Miért szülnek a cigányok olyan hamar gyereket?
Hogy jön a nagy számok törvénye?
Azért vállalnak korábban gyereket, mert más szociális szinten élnek.
Nagyapáink is 8an voltak testvérek, aztán megérték a felnőttkort vagy ketten. 8 gyerekhez hamar el kell kezdeni szaporodni. A modern orvosi ellátásoknak hála nem hal meg a gyerekek 66% mindenféle náthában.
A cigányok még nem fejlődtek tömegesen olyan szintre, mint mások, ennek oka, hogy 2-3 generációval ezelőtt még faluról falura vándoroltak és árultak, és itt bizony bevett történet volt, hogy a gyerekek jórészt meg fognak halni.
Remélem érthető volt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A 9. válaszoló itt nagyon szépen leírta, miért. Kicsit összetettebb téma ez, mint hogy a "segély miatt"
Igen,vannak ezek,akiket megbüntet isten meg stb...,de mi van azokkal akik havonta 2x mennek abortuszra?
Régen volt egy szomszédunk,1 évig laktam abban a házban,és azalatt az 1 év alatt a nő 14x járta meg a kórházat ez miatt!
Persze vannak normálisak,de valljuk be,elég kevesen!
Nekem is van cigány ismerősöm aki rendesen dolgozik,adót fizet,és tisztességesen neveli a gyerekét,de olyat is láttam,hogy a nő a kezében tartotta a csecsemőt és úgy itta a bort!
Az előző kérdés 9. válaszolója lennék...
Ez tényleg több, mint a "segélyért szülnek". Tény, vannak, akik valóban ezt teszik. Ezeknél a "csoportoknál" az a lényeg, hogy a lány minél hamarabb teherbe essen, megszüli, maga is gyerek, a szülők lesznek a babák gyámjai, kapják a saját gyerekük után, aztán az unokáik után is a csp-t, juttatásokat, hiszen a saját gyerekük is kiskorú. Ez a létező legfelháborítóbb dolog, mert a mi adónkból, a mi tb-nkből kapnak mindent.
Vannak azok a csoportok, akik próbálnak beilleszkedni, több-kevesebb sikerrel. A régi szokásokat, anyós-após belepofázását a dolgokba el kell tűrni, hiába látja az asszony, hogy hogyan kellene, ha a család többi tagja visszahúzza, nincs mit tenni. (De ez akár magyar családoknál is látható.)
Én is találkoztam olyan fiatal nővel a kórházban, amikor szültem, már a 9. abortuszán volt túl, és az első gyerekét szülte, de azt is már csak azért, mert nem ment időben orvoshoz. Van ilyen is.
Ez a "cigányok szülnek" annyira kényes és összetett kérdés, nem csak fehér vagy fekete, nagyon sok mindentől függ.
Nálunk egy 17 éves lány még szinte gyereknek számít, akit iskolába járatunk, lehetőleg továbbtanul, képzi magát, mi igyekszünk úgy nevelni, hogy legyen belőle valami, valaki, amíg sok cigánynál a "jójazúgy" és az "éljünk a mának" mentalitás megy.
Bocs az OFF-ért.
Nem értem, hogy az mitől különb, aki egy csecsemővel a kezében issza a bort. Attól még nem rossz ember, mert ezt teszi! Nem minden cigány rossz ember, csak nekünk tűnik annak, mert másak a mi szokásaink, másak az övéik.
Nem minden cigány a segélyért szül gyereket. Van, aki azért szül gyereket, mert náluk ez a normális. Ahogy olvashattad, valakit 14 évesen férjhez adnak. Akkor valószínű, hogy az a lány 1-2 év múlva gyereket fog vállalni.
És hidd el, köztünk is vannak olyanok, akik már 17 évesen abortuszra járnak, akkor egy cigány ezért miért más? Nem csak a cigányok azok, akik lopnak, csalnak, hazudnak, hanem köztünk is vannak ilyen emberek.
Szerintem nem sokkal különbek, csak más a kultúrájuk.
Aha,gyere már Szabolcsba akkor kérlek,sétálj végig az utcájukban és akkor mond...Tudod én kerülő utat szoktam tenni miattuk (nem csak én) és ha egyedül vagyok itthon éjszaka a gyerekkel akkor simán rettegek mert annyit járnak lopni,betörni,és félek mi van ha mi leszünk a következők.Aki nem ismeri őket az szokott úgy nyilatkozni hogy nem mind olyan meg stb.Persze nem mind,nekem is van cigány barátnőm,25 éves,dolgozik,nincs gyereke,normális,tiszta,de ez 1000-ből 1.Itt mifelénk kiröhögik a magyarokat,hogy mi hülye parasztok dolgozunk nekik,helyettük!Én lennék a legboldogabb ha normális,tisztes állampolgárok lennének,de sajnos a többségük nem olyan.
Az "igazi" hagyomány tiszstelő cigányokat se hasonlítsuk össze velük.A Bangó Margit,Bódiék na azok igazi cigányok,de dolgoznak is,tiszták,normálisak,nem egy kategória a putrisokkal!
"Nem értem, hogy az mitől különb, aki egy csecsemővel a kezében issza a bort. Attól még nem rossz ember, mert ezt teszi!"
Ezt komolyan gondoltad?
Mértékkel! Ha megiszik egy pohár bort, attól még nem rossz ember, bárki megihat egy pohár bort, nem törvényellenes, hogy csecsemős anyukák nem ihatnak bort! Ennyi erővel terhesség alatt az az egy pohár pezsgő is a vég, amit különleges alkalomkor isznak, egyszer.
Nem azt mondtam, hogy igyon annyit, amíg az asztal alá nem kerül, hanem azt, hogy ettől még nem lesz senki rossz ember. Az én anyukám is ivott bort mikor én 2 hónapos voltam, és láss csodát: egészséges felnőtt lett belőlem. Ő sem egy üveggel, hanem egy pohárral ivott.
Én így gondoltam az írottakat.
"sok cigánynál a "jójazúgy" és az "éljünk a mának" mentalitás megy."
Lehet azért, mert holnap már nem lesz az ami ma... Nem mindenkinek van havi 120 ezeres biztos fizetése.
Nem tudom te hogyan is élnél, ha még munkát is nehéz lenne találnod az "1 az 1000ből" megfigyelés alapján.
Nagyon-nagyon empatikus az ember névtelenül az ember az idegenekkel, kivéve ha az a valaki cigány... Szégyellem magam az emberiség nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!