Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idős gyereket visel...

Mennyi idős gyereket visel meg egy válás? Úgyértem mennyi idős kortól fogja fel és esik neki rosszul?

Figyelt kérdés
Féléves gyereknek biztos nem, de egy kétévesnek? Lehet szétmegyünk a férjemmel és van egy 2 hónapos babánk. Most úgy néz ki, mint haazért lennénk együtt, hogy ne legyen nekem egyedül nehéz. De meddig csinálhatjuk ezt? Persze közbe próbálom menteni a dolgot, hátha.
2012. márc. 5. 07:51
 1/6 anonim ***** válasza:

A kétévest már megviselné, a 2 hónapost maga a válás persze nem, hisz most még csak te vagy neki. Viszont később, ha nagyobb lesz, ugyanúgy fel fog benne merülni, apa miért nem él velünk együtt.

Szerintem jobb lenne túlesni a dolgon, mert ha húzzátok, és őrlitek egymás idegeit, veszekedések lehetnek, amik már mélyebb nyomot hagynak egy gyerekben. Én 5 voltam, mikor a szüleim elváltak, és mivel évekig húzták, élénken élnek bennem a veszekedések. Jobb lett volna, ha 1-2 évvel korábban, de harcok nélkül válnak el.

De persze a legjobb lenne, ha meg tudnátok menteni a házasságotokat.

2012. márc. 5. 08:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Megviseli a félévest is, csak később, sajnos.
2012. márc. 5. 08:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy később megviseli. Nem tudom mi a jobb, essünk túl rajta, vagy később és addig hátha rendbejön, meg így nekem is van segítségem. Nem veszekszünk többet, mint egy átlagos pár. Egyébként mondtam neki, hogy ha menni akar akkor menjen. Ő döntött így, hogy marad.

Persze kérdés meddig?

2012. márc. 5. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Nehéz a helyzeted, és nagyon szép tőled, hogy a gyermek(ek) érdekeit tartod szem előtt. Mindazonáltal azt gondolom, hogy ha szerinted így is - úgy is válás a vége, akkor ne húzzátok. Ha viszont látsz még reményt, szánjatok időt a "renoválásra", esetleg keressetek fel egy családterapeutát. Ő adott esetben a válás feldolgozásában is tud segíteni a család minden tagjának.
2012. márc. 5. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nagyon bánom, hogy húztam a válást. Másfél éves volt a fiam, mikor először megfordult a fejemben, ehhez képest 7 éves volt, mikor be is adtam a keresetet. Óriási hiba volt, szerintem minél hamarabb, annál kisebb a kár.
2012. márc. 5. 11:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mi lesz a vége. Azért is húznám, mert így ketten tudjuk vinni a dolgokat. A szüleim segítenének, de ők már idősebbek, s nem szívesen bíznék rájuk sok mindent. Pl szívesebben hagyom a páromra a babám, mint anyukámra. Hiába mondok anyunak vmit, hogy hogy csinálja, ő úgy csinálja, ahogy ő gondolja.
2012. márc. 5. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!