A szülőknek mire jó hogy bele szólnak a gyerekük kapcsolatába?
Lehet, hogy látnak előre olyan dolgokat, amiket a gyerek - koránál fogva - még nem láthat.
Lehet, hogy csak túlaggódják. Lehet, hogy rosszindulatúak, irigyek. Az attól függ, milyen célzattal, indítékkal teszik.
Én például nagyon utálom ezt a dolgot. 20éves vagyok, megértem, hogy aggódik, félt, ne hogy csalódjak, stb. De borzasztóan el tudja rontani a kedvem, mikor mondjuk mesélek neki valamit, tök boldogan, hogy hogy lepett meg a párom, erre ő valami totál összeesküvés elméletet gyárt, hogy igazából csak azért csinálta, mert... És az egy dolog, hogy nem hiszek neki, de mégis rossz szájízem marad utána.
Amúgy szerintem azzal nincs semmi baj, ha a szülő odafigyel a gyereke kapcsolatára, legyen az 16éves, vagy 26, amíg csak figyeli, illetve indokolt esetben tanácsot ad. Az indokolatlan vádaskodás (mint az én esetemben is), gusztustalan, akár szülő az illető, akár nem.
Arra jó, hogy ha olyan személyt lát a gyereke mellett, aki akármilyen okból nem hozzá való, akkor idejében észhez térítse a gyermekét.
De általában a kis 16 éves tinik szoktak értetlenek lenni, és a szülőt okolni, hogy mit szól bele...
Pedig a szülő jobban lát, mert nincs elvakulva a rózsaszín köd általt, tapasztalt, látott már egyet-s mást, s talán már jobban kiismeri tapasztalatai által az emberi jellemeket, mint a kis tini.
Nekem is mindig elmondta anyukám a véleményét, megjósolta mi lesz, be is jött mindig. Mikor a férjem bemutattam otthon, mondta a sógornőmnek, hogy ez a fiú lesz a veje. Így is lett :D
Majd megérted, ha rajongásig szeretni fogod a gyereked. Az én kislányom még csak ovis, de már túlesett az első szerelmi csalódáson.
A fiú akit szeretett, és viszont is szerette, passzióból homokot szórt a hajába.
Meg kellett állnom hogy bele ne ássam a kiskölyköt a homokozóba... XD
A szülők nem szentek, istenek. Ugyanolyan tökéletlen emberek, mint bárki más.
Féltik a szívük szép magzatát attól, hogy fájjon a kicsi szíve. Valakik el tudják nyomni ezt a késztetést, valakik nem.
De ez is a szeretet egyik jele...
Egyéntől függő, hogy lenyeli a békát, vagy sem...
ma 15:03
Ne haragudjál de nem egészen értek veled egyet...a szülő az honnan tudja hogy mi a jó a gyerekének??Nem ő van a testében és nem ő gondolkodik helyette...a szülő nem látja hogy nem illenek össze,hanem inkább csak próbálja elhitetni a gyerekkel és megmondani hogy neki mi a jó,az hogy ő látja kivűlről hogy milyen a gyereke attól még a lelkében nem lát bele...és én úgy gondolom hogy a gyereknek saját magának kell megtapasztalni a jót és a rosszat hogy erősebb legyen és tapasztaltabb,ha a szükő mindig védi és minden lépését figyeli és mindentől meg akarja védeni akkor egy gyámoltalan kis semmi lesz és mindenben félni fog belevágni...mert jaj az anyu meg az apu meg mondta...igen is érje rossz is és jó is hogy egy kiegyensúlyozott ember legyen...és majd ő maga eldönti hogy neki mi a kellemes és a rossz..ne hogy már a szülő döntsön...jéézusom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!