NEM Katolikusok! Hogyan reagáltok, ha találkoztok egy pappal/apácával/szerzetessel?
Mi az első gondolatotok?
Ez a kérdés lehet közvélemény-kutatás is, csak a válaszotok elé írjatok egy betűjelet, a többiek pedig a piros-zöld kezecskék helyett használhatják a betűket!
Első gondolat: amit Krisztus mondott a "szentemberek" öltözetéről:
Mát. 23:5. Minden ő dolgaikat pedig csak azért cselekszik, hogy lássák őket az emberek: mert megszélesítik az ő homlokszíjjaikat; és megnagyobbítják az ő köntöseik peremét;
Mivel újszövetségi rendelet, szabály nincs a bibliában sem a papságról. sem az apácákról, sem arról, hogy valaki kivonuljon a világból, sem arról, hogy cölibátusban éljen, így valahol a sajnálat, a megnemértés, és az értetlenség között érzek felőlük.
Természetesen tudom, hogy bármit bele lehet ezekbe magyarázni milyen célból jöttek létre, de ezek a magyarázatok távolabb állnak a bibliától, mint Makó Jeruzsálemtől. :D
Tisztelet. De nem a ruhája iránt, mert ez egy világinál sem számít nekem. Inkább a személy, ha látom rajta a hitet.
Nem mindenkin látszik. És az olyanokat sajnálom. Meg az egyházat is, miattuk.
ne tegyél egyenlőségjelet az imaszíjas idázetben említettek között, és a szerzetesek ruhája között.
Akkor és ott az volt az elismert, aki többet imádkozott, és adakozott, stb. a széles imaszíjjal demonstrálta, hogy jobb a többinél, mert ő még többet imádkozik.
A mai szerzetes a ruhájával azt fejezi ki, hogy tojik a világi hívságokra. Tehát nemhogy sikeresebbnek akarja mutatni magát a többinél, hanem megalázkodik, hisz a mai világban, ugyan hányaknál siker, ha Istennek áldozza valaki az életét
(sajnos)
Én úgy tekintek rájuk mint bárki másra.
Egyáltalán nem tartom őket senkitől különlegesebbnek.
AZ EMBERT SZERESD MEG NE AMIT AMIT CSINÁL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!