Katolikus keresztszülők református keresztelőn lehetséges?
Én katolikusként lettem megkeresztelkedve, a férjem pogány. Bár házasok voltunk-tehát arra nem tudok válaszolni, hogy együttélésnél mi van-, de a férjem épp külföldön volt, amikor keresztapa lett!!!
Szóval szerintem lehet! Sőt! Elvileg nem is kell, hogy egy pár legyen a keresztapa és a keresztanya!
A vallás nem kizáró ok, én pl reformátusként vagyok katolikus baba keresztanyja.
A református egyház a polgári házasságot is elismeri érvényesnek, a református esküvő csak áldáskérés a házasságra. Szerintem igen, lehet.
Szia!
Nálunk pont így volt!Férjemmel mi reformátusok vagyunk(kislányunk is az lett),mindkét keresztszülő katolikus.Ők sincsenek összeházasodva(eljegyzés sem volt).Azt hiszem csak keresztlevelet kért tőlük a lelkész(bár a keresztapa elfelejtette elhozni:-)).
Köszönööm.
És a keresztlevelet honnan kell beszerezni
Szia! Mi is épp református keresztelőre készülünk! A papunk azt mondta,bárki lehet keresztszülő,aki meg van keresztelve. De! Nem tudom,ismered-e a fogadalomtétel szövegét,amit a szülők és keresztszülők tesznek. Ha kéred,el tudom küldeni. Egy katolikus hogy ígéri meg,hogy reformátusként neveli a gyermeket? Már ha valóban komolyan gondoljátok a keresztelőt,nem csak egy "kötelező" esemény. A papunk szerint inkább ne legyen keresztszülő,minthogy olyat ígérjen a templomban valaki,amit nem tud teljesíteni!
Remélem,segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!