Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti szólnátok a szomszédoknak,...

Ti szólnátok a szomszédoknak, hogy legyenek csöndesebbek, mert laknak alattuk is?

Figyelt kérdés
Másfél órája van a kiságyban és nem tud aludni, pedig egyébként jó alvó gyerek. A felettünk lakók hangosan élnek, pl. nem emelik fel a széket csak húzzák a padlón, zörögnek, kopácsolnak, magassarkúban csattognak végig a lakáson, stb. mindennapos probléma. És ma mire elszunnyadt végre ebéd után a kincsem, olyan porszívózásba kezdtek, hogy még én is megijedtem: mindenhova oda csapták, meg nem tudom még miket csinálhattak, hogy ekkora zajjal járt, a lényeg, hogy az én gyerekem felébredt.
2012. jan. 5. 13:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

17:22-es: én vagyok a másik költözős:D Meg is kaptam a lepontozást, amiért ilyen álnok vagyok, hogy az idióta emberek elől inkább elmenekülök:D

arról nem is beszélve, hogy KÉTSZER annyiért adjuk a saját újépítésű lakásunkat, amennyiért mi bérlünk... de tudod a magyarok röghöz kötöttek és hát sajna nem túl okosak, ezért inkább szenvednek a saját tulajdonban (ami az esetek 85%-ban vagy 25 évig a banké...:DD)

2012. jan. 5. 18:24
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

Így meg veszel te valakinek a lakást 25 év alatt míg a máséban laksz. Mert az albérleti díj majdnem fedezi a hitel összegét. Legalábbis mifelénk a megyeszékhelyen.

Egyébként röghöz kötöttek a magyarok, de van akinek semmi nem jó, mert itt a szomszéd, ott a kutya, harmadik helyen meg kakas.

De egyébként szerintem nem lenne nagy beruházás valami hangszigetelőt tenni a plafonra és akkor nem hallod hogy csattognak meg zörögnek. Nem hiszem, hogy erre ne lenne valami elérhető technológia.

2012. jan. 5. 20:31
 13/22 anonim ***** válasza:

Első költözős

Ha én 50 e ft-ért kiadom a lakásomat (panel) és bérelek 50 e ft-ért felújítottat (tégla), szép környéken, drágább lakást, akkor azzal mi a gond?

A panel milliókkal kevesebbet ér, mint a tégla. Most hitelt nem veszek fel ezért, hogy még rosszabbul járjak.

Igaz, a saját tulajdonú lakásom nem hiteles.

2012. jan. 5. 20:41
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én próbáltam hangszigetelést...iszonyat drága. Sajnos így nekem ez nem elérhető árú dolog.

De amúgy is miért nekem kell pluszban befektetnem, ha valaki nem képes értelmesen, halkabban élni? Tök jó, hogy a végén megint oda jutunk ki, hogy bátran porszívózzon mindenki hajnalban, húsvétkor verje ki a szomszéd a lakás falát, aki meg csendben él, az tűrjön és hangszigeteljen...ne már.

2012. jan. 5. 20:56
 15/22 anonim ***** válasza:
29%
És ha felébredt mivan vissza alszik,nem cukorból van,a szomszédok meg üljenek kussba egész nap miattatok,ti talán nem porszívoztok,nem járkálatok a lakásban,képmutatás.El lehet költözni,az egyik szomszéd voltam.
2012. jan. 8. 22:35
 16/22 anonim ***** válasza:

Utolsó: azt hiszem nagyon nem érted az együttélés szabályait. Senki nem azt mondja, hogy az ember nem porszívózzon, ne járkáljon, ne végezze a dolgát, de amikor pl. berendeznek egy műhelyt alattad-fölötted, és napi 16 órában hallgatod a kalapálást, az sok!

És az is sok, amikor 7 éjszakából 5-ön buli van, hangos zenével, ordítozással, mindez több hónapon keresztül.

2012. jan. 9. 09:02
 17/22 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó, ezekben az esetekben rendőrt kell hívni. Alapból senki nem dolgozhat és dolgoztathat napi 16 órát és gondolom, ha egy panelházban rendezi be valaki a műhelyét, nem alkalmaz embereket több műszakban. Ha napi 16 órát dolgozik valaki egy műhelyben, hívd ki a munkavédelmet, APEH is foglalkozik ilyennel.

Illetve ha buli van heti 5-ször, szintén hívhatod a rendőrőket.

De azért lásd be ez nem az az eset, hogy nem emeli valaki a széket,hanem húzza, meg magassarkúban jár a lakásában. Azért ezek a zajok hozzátartoznak az emberi élethez. és nem kényszeríthetsz senkit, hogy mamuszban járjon fölötted. És nem tehetsz feljelentést sem, vagyis biztos tehetsz, erre van a jegyző, de finoman szólva is nevetséges.

Egyébkén meg tartom ez egyéni hákli, mert mi ugyan családi házban lakunk, de a lakás alatt van a párom műhelye sokszor este 10-kor is dolgozik, mellettünk meg egy asztalosműhely, de meg sem tudnám mondani mikor dolgozik, mert annyira nem vagyok érzékeny a zajokra. Van kukorékoló kakas, egész éjjel vonyító kutya is a szomszédségban-de mindezt a zajérzékeny többi szomszédtól tudom, én egyikt sem hallottam soha és a gyerekeim sem. Pedig újszülött koruktól ilyen körülmények közt élnek.

Plusz panelfelújítás volt (édesanyáméknál, ahova hazamentünk szülés után), mikor megszületett a nagyobb, és vidáman aludt úgy, hogy 5 méterre fúrták a panelt.

De ha valaki ennyire érzékeny a zajokra vagy szedjen Magne B6-ot az idegeire vagy költözzön vagy hangszigeteltessen, de hogy már a saját lakásban mamuszban kelljen osonni szomszéd miatt.

Pro és kontra érvényesek az együttélés szabályai.

2012. jan. 9. 09:41
 18/22 anonim ***** válasza:

9:02 vagyok. Én már hívtam rendőrt (előző oldalon írtam, le is lettem jól pontozva emiatt, gondolom, az egyetemisták tették).

A mindennapos élet zajai nem zavarnak. Ha a férjem műhelye lenne, az sem zavarna. És más az, ha a szomszéd, akivel nincs közös falad dolgozik, megint más, amikor az alattadlevők zajait hallod, mert rezeg tőle a padló.

A felső gyakran éjjeles, de azért soha nem szólnék neki, hogy ne kopogjon végig a lakáson magassarkúban, ha iylen a munkája, hát neki is meg kell élni. Az nem zavar. Meg nem is folyamatos zaj.

Ez érdekes probléma. Gyerekkoromban kertes házban laktunk, mellettünk egy középiskola volt. Na az a zaj mai napig nem zavar, csak ha alattam vagy fölöttem zajonganak. Nem zavar a madárcsicsergés (hallottam olyanról, akik tavasszal a rigók miatt nem tudtak aludni).

Nem zavar a panelfelújítás sem napközben, pedig nálunk is sorozatos, igaz nem reggeltől estig. Na de akkor éjjel legyen csend!

2012. jan. 9. 09:49
 19/22 anonim ***** válasza:

Aki azt hiszi, hogy csak és kizárólag az ő saját törvényei érvényesek és mindenki más meg dögöljön meg, annak kívánok egy olyan szomszédot mint az enyém, aki ha úgy érzi berúgja az ajtódat. Mert egy bolond állat, aki antiszociális és ostoba.

S igen, én is árulom a házamat, és húzok innen a csába...csak éppen ez a ba*ott görény meg vígal éli majd tovább az életét. S ha valaki azt gondolja, hogy ez normális, akkor biztos vagyok benne, hogy valóban nem ismeri az együttélés szabályait, mert el kell hogy szomorítsam, de van ilyen. Csak a normális képes értelmezni ezt és tudomásul venni.

Senki nem várja, hogy mindenki otthon üljön teljes kussban, viszont értelmes aggyal fel lehet fogni, hogy nem muszáj állandóan hangosan élni, és fa*ságokat csinálni az éjszaka közepén. Főleg ha van egy házirend, amit minden lakó aláírt. Na, akkor tessék az értelmezni, és nem öntörvényűen okoskodni.

2012. jan. 9. 11:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Aki azt hiszi neki mindent szabad, annak úgysem tudjátok megmagyarázni, hogy hülyén gondolkozik.

Én sem várok teljes csendet, viszont igenis vannak szabályok, amiket alapesteben akkor is betartasz, ha nincs semmi házirend. Csupán csak azért, mert normális nevelést kaptál, és mert vagy annyira értelmes, hogy nem zavarsz állandóan másokat.

De igen, vannak abnormális emberek, akik azt hiszik, övék a világ, és a többi szomszéd menjen a sunyiba. Ellenük nem tehetsz semmit, a rendőr sem, mert az agyuk annyira nulla, hogy nem látnak tovább a saját ki beszűkült világuknál.

Na az ilyenek miatt szar a világ.

2012. jan. 9. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!