Anyós vs férjem párbaj . éljen a karácsony?
Az a helyzet, hogy van már nálunk hideg - meleg ...
Anyósom ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, hogy ők átjönnek 24-én hozzánk, mert az unokájával akarja tölteni a karácsonyt. Apósom pedig lefoglalt maguknak egy wellness időtöltést, mondván az anyósom idén ment nyugdíjba, így ez jó 'meglepi' lesz neki (tud róla, de nem örül neki a fentebb leírtak miatt!).
Férjem mikor ezt meghallotta egyből kikelt magából! Elkezdett nekem kiabálni, hogy mit képzel az anyja magáról?! Mondván, 5 hónapos a lányunk és családunk van, így mi 3-ban ünnepelünk majd.
Ami részemről is jogos, de engem senki nem hallgat meg :DD
Ráadásul 25-én a párom családjával (szüleivel) megyünk a többi rokonhoz. 26-án pedig az én rokonaim jönnek hozzánk (több 100 km-ről!!!). Úgyhogy én is 'joggal' felháborodhatnék, hogy akkor a szüleim és a rokonaim is jöhetnének 24-én ennyi erővel.. de ez mindegy is.
Szóval, ami az alap probléma azaz, hogy anyósom és a férjem ezen vitatkoznak és nekem 'átokozzák' egymást.. mondván: 'Nem érti meg...blablabla'
Mi a jó istent csináljak?!
Anyósod nyilván nem mehet hozzátok, ha nem hívjátok. A férjednek már régebb óta (mondjuk mikor megszületett a kislányotok) le kellett volna ülni a szüleivel, és elmondani, hogy most, hogy külön kis család lettetek, változik a menetrend. 24-én hármasban ünnepeltek, 25-ét és 26-át pedig felosztjátok a két család között - ez a legtöbb kapcsolatban így működik.
Úgyhogy a férjed csak ne kiabáljon, hanem normális hangnemben közölje, mint tényt, ami nemcsak idénre, hanem az elkövetkező évekre is vonatkozik. Akár tetszik anyósnak, akár nem.
1. Ha az anyósod mellé állsz - te leszel a fekete a férjed szemében.
2 Ha a férjed mellé állsz - mit szólsz bele egy anya-fia vitába?
Szóval, sehogyan se jó. Legjobban úgy tudsz ezen továbblépni, hogy leülteted őket (papával együtt) egy asztalhoz és szembesíted a nézeteket, meg a ki mit tervezett karácsonyra. Ha nem hagynak szóhoz jutni, írd egy darab papírra a mondandó és hagyd ott őket.
A kiabálás az a normális megbeszélésből jutott el idáig.
Tehát a férjem már október közepén közölte az édesanyjával, hogy karácsonykor mi 3-ban ünnepelünk.. azaz, ki - ki a saját CSALÁDJÁVAL.
Anyósom ilyen csökönyös, hogy nem fogja fel. Bocs de már csak ezt tudom erre mondani..
Ő úgy gondolja, hogy a lányunk nem csak a mienk és neki joga van vele kapcsolatban bármihez. Na ezen én pl. kibuktam és közöltem neki, hogy ezt fejezze be, mert nincs joga semmihez. Ahhoz van, hogy egy héten 2× átjöjjön és játsszon az unokájával 3-4 órát, valamint ha összegyűlik a család, akkor esetleg besegítsen valamiben a gyerekkel kapcsolatban, de akkor is az édesanyámat tekintem elsőnek.
Én már elmondtam mind a két félnek, hogy mit szeretnék. De a férjem részéről jött az, hogy az anyja.. az anyósom részéről jött az, ami a probléma.
Egyébként a vésztervem az, hogy 24-én reggel indulnának apósomék a wellness-re. Mivel anyósom nálunk akar lenni, így én összepakolok és elviszem a gyereket apósommal együtt wellnessezni :DDD
Aztán osszák el egymás között a hülyeségüket..
Nekünk tavaly volt az első karácsonyunk 3-asban.
TELJESEN EGYÉRTELMŰ volt a család MINDEN EGYES TAGJÁNAK, hogy 3-asban ünneplünk. Majd első és másnap mentünk a rokonokhoz, de senkinek eszébe nem jutott - bocsánat - bepofátlankodni a mi kis családunk első szentestéjébe! Pedig imádják az unokát, de én már időben közöltem mindkét nagyival, hogy mik a terveim, és 100%-osan egyet értett velem mindenki.
És szerintem ez a normális!
Úgyhogy sértődés ide vagy oda, én 1000000%-ig a férjed véleményét osztom, ez igenis a TI ELSŐ KÖZÖS karácsonyotok!!!!!
Mama menjen csak wellnessezni!
Arra készülj fel, hogy bárhogy alakul a dolog, valaki biztos megsértődik és rosszul fogja magát érezni.
Én is nagyon szeretem az anyósomat, de nálunk is nagy harc volt megértetni, hogy ez a gyerek már nem az övé, és a fiának sem ő az első most már. Minél hamarabb építsd le anyukának azt a hitét, hogy mindenhez köze van, ami a gyerekkel kapcsolatos, mert később még rosszabb lesz. Komolyan mondom neked, én is nyeltem éveken keresztül, aztán a gyerek kihozta belőlem az anyatigrist, és szegény anyósom joggal kapkodta a fejét, hogy mi lett a "kismenyével", akit eddig ismert és szeretett.
Úgyhogy azóta inkább rögtön megmondom, ha van valami bajom, kicsit sírdogál, de utána rájön, hogy végül ha velem vagy a fiával összeveszik, akkor nem láthatja az unokát sem, abba pedig belehalna. Mondjuk sose mondanám meg neki, hogy nekünk is hiányzik, ha nem tud jönni egy - egy hétig (minden héten 1 napot nálunk tölt), még elbízná magát! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!