Anti-anyós klub? Kivételezés a gyerekekkel, unokákkal? Ti mit tennétek? Betelt, de még túl is csordult az a bizonyos pohár! Segítség!
A kislányom 3 hónapos, anyósoméknak rajta kívül még két unokájuk van, egy 4 és egy 2 éves (szintén lányok). Mi ideiglenesen itt lakunk anyóséknál, most fogunk elköltözni.
Szombaton itt voltak sógornőmék, elég csak annyit mondanom, hogy mindkét gyereke iszonyatosan neveletlen. A nagyobbik (4 éves) például szánt szándékkal belenyomta az ujját a párom szemébe, amit én is láttam (ott ültem mellettük), amire a párom nem emelt hangon, de azért rászólt a gyerekre, hogy "hé! mit csinálsz! nem szabad, ez fájt!", mire a sógornőm halálosan megsértődött, merthogy hogy képzeli a férjem, hogy rászól az ő kis tündérmogyorójára, és különben is, biztosan véletlen volt. (Nem volt az, ez tisztán látszott. Véletlen akkor lett volna, ha a játék hevében belekap, nem pedig akkor, ha kinyújtott karral és kinyújtott ujjal rohan oda, és röhögve belebök a szemébe.) A kislány azt "hazudta", hogy véletlen volt - miután az anyja feldobta neki ezt a ziccerlehetőséget. Ezután sógornőm hozzánk se szólt, erre anyósom a páromat nyámnyilázta meg hülyézte le, hogy miért kell bántani azt a szegény kisgyereket, és különben is, inkább vigyük fel a kisbabánkat, mert ő most a másik két unokájával akar lenni, elvégre őket csak hetente-kéthetente egyszer látja. (ad1: a lányom végig az én kezemben volt, neki nem "kellett" foglalkoznia vele, ad2: a mi lányunkat meg költözés után havonta-két havonta fogja látni.)
A párom teljesen bele van betegedve az anyja viselkedésébe, egyre elkeseredettebb és én nem tudom, hogyan segíthetnék neki. Karácsonyra a tesója 30.000 Ft értékben kapott inget, pulóvert, stb-t, a férjem meg egy 150 Ft-os csokoládét. A bátyja a 18. születésnapjára egy autót kapott, ő meg - nem viccelek! - egy turis alsónadrágot.
És ami a legnagyobb szívfájdalma, az most derült ki: az anyjáék folyton lehülyézték, semmire sem tartják. Az iskolai eredményei kb. 5-es korától kezdtek romlani, addig szinte kitűnő volt, de onnan teljesen csúszni kezdett lefelé, gyakorlatilag csak bukdácsolt. Végül szakmunkás lett, eladóként dolgozik, míg a bátyja felsővezető egy cégnél. A legfőbb problémája, hogy nem tud olvasni (ezért is voltak rosszak az eredményei), nem is nagyon beszélt erről egészen idáig. A múlt héten elkezdett megnyílni, amikor ez szóba került, és két percbe telt rájönnöm arra, amire az anyjának és az apjának 30 év alatt nem sikerült. Hogy a fiuk nem hülye, nem diszlexiás, csak szüksége lenne egy KICS*SZETT OLVASÓSZEMÜVEGRE! 2-3 sort teljesen flottul, folyékonyan végigolvas, utána viszont összemosódnak neki a sorok és borzasztóan koncentrálnia kell, hogy lássa a leírt szavakat. Ma reggel voltunk az egyik szemészorvos ismerősömnél, aki megerősítette a dolgot, és felírt neki egy 1,5-es olvasószemüveget... Azóta teljesen kivan lelkileg szegénykém, mert belegondolt, hogy mennyi lehetőségről csúszott le csak azért, mert nem tudott olvasni. Hogy ő is tarthatna ott, ahol a bátyja. Ő is kereshetne 300 ezer forintot a mostani 90 ezer helyett.
Amikor megkérdeztem, hogy neki miért nem jutott eszébe, hogy a szemével lehet probléma, annyit mondott, hogy amikor az embert elkezdik hülyeként kezelni, akkor egy idő után annak is érzi magát. Hiába mondta ő az anyjának kisiskolásként, hogy fáj a feje/szeme az olvasástól, az anyja csak legyintett és annyit mondott, hogy lusta.
És ezen felül, itt van az anyósom hozzáállása a kislányunkhoz. AZ én szüleim mindenfélét vesznek neki (pedig fele annyit keresnek, mint anyósék), a párom szüleitől mégsem kaptunk soha semmit. Egészen addig, amíg meg nem látták, hogy anyu vett a lányunknak egy kiscipőt.
Akkor anyós felhívta a sógornőmet és megkérte, hogy hozza el azt a cipőt, amit ő még az első unokájának vett.
A következő húzása az volt, amikor januárban a lányunk névnapjára a másik két unokának bevásárolt egy zsák ruhát, a kis névnapos meg nem kapott semmit - illetve de, utána másnap este nagy elánnal felnyargalt hozzánk, hogy jajj, elfelejtette odaadni a picúrnak a névnapi ajándékát: egy 92-es bodyt (62-es hord a lányom). Mindketten tudtuk, mert láttuk, hogy a két éves unokájának vette, csak kicsi lett.
Akkor inkább mondaná azt, hogy neki adja, mert a másiknak nem lett jó, de ne hazudna.
A párom teljesen belebetegedett az anyja viselkedésébe, nem tudom, hogyan segíthetnék neki. És gőzöm sincs, hogyan kezeljem anyóst, aki viszont most totálisan sértett mert elköltözünk és ráadásul zabos, mert rá mertünk szólni a másik unokájára...
Sajnálom, hogy ez történt a férjeddel, kivételez a lányoddal, és hogy ekkora s*ggfej, (már bocsi). Ami nekem először megfordult a fejemben mikor olvastam, az az, hogy esetleg "unja", hogy ott vagytok, nem? Talán ezért kivételezik a másik 2 unokával, mert tényleg őket ritkábban látja, így az együtt töltött időt jobban tudja értékelni, illetve egy 3 hós babával még esetleg nem tud mit kezdeni, ez is közrejátszhat. (Persze tévedhetek is) Lehet, hogy ha elköltöztök, akkor ez a helyzet változni fog, és a ti babátokat is jobban értékeli majd, bár ezt nem hiszem, mert sajnos az ilyen emberek nem változnak, de ki tudja. Szombatig még bírjátok ki. :) Hogy hogyan segíts a párodnak feldolgozni, hogy az anyja ilyen, azt nem tudom, mert ezt igaziból nekik kellene megbeszélni, párodnak le kéne ülnie vele, elmondani, hogy ez hogyan is esik neki. A helyedben meg költözéskor jól kiosztanám anyóst.
Másik: Ez nagyon durva, hogy idáig fajult a dolog, hogy a férjed problémája csupán egy szemüveg lett volna,és erre nem jött rá a saját anyja. De még semmiről nem csúszott le.Van egy csodálatos felesége, és gondolom, és gyönyörű kislánya! Tanulni sosem késő elkezdeni, sőt, kezdje is el! Bizonyítson az anyjának, hogy nem csak a drága kis lánykája "okos", hogy ő is ugyan annyit ér!
Szombaton ilyenkor pedig pezsgőbontás, és féktelen ünneplés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!