Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apa református, az anya...

Ha az apa református, az anya pedig katolikus, akkor a gyerek milyen vallású lesz?

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 21:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy hagyomány szerint a fiú az apja, a lány az anyja vallását követi. De persze ettől nyugodtan el lehet térni, nálunk pl. férjem katolikus, én református, de a lányunk és a fiunk is ref. lett, mert a mi családunkban van nagyobb hagyománya a vallásgyakorlásnak.
2012. febr. 28. 23:32
 12/21 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben kétféle forgatókönyv szokott lenni:

A katolikus egyház elvileg a mai napig nyilatkozatot kér a nem katolikus féltől a templomi esküvő előtt, hogy a gyerekek katolikusok lesznek. Ha ez nincs meg, a hagyomány szerint a fiúk az apjuk, a lányok az anyjuk vallását követik.

De ennek ma már nem akkora a jelentősége, mint régen, valójában a szülők megbeszélésén és a gyerek választásán múlik.

2012. febr. 29. 01:33
 13/21 anonim ***** válasza:
amilyennek akarjátok. Nálunk reformátusok lettek, egyrészt, mert ref. templomba járunk, másrészt meg nem akartam kitolni a gyerekeimmel a katolikus dogmák-szabályok miatt. Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve a katolikus vallásommal, nem áll szándékomban átkeresztelkedni. Úgy gondolom, hogy a hitre nevelés/vallásosság egy ajándék a szülőtől (mint a neve), és ha azt meg akarja később változtatni, akkor a szüleit bántja meg vele. MI reformátusnak neveljük őket. Csak karácsonykor megyünk kat. templomba, mert imádom a karácsonyi énekeket.
2012. febr. 29. 06:06
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Férjem is és én is katolikusok vagyunk, fiúnkat még is reformátusnak kereszteltük,,ha netán pap lenne belőle legalább nősülni tudjon.
2012. febr. 29. 07:54
 15/21 anonim ***** válasza:
30%

7.vagyok.

9.-nek!!!

Kedvesem ne rajtam gúnyolódjál!Én írtam valamit,te egész mást vontál le belőle!

Nekem fontos volt igen,hogy meglegyen keresztelve a gyerekem és nem csak azért hogy nem felnőtt fejjel kelljen neki megkeresztelkednie!Az hogy megvan keresztelve még nem jelenti azt hogy minden vasárnap a templomban ülünk,mert nem.Nem vagyunk szentmókusok,de engem megnyugtat az hogy a kislányom nem pogány.Nálunk ez a szokás mindenki megvan keresztelve a családban.És elárulom neked,mi se tartottunk (még)templomi esküvőt csak polgári van.Az hogy te nem keresztelteted meg a gyerekedet a te dolgod!Ettől még ne szúrja a szemedet hogy másnak ez fontos.

2012. febr. 29. 12:34
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

15: Nem gúnyolódtam senkin, csak nem szeretem azt, amikor valaki díszletnek használja a templomot. Ha te nem, mert hívő vagy, akkor miért vetted magadra?

Én nem vagyok hívő, de nem tetszik az, amikor meghívnak egy templomi esküvőre, az ifjú pár meghatottan fogadja az örök hűséget, miközben az egyik szeretője tőlem két padsorral odébb ül. De számtalan ismerősöm akar templomban esküdni, mert az szép.. Vagy megkeresztelik a gyereket, mert a nagymami ragaszkodik hozzá, vagy mert az egy tök jó buli.

2012. febr. 29. 13:06
 17/21 anonim ***** válasza:

16-os maximálisan igazad van!!!

Akinek pedig nem inge,ne vegye már magára!!!

Az en családomban több katolikus pap is van...nevetséges képmutató a viselkedésül!

Bocsánat,tudom nem ez volt a kérdés!!

az előbb írta valaki,hogy ref.-nak nevekik a gyereket mert ha pap lesz legalább nősülni tudjon:)

A cölibátus a legnagyobb hazugság a világon!!!...na mindegy is

Én személy szerint a ref. vallást letisztultabbnak érzem!

2012. febr. 29. 13:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Ne menjünk bele dogmatikai kérdésekbe, de persze, hogy letisztultabb a ref., hiszen pont ezért lépett fel anno Luther ;-)
2012. febr. 29. 14:35
 19/21 anonim ***** válasza:
Előző vsgyok, ne kössetek bele abba, hogy Luther nem a ref. vallást alapította, mert tudom :-)
2012. febr. 29. 14:36
 20/21 anonim ***** válasza:
58%

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy ma már meg lehet esküdni katolikus templomban is anélkül, hogy meg lenne valaki keresztelve. A húgom katolikus, a férje nincs megkeresztelve, simán összeházasodhattak a katolikus templomban 2 éve. A férjének alá kellett írnia egy papírt, hogy a gyerekeiket nem akadályozza, ha gyakorolni akarják a katolikus vallást.

A kérdésre válaszolva pedig olyan vallású lesz a gyerek, amit a szülők választanak.

2012. febr. 29. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!