Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról ha egy...

Mit gondoltok arról ha egy anya nem tud főzni?

Figyelt kérdés

A nővérem azt hiszi királynőnek született és önkényesen nem tanult meg főzni. Eddig reendeltek kaját meg fagyasztott ételeket ettek. Most hogy van egy kislányuk a nagymamája mos, főz, takarít rájuk.(1 éve)

Lehet hogy ez természetes csak nekem fura? Mert én már 17 éves korom óta külön háztartást vezetek ő meg nem csinál semmit, pedig nekem gyerekem sincs.

2011. nov. 5. 08:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

nővérem kislányának a dédnagymamája csinál náluk mindent.

Azt megértem ha valaki ugy nem tud hogy próbálkozik meg akar, de hogy akinek semmi dolga nincsen nem erőlteti meg magát számomra hihetetlen, a gyerekre is van mindig aki vigyáz, nővérem nem dolgozik, nem is dolgozott.

köszi a válaszokat!

2011. nov. 5. 15:13
 12/19 anonim válasza:

Nekem alapból az furcsa, hogy egy felnőtt ember (legyen az nő vagy férfi) nem tud főzni. Én azon a véleményen vagyok, hogy aki tud olvasni, az főzni is, hiszen a receptekben le van írva, hogy mit kell csinálni. A rutin ahhoz kell, hogy az ember bármilyen otthon talált hozzávalókból tudjon valami ehetőt összedobni, de ezt nem is lehet könyvből megtanulni :)

Persze van, aki nem szeret főzni, oké. Ha megteheti, miért ne rendelhetne? Viszont én nagyon szégyellném magam, ha a saját anyukám takarítana, mosna rám, felnőtt létemre, anya létemre. Nem mintha annyira szeretnék takarítani, szívesen ki is adnám a kezemből a házimunkák nagy részét, de csak abban az esetben, ha fel tudnék venni valakit, aki mindezt fizetésért csinálja meg, mert ez a munkája. Anyámat nem használnám cselédnek.

2011. nov. 5. 17:04
 13/19 anonim válasza:
Jaaa, hogy itt a dédnagymamáról van szó? Na őt meg pláne nem ugráltatnám...
2011. nov. 5. 17:05
 14/19 anonim ***** válasza:
hát szerintem elég ciki... A nővéred mit csinál egyáltalán ha mindent megcsinálnak helyette? Nem azt mondom hogy komoly szakácstudással rendelkezzen egy anya, mert amíg még csak feleség hát istenem, de mikor már a gyereknek kell enni adni.. de azért egy főzelék az nem egy nagy wasistdass (bírom hogy már ehhez is van intsant alap:))
2011. nov. 5. 17:24
 15/19 anonim ***** válasza:
60%

Én sem tudok főzni, és az az igazság, hogy nem is nagyon strapálom magam, mert a férjem viszont imád kotyvasztani, így nálunk ez az ő "feladata" (inkább hobbyja)

Szerintem ezzel így semmi gond nincsen, így mindenki elégedett. De rám is sokszor furcsán néznek, amikor ez kiderül, meg értetlenkednek, hogy miért vagyok ilyen lusta, és sajnálják a férjem. Pedig nem az én lustaságom miatt alakult ez így. De mondjuk én lesz*rom, hogy mit gondolnak mások :)

2011. nov. 5. 18:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Azt megértem hogy van akinél a férj főz, mert szeret, nálunk is szokott a párom sütni, főzni néha, mert szereti csinálni, a húsételeket mind ő csinálja (én vega vagyok, nem szól le hogy mér nem csinálom meg neki) és együtt is szoktunk ebédet készíteni vagy akármit. Ő is ezermester, most is épp a szobát újítja fel, falat vakol, fest, lejjebb hozza a mennyezetet stb

A nővérem nem csinál egész nap semmit, mindig is naplopó volt.

2011. nov. 5. 19:15
 17/19 anonim ***** válasza:

tegnap 12.11-es vagyok.

Ne haragudj, ha kíváncsiskodok, de elárulnád, hogy mit eszik az az áldott jó ember a te gyönyörűséges királynő-nővéreden? Mert nem az eszét, az már most látszik. Az én férjem már elküldött volna párszor melegebb éghajlatra, ha ilyen lennék. Megjegyzem: ő tényleg nem tétlenkedik, ezerrel pörög, kénytelen-kelletlen fel kell vegyem a ritmusát. Aztán meg abba belegondolt a nővéred, hogy mi lesz, ha a dédi kidől? Majd ő fogja pelenkázni, ellátni, főzni rá, ágytálat cserélni stb? Ezt 2 perc alatt mind meg fogja tanulni? vagy lepasszolja az öreglányt másnak?

2011. nov. 6. 12:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs mit eszik rajta, egyszer találkoztak, 2hónap után gyerek és ennyi, de a férje sem egy egyszerű pali. Én sem értem ezt az egészet.
2011. nov. 6. 15:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért, ha egy egyedülálló apa nem tud főzni, az is ciki?

Utálom, hogy egy nő=háztartási robot. Evidens, hogy a nő végzi a házimunkát?

Örülnék, ha nem kellene főzni, utálok is, bár minden nap van főtt étel, a gyerekek kedvenceit főzöm, én meg eszek valamit.

Szerencsére aki meg tudja fizetni, az tarthat házvezetőnőt, szakácsnőt, én kibírnám...

2011. dec. 12. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!