2 vagy 3 gyermek pártiak vagytok?
12-es vagyok.
Nálunk nem feltétlenül volt ez így. Én vagyok a legidősebb, ráadásul másik apától, utánam jön az öcsém 6 évvel, húgom 8 évvel.
Igen, sok minden meg volt nekem engedve, ami a "kicsiknek" már nem. Ugyanakkor sok mindenben én még "szívtam", ők már nem.
Nálunk a középső (öcsém) tartós beteg, így ő volt bizonyos értelemben a kivételezett, anyuval sokkal szorosabb a kapcsolata, mint a húgomnak vagy nekem. Mi sem bizonyítja jobban, ma már csak ő lakik otthon :)
Nem mindenben én voltam az első. Pl. a húgom előbb rakta le a jogsit, mint én. Ő kapott autót, én nem. De én ezt egy cseppet sem bánom. Szerintem ha összességében összeírjuk, hogy ki mit kapott egyáltalán v. elsőként, akkor kb. egyforma lenne a lista.
A szülő dolga az, hogy az ilyenekre odafigyeljen.
Ezt a kérdést ajánlom figyelmetekbe.
Bár nem vág szorosan a témához, de mégis :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kettő van, hármat szeretnénk. Nem értel egyet azzal hogy kell adni a gyereknek lakást, kocsit, pénzt. Nincs diplomám de ha akartam volna mehettem volna. Helyette két jó szakmám van (pénzügyi és titkári). Jó fizut kaptam, amiből spóroltam. Van kocsink, igaz 15 éves de megy. Van jogsink, én szüleimtől kaptam a rávalót 18. szülinapra, férjemnek együtt fizettük. Építkezünk, igaz családi kölcsönből de 5 év alatt visszafizetjük lakástakarékból. Most még frankos hitelre vett lakásunkban lakunk de áruljuk.
Férjemnek sincs diplomája, kőműves-burkoló, ő csinálja a házunkat, amúgy 150-200 között keres. Sok diplomás fele ennyit kap.
Ha a gyermekeim tovább akarnak majd tanulni ahogy tudok segítek majd. De nem értek azzal egyet hogy minden h.ülye járjon egyetemre. Hameg eszes, szorgalmad kaphat ösztöndíjat.
Kicsit eltértem, bocsi.
2 gyermek párti voltam, amíg meg nem született a harmadik.
Addig nem tudtam elképzelni, milyen lesz hárommal,most másfél év távlatából már alig emlékszem, milyen volt csak kettővel.
A fentebb említett okok miatt tudatosan nem kezeljük a középsőt ”töltelék” gyerekként, igaz könnyebb a dolgunk, mert ő lány. Így az okos nagyfiú,és az édes kisfiú között van egy (okos és édes) hercegnőnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!