Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezzel a "problémával" mit...

Ezzel a "problémával" mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Az a baj (nekem nem csak azoknak akik velem egy házban laknak), hogy a kutyám csak velem hajlandó elaludni. De még az sem mindegy, hogy hogyan. Van neki egy kis rituáléja. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de tényleg. Már próbáltam, hogy egy-egy részletet kihagytam, de akkor csak nyüszített és folyamatosan abba az irányba akart menni amerre a program kimaradt.

Na, de ez nem is nagyon lényleges, hanem inkább az, hogy el kell utaznom 5 napra, és nem tudom, hogy-hogy fog/fognak elaludni ugye a kutyám meg azok akikkel lakok, mert, ha nem vagyok otthon akkor addig nyüszít ameddig haza nem megyek. Volt, hogy 2 napra elmentem és akkor is az estét végig nyüszítette és csak napközben aludt pár órát.

Ilyenkor mit javasoltok?

2011. máj. 6. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vedd át a falkavezérséget, mert a jelek szerint a kutya el van kényeztetve és főnöknek gondolja magát, ezért szorong ha nem vagy vele.

[link]

2011. máj. 6. 18:48
 2/5 Akiteki ***** válasza:
38%

Ez teljesen szokványos kutyaviselkedés. Nálunk is megvan mindenkinek a rutinja. Amint lefekszem, mindenki elfoglalja a saját helyét a szobában, van aki előtte kétszer felugrik a székre, körülnéz és utána megy a helyére. Egyik kutyánk csak a fiam szobájában az ágya melletti széken alszik. Ha nem alszik itthon a fiam, akkor kijön hozzám és hosszasan magyarázza, hogy bizony most gond van.

Valaki feküdjön az ágyadba, amíg nem vagy otthon.

2011. máj. 6. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
39%
Az eszedbe sem jutott hogy ez nem normális és meg kellene nevelni? Nem értem az olyan embereket akik tűrik az ilyesmit ami a kutyának is rossz amúgy...
2011. máj. 6. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Pár nap alatt olyan sokat nem tudsz javulást elérni, de próba szerencse, de a biztos, ami biztos alapon a többiek, amíg otthon vagy, szoktasd őket össze, s ha elmész, akkor le tudják ők is foglalni, esetleg lefekvés előtt nagyon megsétáltatni, hogy a kutyus annyira elfáradjon, hogy amint haza ér, akkor rögtön elaludjon. Közbe meg érd el, hogy te legyél a falkavezér.
2011. máj. 6. 19:50
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

Hát, ráb*sztál. Alaposan félrenevelted a kutyádat, és helyrerakni általában jóval több idő, mint amennyit a félrenevelés igénybevett. Nem tudom, mikor utazol, de pár hétbe biztos beletelne, mire leszoktatnád róla, és addig is marha sokat nyüszítene.

Mindenesetre addig is próbáld meg ezt a rituálét leépíteni, hagyd el az egészet a fenébe, rakd ki a kutyát a folyosóra, és vegyél füldugót. Idő kell, mire rájön, hogy ez nem úgy megy már, mint eddig, de csak ilyen radikális módszerekkel lehet eredményt elérni, pláne gyorsan.

Egyébként meg menj a cerberos kutyaiskolába, ahol elmagyarázzák neked, hogyan ne a kutya irányítsa az életedet a jövőben, és tedd helyre végre szegény állatot.

2011. máj. 7. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!