NEM Katolikusok! Hogyan reagáltok, ha találkoztok egy pappal/apácával/szerzetessel?
Mi az első gondolatotok?
Ez a kérdés lehet közvélemény-kutatás is, csak a válaszotok elé írjatok egy betűjelet, a többiek pedig a piros-zöld kezecskék helyett használhatják a betűket!
Kedves László!
Először is elmondom azt, hogy ismerem a Katolikus Egyházat, mivel magam is Katolikus családból származom, noha manapság már protestáns vagyok. Tehát én Katolikus voltam, de már nem vagyok az.
Ha pedig találkoznék egy Katolikus pappal apácával, akkor szeretettel üdvözölném, azért, mert a Biblia a szeretetre tanít. Azért, mert nem értek egyet a Katolikus Egyház tanításával nem jelenti azt, hogy a tagokat elítélem, ugyanis tudom, hogy abban az Egyházban is vannak Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak igazi követői.
A Katolikus embereket is testvéreimnek tekintem úgy, ahogyan másokat.
Testvéri üdvözlettel:
E.
Szia!
Nekem a tisztelet és megbecsülés. Sokra értékelem, ha valaki az életét az Istennek szenteli és az emberek szolgálatára. Szívesen beszélgetek ilyen emberekkel, mindig találunk közös témát.
Üdv. Péter
Ha azt látom, hogy valaki nagy K kezdőbetűvel írja a katolikus szót, elszomorodom. Ha találkozom egy pappal, apácával vagy szerzetessel, akkor a minden embernek kijáró tisztelettel közlekedem. Ha csak látom őket, de nem találkozom velük, akkor hasonlóképpen viselem magam.
A kérdésedet nem értem.
Akkor, ha megengedtek egy kis összegzést (csak hogy mások szavazhassanak)
a) sajnálat
b) nem zavar, amíg békén hagynak
c) keresztényi szeretettel köszöntöm
d) tisztelet, megbecsülés, beszélgetés
e) a mindenkinek kijáró tisztelettel
f) megyek a dolgomra
Ha esetleg valakinek a válaszából rosszul vettem volna le a lényeget, akkor bocsánatot kérek, és kérlek javítsátok ki!
Nem szoktam naggyal írni, csak előtte Caps Look-ot használtam, és későn vettem észre.
Találtam néhány apácákkal kapcsolatos kérdést, és az ottani válaszok miatt lettem kíváncsi.
f) semmi különös, mintha misem történt volna
Így megfeleőbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!