Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Trehány szülőknek általában...

Trehány szülőknek általában trehány lesz a gyereke is?

Figyelt kérdés

Egyénfüggő - természetesen -, így csak általánosításokra lennék kíváncsi.

A szüleim rendetlenek, a házunk az év nagy részében úgy néz ki, mint egy szemétdomb. Ünnepek előtt anya nagytakarítást végez, akkor szép rend van, de maximum egy napig tart. Ugyanígy a pénzügyekben is felelőtlenek, nem tudják beosztani sehogysem.

17 éves koromig fel sem tűnt, hogy nem ez az életvitel a normális, akkor ismerkedtem meg a párommal, aki rendre rávilágított, hogy hogyan néz ki egy rendes ház. Azóta törekszem a rendre, máshogy látom a dolgokat. Összeköltözés előtt állunk, és a párom egyszer viccesen megjegyezte, hogy reméli nem leszek olyan rendetlen mint a szüleim, mert a trehány szülőknek trehány lesz a gyerekük is általában. És belegondoltam: valóban így van. Anyai nagyszüleim nem rendmániásak, mint mondtam anyám se, anya nővérééknél ugyanúgy fut a ház, és amint látom a gyerekei is ugyanúgy trehányak.

Én úgy érzem változtam, ha nem is leszek rendmániás, de mindig rendezett lesz a lakás (remélem). Viszont kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mint mondtam ÁLTALÁBAN.

21/L

2011. aug. 25. 15:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

1-igen

2-nem

3-talán

2011. aug. 25. 15:23
 2/16 anonim ***** válasza:
18%
Nekem az a véleményem, hogy igen olyan lesz a gyermek mint a szülő, de remélem Rád ez nem lesz igaz.
2011. aug. 25. 15:26
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem 2 lehetőség van: vagy trehányak lesznek ők is, vagy úgy megútálják, hogy szinte rendmániásak lesznek. A férjem trehány lett, a nővére meg pedáns.
2011. aug. 25. 15:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ez olyan, mint az a példa, mikor valaki bagózni látja a szüleit. Vagy dohányos lesz ő is- vagy épp ellenkezőleg semmi kedve sincs kipróbálni, mert látja/tudja a hátrányait.

Valahogy így van ez is. Ha neked jobb a rend, kellemesebb; akkor tehetsz érte, nem muszáj trehánynak lenni.:)

2011. aug. 25. 15:28
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Ha igaz is a mondas, rajtad fugg, hogy vegul is hogy alakitod eleted, milyen tulajdonsagokkal akarsz elni, hisz tudod mar mi jo es mi nem.
2011. aug. 25. 15:28
 6/16 anonim ***** válasza:
82%
az én szüleim is nagyon trehányak sőt az öcsém is.:S amig otthon laktam valahogy nekem is jó volt ez. illetve nem volt jó de egyszerűen nem tudtam és nem is akartam 4 ember után(magamat is beleértve) állandóan takarítani, pakolni. amióta külön élek rendszerető vagyok, sőt nagyon zavar ha egy kis rendetlenség vagy kosz van. nem azt mondom hogy rendmániás vagyok de ég és föld anyuékhoz képest.szóval változhat az ember, azt viszont tudom hogy sok otthon tanult-látott rossz szokást nehéz legyőzni, de ha az ember akar változtatn akkor tud.
2011. aug. 25. 15:29
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
Ha az én példámból indulok ki, akkor nem feltétlenűl. Mert az én anyukám bizony nem szeretett takarítani, főzni, vasalni, vagyis nem is volt valami aktív ezekben a tevékenységekben és sűrűn úgyhagyta, vagy összecsapta a dolgokat, engem meg még 5évesen is jobban zavart a rendetlenség,mint őt. Most 21éves vagyok és kiskorom óta rend és tisztaság mániás vagyok, meg főzni is imádok. Meg sokan meg is jegyezték, hogy "Te nem anyádra üttél". De ez tényleg egyéni, mert attól függ téged zavar e a rendetlenség, vagy egyáltalán nem érdekel.
2011. aug. 25. 15:30
 8/16 anonim ***** válasza:

az en Anyum is rendetlen volt. Nalam mar a parvalasztasnal szerepet jatszott, hogy a felesegem hazias lesz vagy sem. Ki is fogtam egy rendmaniast. ;D

Es ugy megnevelt 1X ev alatt, hogy most hogy kulon vagyunk is vigyazok a rendre.

Amugy szerintem nem takaritani kell, hogy rend legyen, hanem vigyazni a rendre.

37F

2011. aug. 25. 15:34
 9/16 anonim ***** válasza:
szerintem nem feltétlenül!nagyszüleim rettenet rendszeretőek,a szüleim a forditottjai,nem foglalkoznak azzal se,ha 2hete rohad a hűtőben valami.én rendszerető vagyok,állandóan pakolok,mosogatok,porszívózok utánuk.szóval szerintem nagyon 2élű a dolog,öcsém pl szörnyű rendetlen lett,én meg az ellenkezője.érdekes,sztem általánosságban nem lehet erre válaszolni
2011. aug. 25. 15:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Anyám apám rendes, nővérem trehány lett, én és a húgom nem. Összetett a dolog, ki tudja, mi miatt lesz valaki rendetlen, vagy rendszerető.
2011. aug. 25. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!