Mit kezdjek ezzel az anyos problémával? Baba?
MI anyukámékkal lakunk együtt egy hatalmas kétszintes családi házban.Anyu úgy gondolja hiába vagyunk ilyen közel attól még csináljunk úgy mintha itt sem lennénk,ne zavarjuk őket,ne legyen náluk egy játék sem,ő nem akarja elvállani a két gyermek közül az egyiket sem például ha én megyek a körzetimhez két gyerekkel megyek,ez pláne téli náthás időszakban nagyon praktikus...
Mikor elmentünk nemrég a keresztelőt intézni a paphoz és az étetrmet lefoglalni és elvállata a két gyereket arra értünk haza,hogy elszabadult a pokol,apukám mondta,hogy anyu már majdnem megbolondult a gyerekekkel,mert a pici 6 hónapos is csak sírt.
Azt előre megmondta anyukám,ha megyünk lefoglalni az éttermet a pap utána keresztelőre akkor nem ám nekiállunk vacsorázni!Hanem siessünk hazafelé.
Ebből az egyszeri elvállalásból is megvolt a cirkusz.
Olyan,hogy külön program a férjemmel nem létezik,,mert anyukám azt mondta ők sem mehettek fiatalon,nem nekik szültem a gyerekeket,egy órára sem vállalja el őket.
A testvérem gyerekei ezzel szemben egész nyáron anyuéknál nyaralnak hónapokig...illetve hivatalosan náluk,mert ők inkább a mi szintünkre jönnek le és nálunk vannak egész nap,mi visszük őket programokra.
Az én anyai nagymamám mindig elvállalt bennünketmtöbbetvoltunk vele mint anyuval,aki persze értünk dolgozott rengeteget.
Szülői értekezletre a mama járt,orvoshoz ő vitt.
Anyukám még azt is megjegyezte ha visszamegyek dolgozni,akkor az ovis nyári leállásnál (kb 4 hét) ő egy napra sem vállalja a gyerekeket tartalékoljuk a szabinkat,ha betegek leszenk rá ne számítsak,ha betegek leszenek...nagyon rosszul esik...az én nagymamám anyu édesanyja teljesen másmilyen volt.
nálunk se kapkodnak a nagyszülők a fiamért, pedig mindenki 20 percen belül lakik. eddig a 1,5 év alatt 3x2 órát voltam nélküle. megmondom őszintén, lesz.rom a nagyszülőket, ha annnyi nem telik tőlük, hogy foglalkozzanak az unokájukkal akkor oda se adom nekik (igaz még egyszer sem kérték...)
ez van, nem mindenkinek jut ki jó család :/
ma 11:21 azért kivácsi lennék nálatok mi a helyzet, hogy ennyire tudod...
egyébként, így van, nem ők szülték de a családjuk, szerintem igenis kéne foglalkozniuk ha nem is sokat. mondjuk sírni tényleg nem kell, el kell fogadni ezt a helyzetet
11:36!
Nálunk az a helyzet, hogy két nagymama van. Az egyik oda van a gyerekért kezdetektől, minden lehetőséget kihasznál, hogy vele lehessen. A másikat egyáltalán nem érdekli, a 8 éves gyereket csak "kötelező" alkalmakon látja, nem tud mit kezdeni vele. Ettől azért még nem fogok kiborulni, sem szidni, vagy rosszat gondolni róla. Ilyen és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!