Egyesek szerint miért "világmegváltó" dolog az, hogy gyerekük van?
Köszönjük szépen az észrevételed.
Esetleg írnál valami okfejtést is, hogy miért is gondolod azt, hogy pl. én több lennék nálad és világmegváltó, mert egy gyermekem van?!
Anyagi szempontból tényleg "világmegváltó" a dolog. De csak ebből a szempontból. :)
Komolyan válaszolva a kérdésedre, némely -és főleg anyuka- gyakorlatilag már mártírt csinál magából.
Na végre egy felvilágosult ember. Magam is rühellem az olyanokat, akik a szülői mivoltukat kiváltságként és előjogok vindikálásaként élik meg.
Biológiai ösztön az utódnemzés és nevelés éppúgy, mint az evés, kakálás, szex, alvás, stb stb.
Persze, gondolom, hogy a gyermekáldás csodás (nekem nincs még), nincs is ezzel baj. De sokan szeretik azt a tényt, hogy gyerekük van felhasználni és hivatkozni. Holott nem is kötelező szülőnek sem lenni. A helyükön kéne kezelni a dolgokat.
Részben egyet értek veled, nekem négy gyerekem van, de ezt természetes dolognal tartom. De azért picit igaz, hogy "többet tettem le az asztalra", mert a gyerekek miatt lemondtam egy csomó dologról, mivel a gyerekek miatt nem szabad az ember, éjjel fel kell kelni hozzájuk, nem mehetsz akkor és oda, amikor kedved van, sok aggódás és munka van velük - de ez hozzátartozik, ezt a gyerekkel együtt vállaj az ember. Ezen kivül ha senki nem vállalna gyereket, akkor rövidesen komoly gondok lennének a társadalomban IS.
De ezért a többért nem várom el, hogy szentnek tekintsenek, vagy különösebben nagyra tartsanak, mivel a gyerekeket ÉN vállaltam, nem kényszeritett erre senki.
Mindenkinek saját dolga, hogy akar-e gyereket vagy sem, ha vállalja, akkor minden nehézséggel együtt, és ezért nem jár külön elismerés, ha meg nem, akkor sokkal jobb, mintha külsö nyomásra szül pár gyereket, de nem tudja vagy akarja RENDESEN ellátni, nevelni.
második vagyok:
Ha nagyban (politikai szinten) közelítjük meg a dolgokat, akkor fentről sulykolják a jó népbe. Egy bizonyos szintig érthető is a dolog. De már talán túl vagyunk a határon.
érdekes téma.
Hogy lehet egy gyerekkel kérkedni?Miben nyilvánul ez meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!