Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan nőkről, akik az anyagiak miatt nem vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy nincs megfelelő anyagi háttér arra, hogy bevállaljanak egy vagy több gyereket is, és lehet, hogy ez éveken belül sem fog változni, ezért talán soha nem akar emiatt gyereket az illető. Mi a véleményetek erről?
2012. ápr. 5. 13:12
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
6%

Egy fél 150ezer/hó+gyeses+családi=nem mer gyereket vállalni.

Tudod azt mondom hogy az nem is akar. Buta kérdés volt.

Mi 180 ezer ft-ból fizetünk lakáshitelt, és szépen nevelünk 2 gyönyörű gyereket.

Nem akarsz gyereket, ennyi.

2012. ápr. 5. 14:15
 12/47 anonim ***** válasza:

Kérdező:

"Az nem túl felelőtlenség, ha vki munkanélküliként vállal gyereket?"

Épp az előbb írtam, hogy nálunk pl. volt munkahely a baba születésekor, csak éppen megszűnt a válság miatt. (Pont 2008-ban szültem, fél évre rá borult az életünk.)

Az albérlet sem rosszabb, mint egy átlagos devizahitel, sőt, így legalább nincs plusz adósságotok. (Sokaknak mára több a tartozása, mint amennyit a házuk ér.) Külföldön az albérlet mindennapos, csak nálunk ragaszkodik mindenki a saját lakáshoz, mellesleg ha gyerek van, szocpol is van rá.

Tudom, hogy közel sem ideális a helyzet, de ha az ideálist várjátok, sosem fogtok gyereket vállalni. De én inkább mondtam le az előfizetéses telefonról, meg a kábeltévéről, amikor meg kellett húzni a nadrágszíjat, semmint a gyerekvállalásról mondtam volna le, ha mindezt előre látom.

Ettől függetlenül, persze, keressetek munkát, dolgozzatok mindketten, hiszen nem mindegy, hogy az anyuka GYES-t vagy GYED-et kap majd. Annak is kell idő, míg őbabasága megfogan. De végleg lemondani a gyerekvállalásról ebben a helyzetben? Én nem tenném. De az én vagyok.

2012. ápr. 5. 14:17
 13/47 anonim ***** válasza:

Én sajnálom őket,és szerintem butaságot csinálnak.Soha nem lehet tudni mit hoz az élet.Mi azt gondoltuk biztos körülmények közé vállalunk babát,aztán megfogant,veszélyeztetett lettem,rögtön táppénz,párom vállalkozása meg tönkrement.Ott voltunk,hogy én a táppénzre vártam,ő meg munkanélküli!Most akkor vetettem volna el????

Végül még meg sem lett a kicsi,lett munkahelye,és helyrejöttünk nagy nehezen!Most sem vagyunk gazdagok,de a gyerekem mindent megér,nélküle nem lenne értelme semminek.Minimális pénze ha van az embernek,ha legalább az egyik fél dolgozik,és van hol lakni (akár albérlet,akár szülő) akkor lehet gyereket vállalni.Mindent meg lehet és meg is kell oldani.Az élet sosem áll meg de gyerek nélkűl sivár!

2012. ápr. 5. 14:24
 14/47 anonim ***** válasza:

Aki akar gyereket az úgyis szül, ha a természet is úgy akarja. Legalább egyet. Mert inkább elmegy kapálni, hogy legyen mit enni, de boldogan kapál.

Ha én azért nem szültem volna, mert itt a hitel, fizu is kevés, inkább mennék erdőbe lakni, sz@rnék a világra, mert gyerek nélkül nincs értelme az életemnek. De ezt én látom így. Nem mindenkiben van meg ez az érzés.

1 gyereket azért fel lehet nevelni. Persze le kell mondani dolgokról, munka szempontjából el kell vállalni bármit, amiért fizetnek, még takarítanék is, ha úgy van...

2012. ápr. 5. 14:28
 15/47 anonim ***** válasza:

4. vagyok, miért rossz az albérlet??az jobb, ha fizethetetlen a hitel és esetleg a bank elveszi a házat?

Nekem sem volt munkám(válság miatt)de meg sem fordult, hogy ne tartsuk meg a babát!Férjem munkahelye megszűnt miután megszületem....előre semmit nem lehet kiszámítani!

És szerintem sem lehet ezt a pénzhez mérni....

amúgy ahogy előbb is írták 150ezerből ki lehet jönni.

2012. ápr. 5. 14:30
 16/47 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy hogy albérlet vagy saját,a lényeg hogy tudd fizetni!
2012. ápr. 5. 15:01
 17/47 A kérdező kommentje:
Jelen pillanatban max. 150 ezerből élünk párommal olyan albérleten, ahol nem ketten vagyunk, hanem hárman, mert ketten nem tudnánk fenntartani egy lakást. Ráadásul csak gyedet kapnék, mert munkanélküli vagyok, ami majdnem egyenlő a semmivel. Most ne hogy azt mondja már nekem valaki, hogy ez egy ideáli környezet egy babának. Ha netán terhes lennék, nem szeretném elvetetni, de akkor nagyon nagy bajban lennék, párom munkahelye sem túl stabil. Meg akkor vhogy meg kellene oldanunk, hogy ne lakótárssal együtt lakjunk, de az nagy anyagi csőd lenne. Szóval aki megteheti, hogy fenntart egy lakást párjával, esetleg szülőknél laknak, és ahol az anyuka megkapja a gyest, az ne mondja már, hogy lehet gyereket vállalni ilyen helyzetbe.
2012. ápr. 5. 16:25
 18/47 anonim ***** válasza:
Én azt jobban megértem, ha az anyagiak miatt nem vállal, mert tisztában van a felelősségével, még ha esetleg kicsit túlreagálja is. Ezt nem tudhatjuk. Az sokkal jobban zavar, ha valaki az anyagiak miatt vállal gyereket, mondjuk nem akar visszamenni dolgozni, segélyekre játszik, stb.
2012. ápr. 5. 16:27
 19/47 anonim ***** válasza:

Látom nagyon okostojás vagy, lepontoztál mert mi 180ezerből megélünk 2 gyerekkel, hiteles házban?

Tudod mit, ha ennyire sz@rt ért a válaszom, akkor süllyedj el a saját nyomorodban. Te bajod, ha képtelen lennél ennyiből megélni. Én boldog vagyok, hogy képesek vagyunk rá, ráadásul az egyik gyerek tartós beteg, ami nem kis pénz. De megtanultam beosztani.

Nem hiszed el, nem érdekel. Te bajod. akkor maradj gyerektelen. De ne okoskodj olyan dologban amihez béna vagy. Az a te bajod, ha nem tudsz beosztani ennyi pénz.

Mellékesen megjegyzem, gyes-t kapnál és nem gyed-et. Kicsit tájékozódj. Én is gyest kapok

De hogy még tovább tudj pontozni, 60 ezer a lakáshitelünk, amit képesek vagyunk kifizetni ennyi pénzből.

Pontozhatsz újra le.

2012. ápr. 5. 16:38
 20/47 anonim ***** válasza:
NE SZÜLJ!!!!!
2012. ápr. 5. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!