Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolnátok az alábbi párról?

Mit gondolnátok az alábbi párról?

Figyelt kérdés

8 éve voltak együtt amikor összeházasodtak, (már régóta együtt is éltek)

11 éve vannak együtt és még nincs gyerekük, de úton sem. (mindketten 30 fölöttiek, iskolák befejezve, rendezett anyagi körülmények)

egyik lehetőség nyilvánvaló: hogy esetleg nem jön össze a baba. De ha mondjuk nem ez, akkor mi lehet az oka, hogy eddig nem vállaltak babát?

2012. jan. 30. 10:24
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de ott van pl. a 7. válaszoló: ő is ezt a példát erősíti. Sőt! most, hogy belegondolok, családunkban is volt ilyen.

Annak, hogy nincs gyerek, vagy nem akarnak, volt egy külső oka, egy magyarázat a külvilág felé. De hosszú távon (2. férj/feleség) az bizonyosodott be, hogy tulajdonképpen nem voltak "igaziak" egymásnak. Aztán megtalálta mindkét fél a párját és vele már 1-2 éven belül vállaltak is babát.

De lehet, hogy itt nem ez van. Bár tőlem teljesen idegen a gyerektelenség, ha valaki ezt így elhatározza. (ugyanakkor egyre többször hallom, hogy valaki így dönt)

2012. jan. 30. 15:35
 22/29 A kérdező kommentje:

Egyrészt nem vagyok a barátnője, de ha az lennék, gondolj bele a szituációba: Miért örülnék neki?!

Mert akkor 2.-ként választ engem? "tartós" kapcsolat lenne

Mert akkor boldogtalan? Drukkoljon az ember a "szerelme" boldogtalanságának. Az szerintem nem szerelem.

Nekem ez sehogy se jönne össze, legalábbis az én értékrendem szerint. Megalázónak tartok bármilyen formában egy hármas kapcsolatot, részemről kizárva.

Nekem van családom. Talán ezért is furcsa nekem az egész, mert mi is megfontoltuk az egyes lépéseket, de szépen "haladunk", "lépegetünk". Egyszerűen nem tudok más fejével gondolkodni csak a sajátommal. Ugyanakkor sokszor hallom, hogy valakik egyáltalán nem szeretnének babát, mégis számomra elképzelhetetlen. Talán ezért gondolok óhatatlanul arra, hogy ez nem elég ok.

2012. jan. 30. 15:53
 23/29 anonim ***** válasza:
7%

Miért örülne egy házas férfi barátnője annak, hogy a pasas kapcsolata kiégett a feleséggel mások szerint is, annyira, hogy gyereket sem akar tőle? Nem is tudom... :)

Aztán a példa, hogy végülis vannak férfiak, akik első feleséggel nem akarnak babát, de majd a másodikkal rögtön :) Magyarán a barátnő lenne a második, aki reménykedik, hogy a férfi hamarosan elválik, és majd vele majd akar gyereket.

No, de tényleg ne haragudj, ez csak fikció, én ezt éreztem ki a szavaidból, de nincs jelentősége, csak egy gondolat.

2012. jan. 30. 16:13
 24/29 anonim ***** válasza:
7%

Egyébként szerintem egyetlen nő sincs a földön, aki úgy örülne, ha a szerelme valaki mással lenne boldog. Mármint ezt most azokra értem, akik valóban házas pasira áhítoznak. Nem hiszem, hogy szomorkodnának, amiért a "szerelmük boldogtalan a feleséggel."

De ezt most csak írtam, nem rád vagy ilyesmi, hanem egyébként.

2012. jan. 30. 16:16
 25/29 A kérdező kommentje:

Úgy látom te is magadból indultál ki, de mint írtam, undorítóbb dolgot nem tudok elképzelni a 3-as kapcsolatnál. (az más, ha esetleg a 3. fél nincs tudatában annak, hogy ő 3., de amint megtudnám, akkor be is fejezném a dolgot.)

A másik meg, ha én egy 2. (a mellékes) barátnő lennék, akkor tudnám a kérdésemre a választ és föl se tenném.

Jó, hát, köszi, mindegy. Látom, hogy úgyis ezen lovagolnál, úgyhogy részemről befejeztem.

2012. jan. 30. 17:40
 26/29 A kérdező kommentje:

és még hogy nem kötünk bele a kérdezőbe. :)

töröltem, sziasztok

2012. jan. 30. 17:45
 27/29 anonim ***** válasza:
7%
Kb. háromszor emeltem ki, hogy fikció, de mindegy, ez is válasz, hogy felhúztad az orrod rajta.
2012. jan. 30. 18:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Hát én vagyok a hetedik válaszoló. Csak azért írtam azt a választ, mert a többiek előttem már leírták az ötleteimet, és újjal rukkoltam elő. De én is a saját válaszomat tartom a legkifogásolhatóbbnak.
2012. jan. 30. 20:26
 29/29 anonim ***** válasza:

Jé! Ez az én kérdésem volt anno... Most nosztalgiáztam egy kicsit. :) Érdekes, úgy megváltozott azóta a gondolkodásom, hogy mostani énem már egyáltalán nem tartaná furcsának a dolgot.

Azóta pedig minden happy, két gyerkőc is rohangál már az ismerősék házában :) (Én komolyan aggódtam akkor értük, de azt hiszem kb. akkor pont akkor úton is volt már az egyik baba)

(Azt még mindig görénységnek tartom, hogy kikezdtek itt páran, de ez is halványul már)

Jó volt nosztalgiázni! Helló

2016. okt. 30. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!