Részt vesztek idén a Cipősdoboz akcióban? Mit tesztek bele?
Aki nem tudja miről van szó, itt megnézheti: [link]
Én idén először fogok készíteni csomagot de nem igazán tudom, hogy mennyi idős gyerekeknek "érdemes" készíteni. Lehet babának is? Vagy tininek?
nem veszek részt, de régen a suliban mi is állítottunk össze ilyen adomány csomagot.
raktunk bele kesztyűt sapkát kártyát ilyen apró társasokat ..stb,szerintem ne babának való csomagot állíts össze.inkább min 10-12 éveseknek valót
Én csináltam már le is adtam.Egy kis kantáros farmer nadrág volt benne kis felsővel( ez új volt), egy kis mamusz (ez talán kétszer volt a kis fiam lában, úgyhogy olyan mintha teljesen új lenne), csörgős játék, készségfejlesztő, és az a kis puha sípolós könyv ami babáknak való.
Én babának készítettem, de nagyobbaknak lehet bele tenni:
Édesség
Játék
Iskolaszer
Fogkefe
Fogkrém
Ruha (de csak ha kitűnő állapotú és/vagy új)
esetleg szappan, tusfürdő
Kislányoknak mehet bele hajcsat, hajgumi.
Ezeket egy olyan ember írta nekem(egy másik oldalon ahol én is feltettem ugyanezt a kérdést) aki már ellenőrzött ilyen dobozokat.
második válaszoló:
ennek az egész cipős doboz akciónak az a lényege, hogy új cuccok legyenek benne, leginkább játék tisztálkodási szerek.
Ezek a gyerekek akik ezt kapják egész évbe más levetett ruháit kapják meg (éppen ezért én nem is tennék ruhát a csomagba esetleg valami szép kesztyűt, vagy zoknit, bugyikat) azért indították ezt az akciót, hogy 1 évbe egyszer kapjanak valamit ami csak az övék :)
Én ezeket vettem bele, 3 éves kislánynak szánva (én lányom is 3 éves, belőle indultam ki):
-színező
-színesceruza készlet
-mesekönyv
-plüss nyuszitáska
-hajpánt
-karkötő
-Hello Kittys kis házikó mini HK-val
Lehet, hogy még teszek bele vmi apróságot, amit a lányom választ majd ki.
Egyébként azt olvastam, hogy a babáknak és kisgyerekeknek sokkal több csomag készül, mint a tiniknek. Ezért elgondolkodtam rajta, hogy 3 éves helyett ne csináljak-e inkább 10-14 évesnek valót, de gőzöm sincs, hogy minek örülnek a mai tinik. Így úgy döntöttem, hogy ahány éves a lányom és 2 év múlva az újszülött fiam, olyan csomago(ka)t készítek - vele/velük együtt, hogy megtanulják azt is, hogy adni legalább olyan jó, mint kapni.
Én csinálok csomagokat de csak használt ruhákat és plüss állatokat tudok beletenni. Új dolgokat nem tudok (és nem is akarok) venni hisz nekem is van 2 gyerekem és mi is nehezen jövünk ki és nálunk is karácsony lesz így van elég kiadásom. Szerintem mindegy mit ad az ember használt vagy új dolgot, ezek a gyerekek mindennek örülnek és minden egyes ajándékkal több gyereknek jut belőle. Sehol sincs feltüntetve, hogy új dolgot kell beletenni a csomiba szerintem ez hülyeség mert akkor alig adna valaki. Senki sem fog azért bemenni a boltba, hogy több ezer forintért vásároljon ismeretlen gyerekeknek ajándékot. Akkor inkább pénzt adományoznak és vegyék meg ami kell.
Különben nekem kicsi gyerekeim vannak így 1 és 3 éveseknek tudok csomit összerakni.
Utolsó vagyok.
Amúgy már teljesen elkészítve, becsomagolva van 4 csomim meg még lenne egy nagy de kéne hozzá egy nagyobb csizmás doboz ami nincs de majd megpróbálok szerezni. :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!