Miért szülnek a cigányok olyan hamar gyereket?
Megint 23-as. A szomszédkérdés nem mindig cigánykérdés.
Nekem habfehér szomszédom volt, hát legyen elég annyi, hogy benne volt a keze, hogy költözésre adtam a fejem.
Ezzel szemben volt olyan cigány nő a házban, akinek egyidős volt a kisbabája az enyémmel. Néha feljött egy-egy lázkúpért, pelusért, vagy telefonálni. Belefért a keretbe, hát adtam neki. De ha vett egy kiló narancsot a piacon, biztosan felhozott legalább egyet a nagyobbik gyerekemnek. Ezért gondolom, hogy hozzáállás kérdése az esetek zömében, hogy milyen lesz a kapcsolat velük.
Egyszer a buszmegállóban álldogáltam, és egy kis csokit ettem. Mire ketten odajöttek hozzám, kivették a kezemből a csokit és továbbálltak. Ja, és örülök, hogy csak ennyi történt.
Ott aztán mindegy milyen kedves voltam.
Néha nem elég egy kedves mosoly, egy kedves szó.
Most milyen legyen a hozzáállásom? Édesen vigyorogjak, miközben ismeretlenül kilopják a kezemből a csokit:
És ez csak egy egyszerű eset.
De nem egy undorító dolgot láttam már tőlük.
Közben pedig igen, én is ismerek olyat, aki kivétel, és neki meg tök nehéz beilleszkedni. Őt kifejezetten sajnálom.
De közben meg olyanokat művelnek, hogy...áááá...nagyon másképp szocializálódtak, és nagyon hagyománytisztelők, így nem is fognak a kedvünkért változni.
Én nem várom el, hogy változzanak, csak jó lenne, ha az utcán járva nem kellene egyes tagjaiktól félni, mert némelyikre aztán mosolyoghatsz, tök mindegy.
A gyerekek meg születnek sorra, mert ezt látják a szüleiktől. Szigorú hagyományaik vannak, nekik ez a természetes.
Húúú nagy a vita. Én egy kisvárosban élek Borsodban 24 éve. Rengeteg az előítélet az itt élőkkel szemben (mellékesen megjegyzem nem csoda) Rengeteg a cigány!!!!! Tudnék nektek mesélni...
Nem akarok senkit sem meggyőzni semmiről. A sok év alatt amit velük kellett töltenem, sajnos azt kell mondjam, NEM SZERETEM ŐKET. Ezt igazából csak az látja át aki köztök él, nevelkedik, vagy gyereket nevel, próbál boldogulni. Senki sem születik úgy hogy valakit utál, vagy gyűlöl, ezt a hosszú évek tapasztalata hozza. Lehetek rasszista is egyesek szemében nem érdekel, a véleményem akkor is ez. Arról vitázhatnánk különben hogy a magyarok vagy a cigányok a nagyobb rasszisták. Én még egyiknek sem mondtam hogy kö..ög cigány, de én már megkaptam ezt visszafelé jó párszor...sőt cifrábbakat is. Az én tapasztalatom az hogy a gyerekgyártás ami nálunk folyik (ha csökken, ha nő)többnyire pénzkereseti lehetőség. Sokan írják hogy a kultúrájukból adódóan is szülhetik a gyerekeket. Megmondom őszintén itt még hagyományőrző cigányt nem láttam. Ezekről én semmi, de semmi jót nem tudok mondani. Leugatnak az utcán, betörnek a házainkba, verik, fenyegetik a gyerekeinket, tanárainkat, tönkre tesznek mindent. Nem szent nekik semmi se élő se holt.
Én kis naiv gyerekként próbáltam segíteni még nekik. A biciklimet a ruháimat, játékaimat mindent amit csak tudtam és már nem volt rá szükségem elajándékoztam egy családnak...mi volt a köszönet? Másnap éjszaka betörtek hozzánk és amit csak tudtak elvittek. Szeressem, támogassam őket? Miért? Erre is választ adhatna valamelyik. Én azt mondom aki sajnálja őket vegyen magához egyet-kettőt, segítsen neki, pátyolgassa őket. Én nem kérek belőlük.
És még mielőtt valaki azzal jönne, hogy általánosítok. Nem! Azok a kisebbség, akik nem így élnek, hanem tisztességes körülmények között, dolgoznak, gyereket nevelnek, nem az állam (a mi nyakunkon élősködnek) számomra azok nem cigányok. Ugyanolyan magyar emberek mint bármelyikünk.
És most lehet lepontozni, szép estét
Nem, nem kívánok rosszat senkinek, így a 23-asnak sem kívánok ilyen szomszédot, de ha egyszer ezek költöznének melléd, akkor te is látnád, hogy a mosoly náluk egy kalap sz.art sem ér.
S nem nyilatkoztam most az összesről. Bizonyára 23-as te jó embereket ismertél meg. S gratulálok a jó hozzáállásodhoz. Én azt elvesztettem a kedves szomszédok miatt, akik lehet épp csak egy a 100-ból, de sajnos ők nem azok akikről te beszélsz.
Tehát mert tudok számolni, ismerem a biológiát és a terhesség anatómiáját, lefolyását és a törvényi rendeleteket, valamint az átfutási időket és ezeket képes vagyok leírni, végigvezetni egy emberi ostobaságot, akkor máris kisebbség vagyok? :DDDDD
Ám legyen. Ahogy elnézem a társadalmat, kisebbség lehetek, csak mert tudok gondolkodni. Egyedül érzem magam. :)
Elkeserítelek!
Te sajnos nem tudsz gondolkodni!
Szép napot neked
Jesszus mami, most látom, hogy nem tudok gondolkodni. :)
Azt a tanácsot kaptam, hogy terhesen ne álljak le ostobákkal vitatkozni, akik nem hogy ellenérvet, de még tényeket sem tudnak közölni, akik egy végigvezetett dologra csak köpködni tudnak, így én most ezt a tanácsot komolyan veszem. Pocaklakómnak több esze van már most egyeseknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!