Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyesek szerint miért "világme...

Egyesek szerint miért "világmegváltó" dolog az, hogy gyerekük van?

Figyelt kérdés
Nekem is van 2 gyermekem,de valahogy nem értem. Szép dolog az anyaság,szeretem a gyerekeim,de ez egy természetes dolog. Emiatt soha nem gondoltam azt,hogy többet "tettem volna le az asztalra" mint az,akinek nincs.
2011. dec. 12. 07:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Kérkedni=dicsekedni (nem kereskedni)
2011. dec. 12. 08:21
 12/20 anonim ***** válasza:

Tudom mit jelent a szó.Inkább arra vagyok kiváncsi hogy ez kinek mit jelent?

Valaki szerint ha felrak valaki egy képet az FB-re akkor az már dicsekvés,ezért kérdezem.

2011. dec. 12. 08:24
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Azzal nincs gond, ha valaki feltölti a képeit nyilvános közösségi oldalra esetleg dicsekvésből, mert éppen megszületett a gyermeke.

Viszont attól én pl. megőrülök, hogy felrakja a gyerekének a tellibe szrt pelenkáját, azt hogy éppen eszik Zolika, Zolika alszik, Zolika böfög, Zolika bambul, Zolika már nem Zolika, hanem Zita.

Na meg .. dicsekvés ... éljenek a játszóteres húúúdefaxa vagyok anyukák, akiknek a gyerekük már szobatiszta magzatkorában és 3 hetesen angolul beszél!

2011. dec. 12. 08:31
 14/20 A kérdező kommentje:
Én a kérdéssel nem a dicsekvésre gondolok,pedig mint anya tudnék mit mesélni,hogy az én gyerekeim milyen elmaradottak másokéhoz képest. Konkrétan arra gondoltam,hogy vannak,akik nem természetes dologként élik meg az anyaságot,hanem túlmisztifikálják az egészet. Mikor panaszkodnak,hogy nekik hogy fájt,milyen fáradtak stb. mintha ezeket a dolgokat az összes szülő nő nem élte volna át.
2011. dec. 12. 08:36
 15/20 anonim ***** válasza:

8:17: pl ezen az oldalon is, mert ŐŐŐŐŐK, ők aztán már tudják.

Én sem értem, és terhesként hasonlítom magam az ismerősökhöz. Hát ég és föld. Ők másról nem tudtak beszélni, csak a magzatmozgásról meg az UH-ról. Én ezt a férjemmel megosztom, és annyi...

2011. dec. 12. 08:37
 16/20 anonim ***** válasza:

Azt azért szögezzük le hogy minden szűlő pontosan tudja milyen gyermek nélkül élni,forditott esetben ez nem igaz,egy gyeremektelen sosem tudja milyen az élet egy babával.

Ha én azt mondom hogy nehéz,akkor nem a szomszédhoz hasonlitom magam,hogy nekem mennyivel nehezebb mint neki hanem a saját volt életemhez,mikor még ugymond kötetlen életet éltem,éjjelente aludtam,nappal azt csináltam azt akartam.

Nem igazán értem egy szülő és egy gyermektelen élet összehasonlitását,nem lehet,csak és kizálólag ugy ha a magad átéled.

Ezért van az hogy a két "tábor" folyton egymásnak ugrik,ahelyett hogy mindenki a saját életével foglalkozna,azt tenné ami neki jó.Nem kell a másikat megérteni,elfogadni kell.

2011. dec. 12. 09:15
 17/20 anonim válasza:
Egyébként ez azért is lehet, mert nagyon kevés gyerek van főleg csecsemő korban lévő van a családokban, aztán mindenki vele van elkeveredve, ha több gyerek lenne, nem lenne ekkora szám (csak sajnos tényleg kevés van). Ettől jöhet egy olyan megerősítés, hogy mennyire nagyszerű, ha valakiinek gyereke van.
2011. dec. 12. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem az, mert eddig soha semmi nem jött össze ebben a rohadt életemben, a fiamon, és a férjemen kívül! Sz@r családban, nagyon sokat nélkülözve nőttem fel, alig vártam, hogy nekem is saját családom legyen. Most van. Nekem világmegváltó dolog, a kisfiam pedig egy csoda! Ezt mások felé nem úgy mutatom, hogy "na ki ha én nem" nem várom el, hogy többnek lássanak, mondjanak, vagy gondoljanak stb. De ÉN magamat többnek érzem ezáltal! Még csak 6 hónapos a fiam, így lehet, hogy ez majd változik, de egyenlőre ez a véleményem!
2011. dec. 12. 18:27
 19/20 gandalf válasza:
az én édesanyám is ilyen típus. egyszer mikor megkérdeztem h miért nem dolgozik soha akk azt felelte h azért mert 5 gyereket szült. igaz 3 pasitól. végül 2. az én édesapám eltartja.
2011. dec. 18. 12:15
 20/20 anonim ***** válasza:

A tény, hogy tovább élhetnek reprodukciójukban nyalogatja az egójukat.Nem állítom,hogy evolúció szempontjából haszontalan ez az érzet, Mert hát ellenpólusa ez - normális nevelés, gondoskodás esetén persze - az utód eldobásának, magárahagyásának.

Alapjában véve az egyszerűbb gondolkodású és agyi kapacitású emberanyák primitív - és egyben legnagyobb - érzése is ez.

2013. jan. 13. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!