Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mit kezdjek ezzel?

Szerintetek mit kezdjek ezzel?

Figyelt kérdés
32 hetes kismama vagyok, kislányom lesz, és Zselykének fogjuk hívni. Szerintem nagyon szépen cseng a vezetéknévhez és egyébként is tetszik. Persze van akinek tetszik, valakinek nem ez szubjektív. De mióta anyósom megtudta, hogy ez lesz az unokája neve, minden áldott nap nekem esik, és olyanokat mond, hogy "nem is fogja szeretni az unokáját, ha ilyen nevet adok neki", meg h még nincs is gyerekem, de már rossz anya vagyok, ha ez lesz a neve, minden egyes nap eljön hozzánk és egy elkezdi ezt a szöveget. Ugyanígy a férjemnek is. Már próbáltuk leállítani, de semmi eredménye nincs. Már azon a ponton vagyok, hogy keresek egy másik nevet, hogy békén hagyjon, de nem nagyon tetszik semmi más. És szeretném is ezt. Mért csinálja ezt egy terhes nővel ilyen durván, még ha nem is tetszik neki? Eddig semmi baja nem volt, örült az unokának, most meg olyan, mint egy nem normális. Ti keresnétek másik nevet? (De nem az alapján, hogy tetszik-e ez, hanem csak anyós kedvéért)
2012. febr. 23. 21:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem az a fő gondom, hogy nem tetszik neki. Nem egy olyan név, ami nagyon elterjedt. De azért vagyok veszélyeztettet terhes többek közt, mert magas a vérnyomásom. Erre át jön és elkezdi, hogy már szaranya vagyok, meg hasonlók. Neki csak a "hagyományos" női nevek tetszenek. De már erősen gondolkozok azon, hogy holnap mondom neki, hogy Bözsike lesz a gyerek, aztán ráér megtudni, hogy nem, ha már kibújt....:)
2012. febr. 23. 22:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is rengeteget hallgattam, nekünk nagyon korán meg volt a lány név, de nem nagyon tetszett senkinek. Végülis mivel látták hogy nem tágítok belenyugodtak, pedig akadtak elég cifra nevek is amiket mondtak. Aztán jött a hideg zuhany, fiú lesz, mivel mindenki lányra számított nem is kerestünk fiú nevet. Hála istennek 2 hetünk volt csak meg vitatni a kérdést, így nem sok beleszólásuk volt:D Ez lesz és kész. Ők csak egyet akartak, vagy ha kettő, akkor a második vagy Apa, vagy Nagypapa nevét kapja. Na ebbe nem egyeztem bele.

Viszont a másodiknál elterveztem, ha fiú lesz mi lesz a neve(nem nagyon van egyezség párommal ebben a témában), ha törik, ha szakad akkor is azt fogja megkapni, úgyis engem kérdeznek a szülőszobán:)

Mond azt, hogy megváltoztatod, kérd ki a véleményét, ő mit szeretne. Aztán majd meg tudja, ha megszületett:) Amúgy vezetéknevetekkel tényleg nagyon jól hangzik, pedig nem a kedvencem.

Amúgy anyuéknak a dédim próbált befolyásolni, de ő aranyosan, nem úgy ahogy a te anyósod. Végülis beletörődött a nevembe és meg is tanulta:)

Ja még annyit, hogy ha nem fejezné be tuti nem engedném be többet amíg a párom otthon nincs. Főzés ide vagy oda, engem nem érdekelne. Inkább együnk hideget, mint az idegeskedés miatt felmenjen a vérnyomásom még jobban

2012. febr. 23. 22:20
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én rögtön leállítanám,és megmondanám,hol a helye!

Nem fogja szeretni????Nem kötelező,akkor legfeljebb nem viszitek,nem kell látnia,érintkeznie a picivel.

Nekem sem tetszik a Zselyke név!Na és?Nem az én gyerekem kapja.Amúgy meg sok olyan van,hogy nem tetszik,aztán idővel meg megtetszik.

Minősíthetetlen a stílusa az anyósodnak.És nem,én nem választanék más nevet ha nektek ez tetszik!

2012. febr. 23. 22:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Viszontlátásra,többet ide be ne tegye a lábát,a gyereket pedig nem kell szeretni!Ez lesz a neve és kész....mit képzel ez?Ettől vagy szar anya?ő a szar nagymama,meg ember.Veszélyeztetett terhes vagy,de ez nem segít hanem inkább árt.Inkább főzz te,kevésbé ártalmas,mint ez a nő,már bocsánat!
2012. febr. 23. 22:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

En joban vagyok a ferjem anyukajaval, igy konkretan atelni meg nem eltem at hasonlot sem, de!

Ha ezt csinalna velem BARKI, tehat ha ennyire eroszakosan es keretlenul szolna bele egy ennyire privat dologba, mint a gyermek neve, akkor be sem engednem az otthonunkba addig, amig meg nem valtozik. Mindegy, hogy ki lenne.

A ferjednek kellene egyebkent leallitania, mert O van kozepen, neki kellene kezelnie a helyzetet szerintem. Ha kell, akkor Neki kellene tisztaznia azt is, hogy nem menjen hozzatok, amig nem tud normalisan viselkedni.

2012. febr. 23. 23:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Először is semmiképp nem változtatnék csak azért, mert anyóspajti úgy akarja! Viszont: nem fogod tudni elhallgattatni, ha amúgy meg elfogadod a segítségét!!! Ez így tiszta hülyeség, ráadásul rászoktatod, hogy bejárós hozzátok, így egy másodperc nyugtotok nem lesz akkor sem, ha majd megszületik a baba.

Ha nem tudsz magad főzni, akkor inkább rendeljétek a kaját, de ne engedd be ilyen szinten az anyóst az életetekbe, mert nagyon meg fogod bánni tutira. Majd jöhetsz kérdést kiírni meg siránkozni a babóka születése után, mert a szoptatástól a fürdetésig mindenbe bele fog szólni, jobb, ha már most nem hagyod! Amit nem tudsz megcsinálni, az nem lesz megcsinálva, vagy keresel alternatív megoldást, de hidd el, nagyon bánni fogod a végén, hogy így csináltátok!

2012. febr. 24. 07:35
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mit kezdenék?

Nem engedném be többet a lakásba. Őszintén, megéri a segítsége, ha utána kisírod a szemed?

A másik: nem adnék más nevet a gyereknek.Nálunk a második baba lány lett, elég sokáig nem tudtuk eldönteni, mi legyen a neve. Az egész rokonság névötletekkel bombázott minket, aztán a férjem egy nap kijelentette, hogy márpedig az ő lánya Franciska lesz. Senkinek nem tetszett lényegében, anyám mondta is, hogy na, EZ ne legyen!

De ez lett. Megszokták (igaz apám néha még keveri a Fruzsinával)Nagyon szép, mosolygós kislány, elolvadnak tőle, már el se tudnák képzelni más névvel.

2012. febr. 24. 07:45
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat Zselyke fog lenni, mert nem akarom h késöbb megbánjam h hagytma magam befolyásolni. Viszont ma reggel már a férjemmel is sikerült összeveszni, mikor megemlítettem h megmondom anyósnak h többet ne jöjjön. Azt mondta ne reagáljam túl, úgy is én adom a nevet, és kell a segítsége. Tényleg csak én vagyok hisztis?:(
2012. febr. 24. 11:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat,de semmi esetre sem változtatnék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha neked és a férjednek ez tetszik akkor igen is hogy ezt a nevet kell hogy kapja a kislányotok! Amúgy is tudod milyenek az öregek,szerintük túl kacifántos nevek vannak manapság ahhoz képest amik még az ő idejükben voltak divatos nevek!Nagyon is szép ez a név,semmi gond nincs vele! :)

2012. febr. 24. 13:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de akkor itt a férjeddel is problémák vannak,ha elnézi hogy az anyja így bánjon veled.Veszélyeztetett terhes vagy,nem tesz jót a mindennapos idegeskedés.Én a helyedben nem kérnék a segítségéből,inkább szépen lassan csináld meg amit tudsz.Feleannyira se ártasz vele magadnak mint a mindennapos idegeskedéssel.És ha már most így beleszól a névválasztásba akkor ha meglesz a baba még rosszabb lesz,mert a gyereknevelésbe is belefog szólni.Én akkor is megmondanám a véleményemet az anyósnak ha tetszik a férjemnek ha nem.Állj a sarkadra mert még sok bajod lesz.(A férjeddel szemben is)
2012. febr. 24. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!