Trehány szülőknek általában trehány lesz a gyereke is?
Egyénfüggő - természetesen -, így csak általánosításokra lennék kíváncsi.
A szüleim rendetlenek, a házunk az év nagy részében úgy néz ki, mint egy szemétdomb. Ünnepek előtt anya nagytakarítást végez, akkor szép rend van, de maximum egy napig tart. Ugyanígy a pénzügyekben is felelőtlenek, nem tudják beosztani sehogysem.
17 éves koromig fel sem tűnt, hogy nem ez az életvitel a normális, akkor ismerkedtem meg a párommal, aki rendre rávilágított, hogy hogyan néz ki egy rendes ház. Azóta törekszem a rendre, máshogy látom a dolgokat. Összeköltözés előtt állunk, és a párom egyszer viccesen megjegyezte, hogy reméli nem leszek olyan rendetlen mint a szüleim, mert a trehány szülőknek trehány lesz a gyerekük is általában. És belegondoltam: valóban így van. Anyai nagyszüleim nem rendmániásak, mint mondtam anyám se, anya nővérééknél ugyanúgy fut a ház, és amint látom a gyerekei is ugyanúgy trehányak.
Én úgy érzem változtam, ha nem is leszek rendmániás, de mindig rendezett lesz a lakás (remélem). Viszont kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, mint mondtam ÁLTALÁBAN.
21/L
Tudod, ez olyan, mint az a példa, mikor valaki bagózni látja a szüleit. Vagy dohányos lesz ő is- vagy épp ellenkezőleg semmi kedve sincs kipróbálni, mert látja/tudja a hátrányait.
Valahogy így van ez is. Ha neked jobb a rend, kellemesebb; akkor tehetsz érte, nem muszáj trehánynak lenni.:)
az en Anyum is rendetlen volt. Nalam mar a parvalasztasnal szerepet jatszott, hogy a felesegem hazias lesz vagy sem. Ki is fogtam egy rendmaniast. ;D
Es ugy megnevelt 1X ev alatt, hogy most hogy kulon vagyunk is vigyazok a rendre.
Amugy szerintem nem takaritani kell, hogy rend legyen, hanem vigyazni a rendre.
37F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!