Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyire vettétek figyelemb...

Ti mennyire vettétek figyelembe névválasztáskor, hogy milyen gyakori a név?

Figyelt kérdés
2012. márc. 7. 09:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok szempontom volt:) Pl: vezetéknévhez menjen, névnap-szülinap távol legyen,lehetőleg jó jelentésű..

Arra vigyáztam csak, hogy ne a leggyakoribb 5-ből legyen.

A fiam Gábor és 2010-ben ez a 29. leggyakoribb fiúnév volt, a pocaklakó Tamás lesz, ugyanabban az évben a 13. lett.

2012. márc. 7. 13:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem az egyedi neveket,tetszenek az egyszerű nevek is de roppant idegesítő mikor a 20.gyereknek szólnak hogy Bence, Bálint, Anna Hanna....

Így egyedibbet választottam.

2012. márc. 7. 14:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyáltalán nem foglalkoztunk a gyakorisággal. Az volt a szempont, hogy passzoljon a vezetéknévhez és áprilistól-szeptemberig legyen a névnapja, mert a szülinapja úgyis közel van a karácsonyhoz. A másik, hogy mindkettőnknek tetszen, és egy név legyen. Most nézegettem, hogy top hármas a keresztnév. Hozzáteszem, hogy 1,5 éves a gyerkőc, de még csak egy ugyanolyan nevű kisfiúval találkoztunk. Ha bekerül oviba, suliba lehet, hogy lesz több, de nem biztos. Nekem nem túl gyakori nevem van, általános alsóban mégis ketten voltunk ugyanazzal a keresztnévvel.

A második gyerkőcnek is ezen szempontok alapján fogunk választani.

2012. márc. 7. 14:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok, még arra figyeltünk, hogy lehetőleg ne legyen olyan név a családban, mert elég menő nálunk a kis P, nagy P, ill. ezek egyéb formái.
2012. márc. 7. 14:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én pont azért adtam gyakori, illetve közkedvelt nevet a kisfiamnak, mert az enyém nagyon ritka (volt akkor), ráadásul a vezetéknevem is elég fura. Mindig 3x kellett elmondanom a nevemet, és rossz volt, hogy senki nem érti meg. Utáltam/utálok bemutatkozni.
2012. márc. 7. 15:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

En mindig arra torekedtem,hogy ne legyen nagyon gyakori neve a gyerekemnek(gyerekeimnek).

A fiamnak sikerult olyat valasztani ami nem tul gyakori,benne van ugyan a 100'ban de azt hiszem az 56. helyen. Erik lett amugy. Masodik nevkent megkapta az apukaja nevet (Tibor).

Most ismet babat varunk es mivel a fiam nevet az Eriket en valasztottam ezert a ferjem ugy gondolja,hogy most O valaszt nevet en meg a masodik nevet.

Hat ket nagyon gyakori nevet sikerult valasztania. Lany nevbe a Viktoriat,fiu nevbe a Davidot.

De mar belenyugodtam, mert amugy mindket nev tetszik csak kicsit zavar,hogy eleg gyakoriak.

Masodik nevuket en valasztom es probalok ritkabbat valasztani,hogy igy ne legyen olyan szokvanyos neve.

2012. márc. 7. 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekünk nagyon gyakori nevünk van a férjemmel (Levente, Eszter), így mi törekedtünk arra, hogy ritka nevük legyen a gyerekeinknek.

Persze nem ez volt a kizárólagos szempont, egy csomó más dolog is számított (vezetéknévhez menjen, ne legyen közel a névnap a születésnapjukhoz, Karácsonyhoz, nevek eredete és jelentése, ne legyen ilyen név már a családban... stb.), és persze ritkaság alatt én sem azt értem, hogy nyelvtörő vagy röhejes vagy ódivatú nevet kellene választani.

2012. márc. 8. 17:41
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem gyakori nevem van ( Anna), és nem szerettem, hogy mindenhol volt legalább 2 belőlem.

Gyerekkorom óta tetszik a Levente név, de most mire születne a gyermekem, már nagyon gyakori név lett, pedig az én korosztályomban alig párat ismerek, így lemondtam erről a névről, mert nem szeretném, hogy neki is tömeg név problémái legyenek.

Névválasztáskor elsődleges az lesz, hogy mind a kettőnknek tetsszen a név, számít a név eredete, és a gyakoriság is.

Bár a nekem tetsző nevek között van nagyon gyakori és ritka név is. Azt hiszem a gyakoriság, max. akkor fog segíteni, ha több név közül tetszés alapján nem tudunk választani.

2012. márc. 9. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!