Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom abortuszra megy...

A párom abortuszra megy pénteken. Megbeszéltük és ez a legjobb döntés mert felnevelni sehogy sem tudnánk. Látom rajta, iszonyú kínokat él meg de igyekszik nem mutatni csak ha néha kitör belőle. Hogyan segítsek neki mit tehetnék érte?

Figyelt kérdés
2011. dec. 10. 10:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
50%

Ezt a gyereket megölöd, mert becsúszott. De reméled bele tudtok vágni mielőbb a következőbe? És az a gyerek már megérdemli az életet? És mi fog változni rövid időn belül?

Örökbe adni nem tudnád, meg azt sem engednéd, hogy nélküled nőjön fel, így hát pusztuljon?

Hát furcsa és kegyetlen a gondolkodásmódod, szerintem ez zavarja a párodat is. Én is kínokat élnék meg egy ilyen ember mellett, akit ennyire hidegen hagy egy másik ember, pláne a saját gyereke élete.

2011. dec. 10. 11:24
 12/61 anonim ***** válasza:
82%
12-nek sajnos igaza van. Még akkor is, ha könnyebb azt hinni, hogy jobb így. Leghülyébb magyarázat amivel ilyenkor előállnak, hogy a gyereknek jobb. Mivel a párod miattad akarja elvetetni, mert fél, hogy elhagyod (ha nem így lenne, akkor nem lökne el magától időről-időre) a kapcsolatotoknak nem biztos, hogy van jövője. Ő most gyászol. Gyászolja a gyermekét akit szeretne, de a körülmények (és mert te nem akarod) miatt meg kell ölnie. Sajnos az esetek többségében a párok hamar szétmennek, mert a nő nem tudja megbocsájtani a gyermekének az elvesztését. Sajnos, ha hamarosan lenne is gyermeketek az első gyermek örökre ott lebeg. Magát nem okolhatja, hát a párjának kell menni. A párod kötődik a babához és ezért él át kínokat. Az abortusz végéig azt fogja várni, hogy azt mondd neki, tartsátok meg. Reménykedik...
2011. dec. 10. 11:40
 13/61 anonim ***** válasza:
32%

Ne is torodj az ilyen jellegu valaszokkal...primitiv erthetettlen emberek mindig lesznek...teny hogy egy olyan oldalon kersz tanacsot ahol mindenki vagy allapotos vagy mar van gyerek esetleg nem jon ossze neki...ne csodlakozz ha igy reagalnak az abortuszra.

Amennyiben ez a kettotok dontese volt es nem ugy szolt a dolog hogy csak Te nem akarod es meggyozod ot is hogy jobb lesz neki valoszinunek tartom hogy valoban kozelebb fog hozni titetek...de ha az elobb emlitett szituacio van akkor jobb ha lassan szokod a kulonvallas gondolatat...egy gyenge not ra lehet venni egy "szerelmes" pillanataban hogy ilyen dontest hozzon de elobb uton rajon hogy mekkora hiba volt es menekulni fog a kapcsolatbol. ezek csak feltevesek miven nem tudom hogyan zajlott a dontes.

A terelesen azt ertetem hogy igyekezz kiragadni ot a szituaciobol amikor abrandozik...ez csak ugy lehet hogy szoba hozod a leendo babatokat vagy ravilagitasz arra hogy mennyire szar volt a szitutok akkor amikor meghoztatok ezt a dontest...a elnyeg az hogy erezze ugy valoban ez volt a legjobb amint tehettetek.

2011. dec. 10. 11:42
 14/61 anonim ***** válasza:
68%

Hú, ez kemény. Én nem mertem volna belevágni egy abortuszba soha. Ha egyetemista koromba csúszott volna be a baba, akkor is vállaltam volna, főleg ha van mellettem egy társ is. Egy egyetemista (felnőtt férfi) tud dolgozni a tanulmányai mellett, szerintem meg lehet oldani egy babával az életet. Bennem azon kívül, hogy megölöm a gyerekem és szerintem ez örök életre lelki sebeket okozott volna, olyan félelem is felmerült volna, hogy lehet az abortusz után soha többet nem lehet már gyerekem. Tudom már sokkal ügyesebbek az orvosok, ez egy rutinműtét, de előfordul ilyen eset, és én sajnos ismerek ilyen nőt, aki egy fiatalkori abortusza miatt soha nem lehet anyuka. :(

Nehéz dologod lesz nagyon, mert ez az döntésetek nagyon sokáig el fogja kíséni a párodat az élete során és bármikor előtörhet majd belőle.

Az hogy zokogógörcsök jönnek rá, meg azt bizonyítja, hogy nem 100%-ig biztos a döntésében. Nagyon sajnálom! :(

2011. dec. 10. 11:46
 15/61 anonim ***** válasza:
62%
13 vagyok. Azt még hozzáteszem, hogy az abortuszon átesett nők, ha maguk döntenek, akkor a döntés után igyekeznek teljesen elszakadni lélekben a magzattól, nem tekinteni rá élő személyként. Ha a párod gyászol akkor ő bizony, csak téged követ, neked akar megfelelni. Ha nem így lenne, akkor elfogadná azt, hogy az a baba még nem is él és nincs is mit sajnálnia rajta. Ez a saját lelke védelmében lenne, természetes reakció.
2011. dec. 10. 11:51
 16/61 A kérdező kommentje:

Hát tudod kedves 14-es, az a helyzet hogy ezt mikor kiderült rögtön így eldöntöttük. Ez egy másfél 2 hetes sztori de a baba már hat hetes szóval idő van. Mindketten egyetértettünk a döntésben úgy gondolom. Az, hogy a párom időről-időre eljátszik a gondolattal szerintem normális. Furának tartom egy kicsit hogy mikor szóba jön ez a téma (elég gyakran) akkor a beszélgetés elején ő mondja hogy nem vagyunk rá készen, anyagi korlátaink vannak és mindig hozzáteszi hogy egyenlőre. Aztán ahogy belemegyünk a beszélgetésbe egyre jobban előjön hogy én önző vagyok és hogy az egészet miattam csinálja. Aztán mielőtt befejeznénk a témát(soha nem vesztünk össze ebben a kérdésben) elmondja megint azt mint az elején. Kicsit olyan ez mintha keretbe lenne foglalva a dolog. Annyi bizonyos számomra, hogy nagyon zavart és bizonytalan.

Viszont a tények azok tények.

2011. dec. 10. 12:00
 17/61 anonim ***** válasza:
84%
Nem akartam írni,de a 12-esnek és a 13-asnak igaza van.Szerinted miért lök el a fájdalmában téged magától?Mert ez a fájdalom okozója te vagy. Egyetemista voltam,mikor terhes lettem,mi is éppen,hogy meg tudtunk élni.Szerencsére,azóta jobb a helyzet.Nem nélkülözik,amit tudunk megveszünk neki.Az meg,hogy albérletbe laktok,az megint olyan dolog,hogy jobban megéri albérletbe lakni,mint saját házat venni,mert olyan magas a törlesztő részlet.Ha én úgy gondolkoztam volna,mint most te,nekem azóta nem lenne 1,5 éves kisfiam.Mint írtam,éppen,hogy megéltünk.Most meg szerencsére jobb.Ha arra vársz,hogy mikor lesz jobb a világ,akkor soha.Hogy segíts a párodnak?Úgy hogy mellette állsz.Én vállaltam volna,akkor a párom nélkül is,ha nem támogatna és nagyon szeretjük egymást a párommal. Támogasd,ez az egy amit tudsz tenni.Ha nem akarná a babát,akkor nem élne át iszonyú kínokat,ahogy te írtad. Hidd el meg tudnátok oldani!!!E.
2011. dec. 10. 12:01
 18/61 anonim ***** válasza:
72%

Sosem értettem miért könnyebb megölni az embernek a saját gyerekét mint örökbeadni egy jó és szerető családhoz.

Nekem aztán mindegy mit tesztek szegénykével, az abortusz elvégeztetése titeket minősít. Van aki simán együtt tud élni a tudattal, hogy legyilkolta a gyerekét. Nincs ebben sajnos semmi meglepő. Érdekes amúgy...én pont, hogy a gyerekemért gyilkolnék le mindenkit ha arra lenne szükség. No de nem vagyunk egyformák. 21 évesen szültem egyetem mellett, védekezés mellett estem teherbe. Aki nem akar gyereket az ne éljen szexuális életet, mert nincs 100%-os védekezési mód. Persze ez nem vonatkozik a lelketlenekre. Azoknak ugye az abortusz is védekezés.

2011. dec. 10. 12:12
 19/61 anonim ***** válasza:
89%
A párod a beszélgetésetek elején és végén azt mondja amit hallani akarsz. Mert még kötődik hozzád. Közben meg kimondja azt, amit valójában érez, csak többnyire elnyom magában. Azt, hogy önzőnek tart és csak miattad veteti el a gyermeket. Egy életre hatalmas fájdalmat okozol neki.
2011. dec. 10. 12:15
 20/61 anonim ***** válasza:
55%
A két utolsó jól leírta.Nem akarod elveszíteni a párod,mert ő a mindened.Jobb lesz,ha később elhagy,mert közvetve te vagy a gyermeke halálának okozója.Nem értem sokan,hogy képesek arra,hogy megöljék a saját gyermeküket,én a gyermekemért ölnék.Nem őt.És meg lehet szólni más gyilkost,te is azt fogod tenni.Na ha meg akarod tudni,hogy a párod igazán akarja-e a babát.Mondd meg neki,hogy sokat gondolkoztál,te mégis szeretnéd a babát.Majd figyeld meg,hogy nem fogja azt mondani,hogy akkor is abortusz.Ő szeret téged annyira,hogy érted hozzon olyan döntést,amit nem akar.És te?Te képes vagy erre?21 évesen szültem,most 1,5 éves a kisfiam.E.
2011. dec. 10. 12:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!