Ha az apa református, az anya pedig katolikus, akkor a gyerek milyen vallású lesz?
katolikus.
én úgy tudom mindig az anya vallását kapja.
bár ezzel szemben én épp apukámét mert anno nem lehetett templomi esküvőjük anélkül meg nincs keresztelés.
de manapság már lehet nem a hagyományok után megy a dolog. csak valaki megcsinálja.
6.vagyok
Nem tudom a 3.válaszoló milyen vallású de a katolikusoknál nem lehet templomi esküvőt tartani ha nincs megkeresztelkedve az illető,sőt a gyerekét se keresztelik meg.Nálunk nem is volt kérdés hogy meglegyen e keresztelve a kislányunk.Én nem akartam azt hogy felnőtt fejjel kelljen megkeresztelkednie ha templomi esküvőt akar.
"Én nem akartam azt hogy felnőtt fejjel kelljen megkeresztelkednie ha templomi esküvőt akar."
Ha hívő lesz, és fontos lesz számára a templomi esküvő, akkor az sem jelent gondot, hogy megkeresztelkedjen, jegyesoktatásra és templomba járjon, stb.
Én viszont nem szeretem azt, amikor valaki a templomot csak egy trendi helyszínnek látja, egy cuki díszletnek, ami mégiscsak jobban néz ki, mint az önkormányzat épülete. A díszkereszténységnek semmi értelme, maikor mögötte semmi tartalom nincs.
Én azért nem kereszteltettem meg a gyerekeimet, mert nem kívánom hívőknek nevelni, és engem is zavar, hogy annó megkereszteltek, de közben nem érzem hogy oda tartoznék. Ha később a gyerekeim úgy döntenek, hogy számukra ez fontos, akkor járjanak hittanra, bérmálkozni, mittomén. És akár templomban is esküdhetnek.
református vagyok, férjem katolikus.
katolikus vallású a fiam mert úgy neveltük!
nem is értem, a vallást nem öröklik a gyerekek, szülők választják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!