Ti mennyire vettétek figyelembe névválasztáskor, hogy milyen gyakori a név?
Nagyon sok szempontom volt:) Pl: vezetéknévhez menjen, névnap-szülinap távol legyen,lehetőleg jó jelentésű..
Arra vigyáztam csak, hogy ne a leggyakoribb 5-ből legyen.
A fiam Gábor és 2010-ben ez a 29. leggyakoribb fiúnév volt, a pocaklakó Tamás lesz, ugyanabban az évben a 13. lett.
Szeretem az egyedi neveket,tetszenek az egyszerű nevek is de roppant idegesítő mikor a 20.gyereknek szólnak hogy Bence, Bálint, Anna Hanna....
Így egyedibbet választottam.
Szia!
Egyáltalán nem foglalkoztunk a gyakorisággal. Az volt a szempont, hogy passzoljon a vezetéknévhez és áprilistól-szeptemberig legyen a névnapja, mert a szülinapja úgyis közel van a karácsonyhoz. A másik, hogy mindkettőnknek tetszen, és egy név legyen. Most nézegettem, hogy top hármas a keresztnév. Hozzáteszem, hogy 1,5 éves a gyerkőc, de még csak egy ugyanolyan nevű kisfiúval találkoztunk. Ha bekerül oviba, suliba lehet, hogy lesz több, de nem biztos. Nekem nem túl gyakori nevem van, általános alsóban mégis ketten voltunk ugyanazzal a keresztnévvel.
A második gyerkőcnek is ezen szempontok alapján fogunk választani.
En mindig arra torekedtem,hogy ne legyen nagyon gyakori neve a gyerekemnek(gyerekeimnek).
A fiamnak sikerult olyat valasztani ami nem tul gyakori,benne van ugyan a 100'ban de azt hiszem az 56. helyen. Erik lett amugy. Masodik nevkent megkapta az apukaja nevet (Tibor).
Most ismet babat varunk es mivel a fiam nevet az Eriket en valasztottam ezert a ferjem ugy gondolja,hogy most O valaszt nevet en meg a masodik nevet.
Hat ket nagyon gyakori nevet sikerult valasztania. Lany nevbe a Viktoriat,fiu nevbe a Davidot.
De mar belenyugodtam, mert amugy mindket nev tetszik csak kicsit zavar,hogy eleg gyakoriak.
Masodik nevuket en valasztom es probalok ritkabbat valasztani,hogy igy ne legyen olyan szokvanyos neve.
Nekünk nagyon gyakori nevünk van a férjemmel (Levente, Eszter), így mi törekedtünk arra, hogy ritka nevük legyen a gyerekeinknek.
Persze nem ez volt a kizárólagos szempont, egy csomó más dolog is számított (vezetéknévhez menjen, ne legyen közel a névnap a születésnapjukhoz, Karácsonyhoz, nevek eredete és jelentése, ne legyen ilyen név már a családban... stb.), és persze ritkaság alatt én sem azt értem, hogy nyelvtörő vagy röhejes vagy ódivatú nevet kellene választani.
Nekem gyakori nevem van ( Anna), és nem szerettem, hogy mindenhol volt legalább 2 belőlem.
Gyerekkorom óta tetszik a Levente név, de most mire születne a gyermekem, már nagyon gyakori név lett, pedig az én korosztályomban alig párat ismerek, így lemondtam erről a névről, mert nem szeretném, hogy neki is tömeg név problémái legyenek.
Névválasztáskor elsődleges az lesz, hogy mind a kettőnknek tetsszen a név, számít a név eredete, és a gyakoriság is.
Bár a nekem tetsző nevek között van nagyon gyakori és ritka név is. Azt hiszem a gyakoriság, max. akkor fog segíteni, ha több név közül tetszés alapján nem tudunk választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!