2 vagy 3 gyermek pártiak vagytok?
Én is 2 gyerek párti voltam, ezt ezt hoztam otthonról. Aztán becsúszott a 3. Ráadásul 2 fiú után kislány. Imádtam 3 gyerekes lenni. Érdekes módon nálunk nem a 2 fiú, hanem a két kisebb nőtt össze nagyon, gondolom a kis korkülönbség miatt. Egészen kereknek tűnt az élet, de amikor a legkisebb lassan 10 éves lett, elgondolkodtunk még egy babán. De nem akartuk, hogy ekkora családban egykeként nőjön fel, úgy döntöttünk, ketten jöjjenek egymás után. 2 év korkülönbség lett köztük.
És simán lehet ennyi gyerekre is figyelni, csak arra kell ügyelni, hogy azzal is foglalkozz, aki csöndesebb, kevéssé nyomakvó. Úgy működik ez a gyerekszám kérdés (már gondolom egy bizonyos pontig), hogy ahogy nő a létszám, úgy jönnek elő az újabb és újabb tartalékaid, és tanulod meg kezelni a helyzetet.
A gyerekeknek is csak jó. Ha 2 között nézeteltérés van, mindig tudnak kihez fordulni.
Amúgy bennem is megvan az a bizonyos érzés, hogy a szívemben lenne még helye egy kicsinek, még a nevét is kiválasztottam. Biztosan azért, mert a nagyok is 3-an voltak egyszerre picik. Sajnos ez most már nem megy, elértük a saját határainkat.
Nekem is két gyermekem van, de nagyon irigylem a három- vagy többgyermekes családokat. Mi négyen vagyunk testvérek, van már hét unoka is, és a legjobb, mikor ünnepekkor összejön a család :-))
Nálunk egyrészt anyagiak miatt nem jöhet a harmadik, másrészt meg a férjem nem is akar többet. (talán pár év múlva más lesz a véleménye, és a helyzetünk is változik, addig irigykedem :-)
A Párom egyet szeretett volna,most kettő kint játszik,a harmadik alszik a kiságyban :-)
Őszintén szólva: imádom,hogy hárman vannak!! Imádtam a kettőt is,de imádom a hármat is!!
Ne másokat nézzetek,csak Magatokat!!! Ha Ti úgy érzitek,hogy még egy gyermeket szeretnétek és anyagilag sem vág a földhöz,akkor vágjatok bele nyugodtan a "Baba projektbe"!!
Üdv:3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!