
Tanítottam sok gyereket. A szívem szakadt meg,amikor néha láttam,hogy nem tudnak jönni osztálykirándulni, csak ha összedobjuk nekik, vagy,hogy soha nem tudtak még csak egy rágót sem venni a büfében! Nem lennék olyan önző,hogy azzal nyugtatnám magam,hogy a gyerek ezek nélkül is boldog. Főleg,amikor csak azt látja,hogy a másik megteheti!
150ezer+gyesből azért lehet venni rágót, sőt még osztálykirándulásra is lehet spórolni.
Az már egy teljesen más szint, amikor egy gyerek rágót se tud venni.De a kérdező közel sem azon a szinten van.
Azt mondom kérdező ha nagyon akarsz dolgozni, találsz is. Nem kell a társadalom mögé bújni. Aki akar az talál. Lehet nem a legmegfelelőbbet, de pénzt kap ért.
Épp a minap sírt nekem egy 3 gyerekes ismerősöm, hogy kenyérre nem telik. Szerintem a "jóisten" küldte hozzám, hogy találkozzunk. Kérdem nem találsz munkát? azt mondja nem. Hát mondom nagy szerencséd van, képzeld egy ismerősöm munkaerőt keres kertészetbe. Barátságos munkaidő, épp gyerekes szülőknek találta ki, mert tudja ők sokan vannak.
Azt hittem örülni fog a csaj, de gyors lecsapta, hogy az ő gyerekei otthon esznek, és nem lenne neki energiája munka után még házimunka+főzés. Hát én majdnem vágtam egy hátast. Szóval marad munka nélkül és panaszkodik tovább és a társadamat, mai sz@r helyzetet szidja!!!
Ezt csak azért írtam le, mert hidd el nekem csak nyitott szemmel kell járni, vannak lehetőségek a pénzkeresésre!!!
És amit leírtam csak egy eset volt, mostanság sok ilyet hallottam.
Lepontozott válaszoló :-)
Mi sem merjük bevállalni az első babót sem. Nem az anyagiak a legfontosabbak, de nálunk ez a mérvadó :( van ház/kocsi minden, de nyögvenyelős a hó vége így is. Hát hogy ez változik e nem tudjuk, de nagyon úgy tűnik, hogy a közel jövőben (min 5-10 év) nem tudnánk válani babát :(
26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!