Miért szülnek a cigányok olyan hamar gyereket?
Ha egy kicsit a saját gondolkodásunktól függetlenítődni tudnánk, akkor valamennyire értelmezni tudnánk, hogy a cigányok mit miért csinálnak úgy, ahogy. De ez sem egyszerű, hiszen ők sem mind egyformák, ott is már különböző motivációk vannak.
Most "a cigányok nem dolgoznak, lusták, segélyen élnek" részre nem szeretnék kitérni, mert nem ez volt a kérdés, bár ez is lényeges lenne bizonyos dolgok megértésében. De akkor hagyjuk.
Egy "hagyományos" cigány közösségben, családban (már ha lenne még ilyen, de igazából nem nagyon van, csak bizonyos szokások maradtak meg, de az életmód ott is megváltozott) a tanulás nem képvisel különösebb értéket. Hiszen amíg egy fiatal tanul, addig nem hoz a konyhára. Ez igaz a fiúkra is és a lányokra is. A nők amúgy sem dolgoznak a hagyomány szerint, nekik az a dolguk, hogy a család férfi tagjait kiszolgálják, ha úgy tetszik, ez a munkájuk. Mellesleg sok magyar nő is valamilyen szinten ezt az értéket képviseli, képviselné, hiszen itt is számtalanszor érkeztek olyan válaszok, hogy ha megtehetnék, akkor ők is inkább otthon maradnának, nem dolgoznának, inkább a háztartással, gyerekekkel foglalkoznának. Nos, a cigányok nagy részénél ez nem választás kérdése, ez a szokás, így kell lennie, mert aki mást akar, az kitaszítottá válik. Ahol ilyen nagy a család szerepe, ott ez különösen nagy erővel bír. Tehát, visszatérve a nők szerepére: ha egy lány már képes arra, hogy ellássa azt, ami a feladata, azaz főzzön, ellássa a család férfi tagjait, stb., az a lány már nem gyerek, hanem fiatal felnőtt, már mehet is férjhez. Ha ez az egyetlen perspektíva van, akkor mire is várnának? A sok gyerek pedig náluk nagy büszkeség. Így szocializálódtak, ezt az értéket kapták a szüleiktől, nagyszüleiktől. Ezek a dolgok csak nagyon lassan változnak, bár nekem már volt olyan felmérés a kezemben, miszerint a vállalt gyerekszám a cigányoknál is (enyhén) csökkenő tendenciát mutat, de mint mondtam, ez nagyon lassú folyamat. De már náluk is ritkán találni olyan családot, ahol 10-12 gyerek születik, pedig régebben ez általános volt.
9-es!
A bort ivó nőről csak annyit,hogy ha megjön a pénz,(gondolom a családi pótlék)akkor a kocsma előtt issza a tütüt üvegből,a gyerek meg retkes!
Az egy pohárral nincs gond,én is ittam 1dl.-t terhesség alatt!
Szóval hagyjuk már ezt a "ne bántsuk a szegény kisebbséget",mert lassan mi leszünk azok!
Én olyant is hallottam, hogy amiután férjhezmennek a lányok 13-14 évesen, ha x időn belül nem jön a baba (1-2 év?) akkor a lányt a férj családja hazakergeti a lány szüleihez, az meg még jónagy szégyen is.
Amúgy nem értek egyet a szaporodási stratégiájukkal, okoktól függetlenül.
A miértekre egész csokor válasz érkezett, csak ismételgetni tudnék.
De a 3. válaszadónál találtam egy részt, ami meg arra mutat rá, hogy mekkora átgondolatlan ellenérzés van a nem cigányokban a cigányokkal kapcsolatban:
"de mi van azokkal akik havonta 2x mennek abortuszra?
Régen volt egy szomszédunk,1 évig laktam abban a házban,és azalatt az 1 év alatt a nő 14x járta meg a kórházat ez miatt! "
Számoljunk már egy kicsit utána a dolognak :-)
17.20-asnak igaza van.
Ha teherbe esik valaki, akkor az minimum 6 hét mire észreveszi és el tudja intézni a kaparást. Ha egyből utána lesz ismét terhes, ami kizárt, mert a peteérésnek is van folyamata, akkor is max nyolcszor tudna abortuszt végeztetni, ez viszont ellentmondana a biológia törvényeinek.
A havi két kaparás is abszurdum, a válaszadó ostoba.
Te meg még ostobább!
Nézz már utána!
Én is ismerek olyat aki abortusz után max 3 héttel ismét terhes lett!
Tehát 9 hetente lesz terhes ismét. Akkor még mindig nem tud havonta kétszer abortuszra menni. :DDDD
Saját magadnak mondasz ellent, gondolkodásra képtelen embertársam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!