Mi a véleményetek az olyan nőkről, akik az anyagiak miatt nem vállalnak gyereket?
Nem ítélem el,de ha a mai világot néznénk amibe élünk,mert egyre rosszabb minden, akkor szerintem egy nő se vállalna gyereket.
4 gyerkőc anyukája
Hány éves vagy?
Még biztosan nem késtél le a gyerekvállalásról.Én 35-nél húznám a határ,de ez ma már igen kitolodott 40 fölé is.
A kérdés csak az,hogy hogy álltok anyagilag?Most jelenleg beleférne-e egy baba?Nem kell újakat venni ruhákból,mert nagyon szépeket lehet venni akár használtan is.
Olyan sokan írják,hogy jaj,ha arra várnák,hogy jó legyen, sose szülnénk.
Azért nem mindegy,hogy mire! Én speciel munkanélkül 150-160 ezer bevétellel, albérlebe, nem szülnék.
Én vártam, és nem bántam meg. Nem kell agyon aggódnom magam,hogy ha nem utalják időben a gyedet,akkor mi lesz másnap.
Annyira imádom amikort azt mondják,hogy a gyerek nem kerül pénzbe. Tényleg? Az én babám tápszeres, 16 ezer egy hónapban a tápszer. Kicsit feszes a nyaka, Dévényre kell járnunk,az havi 12 ezer. Hasfájásra kb. havi 5-6 ezret költöttünk az első 3 hónapban! Csak ezeket összeadva egy hónapban kb. több,mint 30 ezer. És akkor ebben még nincs pelus, popsitörlő,gyógyszer (mert,hogy lehet ám beteg is a baba) stb.
Ha én most két évvel ezelőtt szülök, amikor jóval kevesebb volt a fizum, akkor az akkori GYED-em mellett, csak nézhetnék.
De vártam, 29 évesen nem érzem magam öregnek. De nekem nagyon jó érzés,hogy amikor viszem pl. Dévényre a gyerekem, amire neki mindenképp szüksége van, nem kell még azon rágni magam, hogy mi lesz,ha másnap lebetegszik!
A lepontozott vagyok!
Másoknak vagy magadnak szülsz gyereket?????? Mások véleménye ennyire számít???
Ebből a pénzből az én tartós beteg gyerekem havi +20ezerbe kerül (mint egy nem beteg)+ a nagy jár úszni és focizni.
Tudod én tanyára születtem, ahol a hűtőnk a kerekes kút alja volt. Se villany, se víz nem volt a házban.
Végeredmény: főiskolát végeztem, megbecsültem a munkát már diákkoromban. És jelenleg mások által lenézett pénzösszegből ennyi mindent megadok a gyerekeimnek. Mert megtanultam!!!!!!!!
Megjegyzem én soha soha nem kérdeztem senkitől, hogy mit szólna, ehhez a jövedelemhez való e gyerek. Nem kérek egy fillért se senkitől, segítségem nincs. egyszerűen beletanultam.
És összevetve az én gyerekkoromban lévő szegénységet, a mai "szegénységgel", megmerem kockáztatni sokkal boldogabb gyerekkorom volt, mint a mai gyerekeknek, akiknek "kényszerluxusban" kell élniük. Mert hihetetlen hogy mindenkinek mennyire fontos a társadalmi elvárás. Na én erre nagyívben tojok. Mi boldogok vagyunk. Persze nyilván jobb lenne évente egy tengerparti nyaralással bővülne a repertoár, de nem cserélném el a gyerekekre, inkább nem megyünk.De nem is vázolom senkinek se le, hogy miért....senki nem tudja, hogy én milyen "sok" (180ezer)pénzt osztok be. És volt már megjegyzés rá, hogy nekünk milyen jól megy....egyszerűen bele kell tanulni és nem mások által felállított gyereknevelési elvárásoknak kell megfelelni (anyagiakra értem).
És ha nem tudsz beosztani 180 ezret én nagyon szívesen segítek. De hozzáteszem, nincs mobiltelefon, meg kábeltv és társai. Se cigi, se bolti gombóc vagy derelye. Egy csomó mindent meglehet nagyon olcsón csinálni!
Ismét a lepontozott vagyok...
Az a baj, hogy manapság az "érték"teljesen más irányt vett. Jelenleg az az érték, hogy legyen a gyereknek mindenféle tárgyi java. Példa:Ha nincs ilyen meg olyan FP játéka egyesek képesek lenézni az anyukát, mert "nyomorba" szült. Egyszerűen ott tartunk, hogy mindenki sajnálja magát, de inkább a másik háza táján söpör. Ezeket tartom én lelki szegénynek.
Viszont az se jobb,amikor ilyen komoly témában érdekel mások véleménye, és nem is kizárólag az a baj, hogy érdekel, hanem hogy aszerint alakítod az életed.
Azt is írtam, hogy elmennék kapálni vagy takarítani mások után, ha úgy alakulna, de kell a gyerek. És az a gyerek korántsem lesz boldogtalanabb, mint a másik, aki mindenféle többtízezres dolgot megkap, kivéve, ha ezt nevelik belé.
Ismét példa: az én fiam sajnálja a rokon gyereket, mert az egész nap a számítógépes játéka előtt ül. az én fiam számára az érték a biciklizés, focizás stb. Egyáltalán nem érdekli a számítógépes játék és társai. Meg is védi magát ha valaki épp ezzel cukkolja. És az a vicc, hogy a gazdag csemete már hozzánk akarna jönni játszani, ahol nincs mindenféle hiperszuper kütyü, de van öröm és móka az udvaron!!!!! Csak anyuka kapott idegrohamot, amikor sarasan ment haza a méregdrága adidas cuccába. Azóta is folyton jönne hozzánk.
Az értéket te neveled a gyerekbe!!ezzel azt akartam mondani.
Egyébként a mai világ miben rosszabb, mint régen?
Aki így gondolja,
-sorolja fel milyen háztartási cikke van (elektromos)!
-van e autó
-miért fizet olyan sok villanyszámlát
-hányszor hagy sok pénzt a tescoban vagy bármi hipermarketben
-milyen mosószert és öblítőt használ
És gondoljon aztán vissza a saját gyerekkorára, hogy akkor ezekből mi volt meg és mi nem?!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!