Szerintetek mit kezdjek ezzel?
Nem! Szerinem úgyis ha meglátja az ujokáját el is felejti hogy hogy hívják, és lehet mint nálunk a Papi, mindennek szólítja csak nem a nevén! Natália a lányom, Nati, Natus, Natika, Nata, így becézzük, de neki csak a Natasa jut eszébe:) vagy Utyuli kutyuli mutyuli gyere ide...
Gondolom idegesíti, ez olyan mintha te Zselykét szeretnél, a férjed Marikát, és neked nem tetszene a Marika! Majd megenyhűl, addig meg ne foglalkozz vele. Azért kérdezz rá, szerinted milyen nevet kéne neki adni!
Keresne a fene! Én a gyermekek apjának sem engedtem,amikor a 2. lányunk lett,és 2 nevet mondtam a kórházban! - a Párom csak 1-et akart,mert úgy sem használja mind a kettőt... hát,használjuk,össze vonva!
Nekem anyám mondogatta régen,ha nehezen megjegyezhető nevet-becenevet- adtunk a gyerekeknek,hogy "de hülye neve van!" :-)
Te vagy az anyja annak a kis pocaklakónak,a Párod az apja! (gondolom legalább is!)
A Ti feladatotok eldönteni,hogy mi legyen a neve annak a kislánynak!!!
Ha meglátja majd,nem fogja érdekelni mi a neve,ő akar majd lenni a "szuper nagyi!" le se tudjátok majd koptatni!!
Ha Nektek a Zselyke név tetszik,hát az szerepeljen az anyakönyvi kivonatában!!
Mondjuk,én abban is biztos vagyok,hogy hamar megunnám,ha valaki így jönne hozzám... és semmi perc alatt sikerülne megsértenem egy mondatommal... Mondjuk: nem is kell szeretni,ezért vagyunk Mi a szülei!! ezért adjuk mi a nevet!! csókolom!
De még jó,hogy nem vagyunk egyformák!! :-)
Anyósod ne tántorítson el a névválasztásban!!!!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv:3 lányos
A férjednek tetszik? Neked tetszik? Akkor meg?
Ha ilyen dologban teret engedsz az anyósnak, akkor ennél sokkal durvább dolgokat is megenged majd magának.
A férjednek és neked tetsszen, senki másra nem tartozik.
Egyébként szerintem szép név a Zselyke.
Az én tanácsom vagy véleményem lehet nem épp finom,de én nagyon erős temperamentumú nő vagyok,és nem tartom bent ami kikívánkozik!:)
Na szóval én kapásból kinyitnám neki az ajtót,miközben elmagyaráznám hogy
1 nem az ő gyereke,nem neki szülöd,szóval legyen már mindegy neki a neve,elvileg nem a nevétől függően fogja jobban vagy kevésbé szeretni
2 az hogy semmibe veszi hogy terhes vagy és ekkora paraszt(ne haragudj érte) legyen szó bármiről már önmagában elég hogy távozásra bírjam!
Annyira nem értem az ilyen "nagyszülőket"....ahelyett hogy örülne és ugyan úgy várná veletek a kis jövevényt megbánt és sérteget!
Jah és egyébként szerintem nagyon szép a Zselyke név!:)
Tök különleges!:)
Boldog babavárást és sok egészséget kívánok nektek!:)
Eszembe nem jutna másik nevet keresni.
Nálunk az én szüleim kezdtek el akadékoskodni, amikor mi nevet választottunk a gyerekeinknek. Aztán azzal zártuk le a témát, hogy ők akkor voltak névadó "pozícióban", amikor a saját gyerekeiknek adtak nevet (konkrétan nekem), most meg mi leszünk szülők a férjemmel, úgyhogy mi adunk nevet a születendő gyerekeknek.
Érdekes módon, mióta megszülettek, imádják mind a 3-at és már nem téma a névválasztás, sőt, még ők találtak ki mindenféle becenevet, ami nekünk eszünkbe sem jutott. Szóval mi nem hagytuk magunkat lebeszélni, de nincs is már semmi probléma a nevek körül, szerencsére.
Már el lett neki mondva szépen, csúnyán mindenhogy, de egyszerűen mintha a falnak beszélnénk..Kikelni meg nem akarok magamból így is ki vagyok már a szemétségétől borulva, nincs kedvem koraszülésig hergelni magam...A férjem már mondta neki, ha nem állítja le magát ,akkor nem is kell, hogy átjöjjön, ha meglesz a kislány se, de sunyi kis patkány, a férjem előtt már nem mondja, csak ha egyedül vagyunk.
Egyébként Bertel Zselyke lenne a lányom neve, nem tudom mi a baja vele, szerintem szép. De ma is átjött délután (ja egyébként azért jön ennyiszer, mert veszélyeztetett terhes vagyok és pihennem kell és közel lakik, segít főzni ilyesmi), és még be se lépett az ajtón már elkezdte, hogy remélem már kiverted a fejedből azt a gusztustalan nevet..és ezt 1órán keresztül..10perccel azelőtt lépett le, hogy hazaért a munkából a férjem, már kibőgtem a szemem. Jó alapból érzékenyebb vagyok a hormonok miatt, de hogy egy felnőtt ember ilyen nem normális legyen ezt nem tudom feldolgozni...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!