Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok a hülye aki mindenen...

Én vagyok a hülye aki mindenen megsértődik, vagy tényleg ez már sok?

Figyelt kérdés

Engem mindenki egyfolytában piszkál a gyerekneveléssel kapcsolatban.Most például anyum meg a tesóm. Anyum szerinte azért vagyok a rossz,mert nem futkosok egész nap a lakásban a karomon a 14 hónapos gyerekkel,és nem ugy végzem a házimunkát...melelsleg ott van még egy 2,5 évesem is...amikor megkértem őt hogy ő se vegye fel a kicsit minden nyikkanására,akkor megsértődött. De azt nem érti meg hogy azért bőg itt nekem hogy vegyem fel,meg sétáljak vele kézenfogva(pedig tud,tudna menni egyedül is!) mert ők rászoktatják!Aztán én vagyok a szivtelen anya mert a gyerek amikor elhisztizi magát,nem dobok el a kezemből mindent,és veszem fel őt...

Tegnap meg a tesóm neki állt kérdezgetni,hogy multkor olyan fura volt a nagyobb délelőtt,rá csaptam a fenekére,vagy kiabáltam vele? Néztem csak,azt sme tudtam miről volt szó.Merthogy biztos kiabáltam vele,mert multkor is amikor elvette a kicsitől a játékot 20 perc hiszti meg visitás után azzal fenyegettem őt hogy rácsapok a fenekére. Ez baj?????Melelsleg nem okoz a gyerekemnek semilyen lelki sérülést ha rászolok,jobbik esetben abba hagyja a hisztit,és megy mindig tovább a régi kerékvágásban....Most azért cseszett le a tesom mert rászoltam a nagyra hogy haggya a játékot a kicsinél(most azt az időszakot éljük hogy hatalmas harcok mennek a játékokon) pár hete meg azért,mert szerinte mindig ráhagyom a nagyra ha elveszi a kicsitől a játékot,és a kicsi lelki sérült lesz ettől.Pedig egyáltalán nem igaz hogy ráhagyom,csak egy nap 1200x megvivni ugynazt a csatát,már nekem is nagyoj fárazstó. Ha meg megmondom nekik,hogy ne szoljanak bele,vagy probálom érvekkel elmagayarázni mit miért csinálok,akkor megsértődnek...:-((

2011. nov. 14. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

Hát szerintem ha észrevette valaki a gyerekeden, akkor merész dolog kijelentened, hogy biztos nem okoz lelki sérülést. Mert ha észrevehető a gyereken egy idegen számára is, akkor baj van. emlékszem unokatestvéremnél a kicsi gyerekre és látszott rajta valóban, hogy nem nő fel valami szeretetteljes környezetben. Ahogy egyébként a tieid sem.

De igaza lehet a tesódnak abban is, rászólsz ha nem kéne és amikor meg kéne nem szólsz rá.

Mondjuk azt nem tudom minek piszkálnak, a te gyerekeid, nem mindegy nekik milyen körülmények közt nőnek fel? Persze lehet szeretik a gyerekeid és segíteni próbálnak rajtuk.

2011. nov. 14. 10:37
 2/12 A kérdező kommentje:

De épp arról beszélek,hogy azon a délelőttön még csak véletlenül sem volt semmi feszko,a gyerek kint sétált az apjával,a tesomék találkoztak velük,és megállapitotta hogy a gyerek furcsa és biztos én miattam! Ott sem voltam.

Nem szolok rá csak akkor ha kell,azt nem tudom honnan veszed hogy akkor amikor kéne nem szolok rá,amugy meg igen...

Vagy nem kell rászolni a nagyobbikra amikor husz perce vivit valami játék felett,meg tépi ki a kicsi kezéből??

2011. nov. 14. 10:43
 3/12 A kérdező kommentje:
Te azt meg honann tudod egyébként hogy milyen környezetben nőlnek fel a gyerekeim?? Nem vagy normális.
2011. nov. 14. 10:44
 4/12 anonim ***** válasza:
38%

Lehet hogy nem vagyok normális, de nem én írtam ki ezt a kérdést és nem is kell kiírnom sosem ilyet. Hát valóban, ha te vagy a normális, jó szülő, akkor én vagyok a nem normális, rossz.De szerintem fordítva van, fenntartom.

Egy szeretetteljes szavad nem volt a gyerekeidről. Mit gondoljak, hogy odavagy értük és mindent megteszel? De ha még ezt is gondolnám, abból, hogy látta a testvéred a gyerekeden, hogy feszkó van otthon-szintén nem a szeretetteljes, családi légkörre utal.

2011. nov. 14. 10:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem értem mi a problémád....ez a kérdés most nem a szeretetről szólt,igy is hosszura sikeredett,most ha itt még elkezdek ide nem tartozó dolgokrol irni,akkor tuti senki nem olvassa el.
2011. nov. 14. 11:10
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Azért azt elég hajmeresztőnek tartom, hogy ismeretlen emberekről ilyen véleményeket írogassunk kedves előttem válaszoló.

Na a kérdésre a válaszom:

túl érzékeny vagy mások véleményére, ne nekik akarj megfelelni, hanem saját magadnak és a gyermekeidnek. Nekem is van három gyerekem, én is igyekszem nevelni őket, így szoktam rájuk szólni, sőt sajnos néha szakad a cérna, így kiabálok is. Remélem nem lesznek lelki sérültek tőle... Én a családomtól és minden kedves ismerőstől támogatást várok, nem kritikát. Ezt szépen el is mondtam nekik, akinek tetszik tetszik, akinek nem, az nyelje le a békát. Amúgy ne egy "idegen" akarja már elmondani, hogy mikor szól jogosan a saját gyerekedre.

2011. nov. 14. 11:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát igen,főleg hogy semmi alapot nem adtam a kedves első válaszolónak erre,csak annyi hogy a lényegre szoritkoztam és igyekeztem azt leirni.
2011. nov. 14. 11:25
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Ilyenkor szoktam javasolni, hogy vedd be a lesz@rom tablettát.

Érdekes, hogy egyik héten az a baj, hogy rászólsz (szerinted jogosan) a gyerekre, a másikon meg az a baj, hogy nem szólsz rá (amikor úgy látod, hogy nincs rá ok.) Tipikusan a nyuszikás vicc, ha van sapka az a baj, ha nincs, akkor az.

Azért tudnak kritizálni és bántani ezzel, mert hagyod magad. A te gyerekeid, te neveled őket, te ismered minden nyikkanásukat, az első sírós hangból megállapítod, hogy baj van, vagy csak hiszti. Könnyű mások dolgában okoskodni. Egy vendég, egy néha beugró családtag nem ismeri a családi életeteket, ne szóljon bele.

Bár az én fiam még kicsi, de már most sem engedem, hogy anyám, nagynéném, anyósom, a szomszédnéni beleugasson a gyerekgondozásba, nevelésbe. Ketten vagyunk a férjemmel, közösen hozzuk a szabályokat, amik a gyerek és a mi érdekeinket szolgálja, másra meg magas ívből köpök.

2011. nov. 14. 11:31
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát igen,tesom hetente egyszer jön,1-2 órákat. A párját pedig egy honapja nem látták,lehet hogy azon a délelőttön épp azért viselkedett furán a nagyobbik,mert akkor ott volt a tesom párja is. Én elhiszem hogy valahol,nagyon mélyen jot akarnak,csak ha nem látnak bele a dolgokba nem értem miért kritizálnak. Van amugy még sok minden,csak mindet nem akartam leirni. Párommal sem egyszerű az együttműködés....És igen jol látod,hol az volt a baj hogy nem "sikitottam le" a gyerek haját mert elvette a kicsitől a játékot,hol az volt a baj hogy rászoltam...
2011. nov. 14. 11:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szülő de sztem eléggé megrázza a gyereket ha visítozol vele inkább simogasd meg a fejét és mond meg szépen h ezt most nem szabad velem is ordibált anyám apám meg vertek is néha a fenekemre a semmiért aztán később is verni akart apám csak má nem engedtem neki meg is lett az eredménye kb legkisebb zajra megijedek meg van pár problémám is az idegeimmel pánikbetegség depresszió egy kis szorongással keverve..és ne üssed a fenekét ne ordibálj vele nem kutya ez.. ha már megszülted neveld fel és adj meg neki mindent.
2012. okt. 19. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!