Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon nagy bajban vagyok, de...

Nagyon nagy bajban vagyok, de azt érzem nem bírom beledilizek. Abortusz? Nekem? Aki világ életében abortusz ellenes volt? Kérlek mondjatok valamit

Figyelt kérdés

Tudom kapok majd hideget meleget, de muszáj kiírnom magamból mert senkivel nem tudom megbeszélni.

Nos majdnem 2éve gyógyszer melett terhes lettem, mivel nem volt stívem abortuszra menni, megtartottuk, 1éves múlt a fiam. Imádom, ő az életem.

Jan 13-án parmatex hüvely kúppal voltunk együtt, +megszakításos módszerrel. Nos 30,án kelett volna megjönnie azóta semmi.

Holnap tesztelek, ha pozitív lesz....Bele se szeretnék gondolni.

Apuka most lépett le,én visszaköltöztem szüleimhez.Esélem sincs ilyen anyagi körülmények között megtartani a babát.

De szerintem abortusz után egyből mehetnék a zárt osztályra.... Biztos nem bírnám feldolgozni.

1hónapja voltam hasi uhn mert nagyon görcsöltem, azt mondták a petefészkemnél görcsölök, sebészhez küldtek tovább.ahová még nem tudtam elmenni.

Valamint múlthónapban véreztem 15-16ig is.

Minden reményem hogy nem vagyok terhes, de nagyon rettegek.

2012. febr. 12. 09:21
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, hogy nem lesz baba, de hát tudjuk, hogy a pharmatex mennyit véd... Ha nem vagyok túl indiszkrét, akkor had kérdezzem meg, hogy a párod miért lépett le?

A 15-16.-ai vérzés lehetett beágyazódás is. :(

Egyébként gondolj bele abba, hogy ha nem mész abortuszra, és megtartod a babát, akkor később milyen életetek lesz? Most az 1 éves kisfiad legyen az első, az ő érdekeit nézd szerintem! Drukkolok, hogy ne legyen baba.

2012. febr. 12. 11:05
 12/47 anonim ***** válasza:
74%

Nekem az volt az első gondolatom, hogy tuti babát vársz. Biztosan azért, mert most én is rettegek egy terhességtől.

Én is nagyon abortusz ellenese vagyok, és most is azt mondom, nem tudnám elvetetni. De ha beigazolódik, nem tudom mit lépnék.

A Te helyedben viszont az ab az egyetlen megoldás, bár iszonyat nehéz lesz túlélni, de muszáj. Már csak a kisfiad miatt is.

Megírnád a teszt eredményét?

2012. febr. 12. 11:18
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen helyzetben voltam kedves kérdező! Tudom mit élsz át. 20 éves vagyok, teherbe estem, de az abortusz már nem jöhetett szóba. Aztán felvettem a kapcsolatot a gólyahír alapítvánnyal, hogy nincs más csak az örökbe adás. Végül nem így lett, megtartottam. A családom mellém állt, felnyitották a szemem, mert én végig csak kilátástalanságot láttam. Nagyon boldog vagyok, hogy megtartottam. Nem is tudom mitől féltem. Tanulok a gyerek mellett van egy saját házam, bár az anyagilag nem vagyunk eleresztve mi sem :/. Most 3 hónapos a kisfiam, ő az életem értelme, imádom!

Nagyon sajnálom, hogy úgy látod hogy nincs esélyed a felnevelésére, ha valóban így van keresd fel a gólyahír alapítványt, nagyon kedvesek, segítőkészek. Ha úgy döntesz a baba leendő családját is megismerheted. Kőkemény lesz, tudom én is a pokolra kívántam magam amíg azt hittem én is így "végzem". Kitartás és remélem hogy jó döntést hozol.

Titkon bízom benne, hogy mégsem vagy terhes. :(

20/L

2012. febr. 12. 17:27
 14/47 anonim ***** válasza:
45%

Nem én de a legjobb barátnőm (37 éves)volt nemrég ebben a helyzetben.

Van egy 17 éves akit egyedül nevelt 3 éves kora óta. Majd egy 3 hónapos kapcsolatból lett a keresztlányom aki nemsokára 4 éves lesz. Az apa havonta egyszer látogatja őket,vagy annyiszor se. Majd nyáron megjelent és megkérte a barátnőm kezét, és többször is ment hozzájuk. 3 alkalomból sikerült a barátnőmnek teherbe esni. Nagyon ideges, mérges volt. El akarta vetetni, pedig ő is abortusz ellenes. 5hetesen azt mondák,csak a 8 hónapban csinálhatják meg a műtétet. De mikor ment a műtét előtti Uh-ra kezében a papírokkal és meglátta a baba szíve ver akkor azt mondta ,hogy ő nem lesz gyilkos.

Májusban szül.Anyagi segítsége nincs, a ház árverezés alatt van.De ő megtartotta és én mellette vagyok, ha bármi van hozzám költözhetnek. Nem teljesen de boldogabb most mintha elvetette volt. Most így nagycsaládos anya lesz aki egyedül neveli a gyerekeket. De a gyerekek nem szenvednek hiányt semmibe. Max apahiányba.

2012. febr. 12. 17:32
 15/47 A kérdező kommentje:

Pozitív lett.

Nagyon fáj a szívem, de lehetetlen hogy megtartsam.

Ennél rosszabbul még sose éreztem magamat.

Gondolkodtam az örökbefogadáson de mivel ha édesanyám vigyáz a fiamra(mivel ő már munkanélküli) nekem akkor dolgoznom kell hogy legyen miből élni.

Kemény fizikai munka is benne van, de ha ezt nem csinálom akkor a gyesből+csp-ből nem tudunk megélni.

Utolsó reményem hogy a teszt hazudott.

Összekéne magam szedni és elmenni dokihoz, de nagyon nehéz.

Teljesen titokban szeretném ezt csinálni. Volt párom tudja már, azt mondta vetessen el vagy tartsam meg senkinek oda nem adhatom.

De persze az első gyereket sem segít eltartani.... Borzalmas matt helyzet tuti a padlón leszek, de nekem a fiamra kell gondolni.

Köszönöm szépen hogy nem hordtatok le!

2012. febr. 13. 09:29
 16/47 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem leírni hogy a volt párom miért lépett le.

Hát sajnos most jött rá hogy bulizni akar meg haverokkal lenni, mint kiderült meg is csalt, valamint egyszer megütött, úgyhogy én itt lezűártam

2012. febr. 13. 09:30
 17/47 anonim ***** válasza:
58%

Jajj, nagyon sajnálom, a teszt biztosan nem téved. Nézd, ez egy nagyon nehéz döntés. Én nem tudnám örökbe adni, hiszen terhesség alatt is már igen "intim" viszony alakul ki vele, nem tudnám másnak odaadni.

:( Ez durva lesz, de ne úgy gondolj rá mint egy babára, hanem mint egy sejtcsomóra, hiszen még az. Orvoshoz menj el minél előbb, hogy minél hamarabb túl lehess rajta. Arra készülj, hogy 1 éjszakát bent kell majd töltened a kórházban, és hát ugye nem olcsó a beavatkozás sem. :(

Tényleg nagyon, nagyon sajnálom! Sok erőt, és kitartást!

2012. febr. 13. 10:37
 18/47 anonim ***** válasza:
75%
sajnálom én is,nagyon erősnek kell lenned..ha el akarod vetetni,mindenképp minnél hamarabb doki..és tényleg nagyon sajnállak..
2012. febr. 13. 17:44
 19/47 anonim ***** válasza:
6%

[link]

Ne tedd!Az abortusz jó megoldásnak tűnik de nem az.

Mit mondanak erről az abortuszon átesett nők:

Karen Bodle

„Szégyelltem, hogy terhes vagyok és egyedülálló, ezért azt gondoltam, hogy az abortusz majd megoldja a problémámat. …utána megállíthatatlanul zokogtam.”

Tracy Reynolds

„Szívem mélyén nagyon akartam a babát… Azt bánom leginkább az életemben, hogy nem hallgattam a szívemre. Nem voltam elég bátor, hogy a meggyőződésemet követve életet adjak a gyermekemnek.”

Cynthia Carney

„...az elmúlt másfél évben szabadultam meg a csend és szégyenkezés láncaitól azáltal, hogy nyilvánosan beszéltem az igazságról. Az abortusz nem egy gyors és egyszerű megoldás; ez egy életeket tönkretevő döntés. Olyan döntés, amit mindig bánni fogok.”

Az abortusz jó megoldásnak tűnik de csak hónapok múlva jössz rá hogy nem az.

Nehéz helyzetben vagy én is voltam így végól én megtartottam és utólag nézve ÉLETEM LEGNAGYOBB HIBÁJA lett volna ha elvetetem.

Mindenre van megoldás.

Ha jobb anyagi helyzetben lennénk(lakáshitel) és nem volna 4 gyermekem azt mondanám örökbefogadom a gyerekedet.

Sokan várnak kisbabára.Persze szülés után meg is gondolhatod magad és akkor maradna nálad a baba.

2012. febr. 15. 00:04
 20/47 anonim ***** válasza:
15%

Te jó ég!!! 17. válaszoló,méghogy szövetcsomó!!!???

Bocsánat de egy 8 hetes magzat már ennyire fejlett.NEM SZÖVETCSOMÓ.

[link]

2012. febr. 15. 10:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!