Abortusz kérdés (? ) Hosszú lesz, de érdemes elolvasni. És csak őszintén!
Mostanában többen raktak fel abortuszról képeket, videókat. Sokkolóak. Úgy érzem ezzel kiveszik a döntést az érintettek kezéből, de a következményekért már nem vállalnak felelősséget. Gyilkost kiáltanak, beletaposnak más lelkébe. Leírok néhány esetet, döntsétek el, mit tennétek!
1. 3 gyerekes családanya vagy. Hatalmas a hitel a házon, alig tudtok talpon maradni. Terhes leszel. Nem hogy évekre, de néhány hétre sem tudsz kimaradni a munkából, mert apa keresete kevés ehhez. Megtartanád a babát?
2. Válófélben vagytok két gyerekkel. Egy este feltámad a nosztalgia, hiába bánod meg másnap reggelre, terhes leszel. A válással együtt jár, hogy el kell adni a házat és két kisebbet venni, és még ehhez is hitel kell. A gyerekeidet éppen eléggé megviselte a válás. Anyagilag nem tudod vállalni a babát, érzelmileg nem tudod vállalni a terhességet. Megtartanád?
3. Férjed iszik az utóbbi időben, egyre rosszabb a helyzet. Téged már többször megvert, a gyerekeket eddig még nem bántotta, de érzed, ez is bekövetkezik nemsokára. Nincs hová mennetek, a ház az övé. Egy este részegen rádmászik, terhes leszel. Közli, hogy kiveri belőled a gyereket. Megtartanád a babát?
4. Nagyon szereted a férjedet, de egyszer szétmentek egy hülyeség miatt néhány hétre. Van egy pasi, aki régóta figyel téged, és egy este megtörténik. Nem szerelemből, csak dacból. Terhes leszel. A férjed könyörög hogy menj vissza hozzá, és te alig várod, hogy újra a karjába vegyen. Megtartod más gyerekét?
5. Uh-on kiderül, hogy nyitott hátgerince van a babának. Ettől még életben maradna. De ismersz olyan embert, aki szintén így született. Tudod, hogy fájdalom az élete, az egyik lábát már amputálni kellett huszonévesen. Az orvos megerősíti ezt. Megtartanád a babát?
6. 15 éves gimis színkitűnő tanuló vagy. Egy kicsi full pletykás faluban élsz. Életed első ottalvós buliján leitatnak. Nem is emlékszel, mi történt, és kivel, de terhes leszel. A szüleid dolgoznak, nem akarják a szégyent sem, neked pedig tanulnod kell, mert tehetséges vagy, és nagy jövő áll előtted. Megtartanád a babát?
7. 4 gyereked van. Amikor születtek még minden rendben volt, de közben a férjed elveszítette az állását. Éppen annyi pénzetek van, hogy ne haljatok éhen. De sokszor már csak üres kenyér jut. Terhes leszel. Csak a te kereseted van, nem maradhatsz kia munkából. Megtartanád?
Ez csak néhány példa. Aki azt mondja, túlzottan sarkítottak, téved. Én ilyen emberekkel dolgozom. Gyilkosok lennének? Nem hiszem.
Az ellenzők ilyenkor Istennel jönnek. Szerintem Isten nem véletlenül adta nekünk a gondolkodás és a döntés képességét!
Nem tudom mások mit írtak,de leírom,hogy az én életemet hogy befolyásolták a nagy abortusz ellenes emberek.
20 évesen gyógyszer szedése mellett teherbe estem.Nem akartam megtartani,nemcsak azért mert 2 éve gyógyszert szedtem,hanem mert komoly influenzám volt,és antibiotikumot is szedtem(emiatt nem hatott a jól bevált gyógyszer) Az abortuszra készültem,hogy legyek túl rajta és élem az életem tovább.Magam is meglepődtem amikor a családom,rokonaim,és a párom is hevesen ellenem voltak,és jöttek azzal ,hogy meg kell szülnöm a babát.Az anyám volt olyan kedves hogy olyan könyveket tett elém amiben abortuszos képek voltak(megrázó volt,nagyon) Anyán szerint gyilkos lennék ha elmennék ilyen szörnyű helyre..(kisfilmeket nem néztem,mert nem volt akkor még internet)A párom sírt hogy tartsam meg a picit.Végül is nyomásra,és lelki terror miatt megtartottam,mert ígérték,hogy támogatnak,segítenek.Rendesen jártam orvoshoz(fogadott orvosom volt)Amikor kellett rendesen mentem ultra hangra is..Nem dohányoztam,nem ittam,nem drogoztam.Voltaképpen egy nyugis kismama lettem akinek nőtt a hasa,és lassan elfogadtam hogy anyuka leszek.A fiam 1992-ben született.Súlyos szellemi fogyatékosként,nyitott szájpadlása is volt.(a felső szájpadlása nem volt zárt vagyis egy üreg volt ott).Nem érzékeli a világot maga körül,csak élve vegetál.Összeroppantam,de úgy voltam vele,itt van mellettem a fiam apja,a családom,rokonaim.
Nem írom le a sok műtétet,az átsírt éveket.de leírom ma hol vannak a nagy abortusz ellenesek,a gyilkos kiáltók.
A fiam apja 1 évet sem élt velünk.21 évesen magamra hagyott azzal a szöveggel,hogy neki is 1 élete van,és ő nem tud így élni..Még a gyerektartást sem fizeti.
Az anyám aki a legnagyobb gyilkos kiáltó volt szégyelli az unokáját.Soha nem vigyázott rá,soha nem vett neki semmit,sőt már meg sem látogat minket,mert ahogy mondja:"minek jöjjön ha a gyerekem azt se tudja kik vagyunk?"
Az apám néha eljön,de csak azért hogy rábeszéljen arra,hogy itt az ideje hogy intézetbe adjam a fiamat.Szerinte az ilyen sérült embereknek nincs helye a társadalomba.A rokonok mintha nem léteztek volna.39 éves vagyok.A fiam 19 éves.Magamra maradtam.Magányos vagyok,élve el vagyok temetve.39 évesen úgy érzem magam mintha 70 évet éltem volna.Talán külsőre sem vagyok messze tőle..Voltaképpen 19 éve nem élek én sem csak vegetálok..Nincs pénzem,így nem tudok fizetni állandó nővéreket.Nincs pénzem így nem tudok elmenni egy kis wellness hétvégére,de ha lenne pénzem akkor sincs senki aki vigyáznia a fiamra..Internetem is úgy van,hogy a szomszédtól kapom,mert szerinte ez is kikapcsolódás.
Néha ünnepek alkalmával(főleg karácsonykor) amikor a fiam már mélyen alszik,leülök a fotelba egy üveg borral,és végig sírom az egész éjszakát..Ilyenkor legszívesebben a falba verném a fejem,hogy 20 évesen hagytam hogy a sok abortusz ellenes,és gyilkost kiáltó emberek meggyőzzenek..
Ma ha újra kezdhetném rohannék abortuszra..
Már az sem érdekel,ha valaki ezért elítélne.Annak nagyon szívesen mondanám,hogy akkor lettél volna mellettem amikor a kisgyerek orrából kellett a kaját kiszedni,mert a szájpadlás hiánya miatt felment oda az étel ha gyorsan evett.Vagy gyere élj vele 1 hetet,és megtudod milyen élet ez...
De ha elvetettem volna ahogy akartam is,akkor ma szintén elhagyott,cserbenhagyott lennék,mert gyilkos lettem volna,de legalább 39 évesen élném az életemet..
köszönöm hogy megírhattam,és hogy tud én igenis támogatom az abortuszt..Ha egy ember el akar menni,akkor ne hallgasson senkire,menjen..Az ő élete változna meg,és senki nem lesz mellette ha mások nyomására másképp dönt.
kedves utolsó.
szívből sajnálom ami veled történt, az orvosok hogyhogy nem vették észre, hogy a babád beteg?
Mint írtam, abortusz ellenes vagyok, de nem akkor, ha ilyen beteg a baba. Ez szörnyű, és már leírtam, ez senkinek sem jó. Ilyen esetben teljesen meg tudom érteni az abortuszt. Sajnálom, hogy abban az időben még nem voltak ilyen diagnosztikai módszerek, így nem tudták mi várható.
Az egészséges magzatok esetében nem tudom megérteni a gyilkosságot, és már elnézést, de tényleg egy kis emberkéről van szó, aki él. Na most ha valaki elveszi az életét, arra nem lehet mást mondani, csak azt hogy gyilkos.
Beteg magzat esetében viszont eutanáziának tekintem, amit egyébként szerintem engedélyezni kellene egyébként is, mert a szenvedés senkinek sem jó.
36+2 hkm
Kedves sumergo!
Ha jól értem, te sok más ellenzővel ellentétben a beteg magzat elvételét nem tartod bűnnek. És ha most azt mondom neked, hogy van a környezetemben olyan kislány, aki a nincstelenség és felelőtlenség miatt vált testileg és szellemileg beteggé, visszamaradottá. Mert arra nincs pénzük, hogy pelenkát vegyenek neki, ettől állandóan egy merő seb a popsija, a textil pelenkát meg nem bírja a bőre. Néhány hónapos kora óta nem kap mást, szinte csak kenyeret, esetleg májkrémet, mert még tejre sincs pénzük. Az egyoldalú táplálkozás pedig oda vezetett, hogy a gyerek egy éves korára nem duplázta még meg a súlyát, és olyan gyengék az izmai, hogy kapaszkodva sem tud még állni. Nem játszik, nem nevet, nem fejlődik megfelelően szellemileg sem. Szerinted ez élet? Mi lesz belőle?
És sok ellenző szerint már az alapból beteg gyereknek is joga van az életre, sőt még az erőszakból fogantnak is.
Én azt mondom, a nyomorban felnövő gyereknek jobb, ha meg sem születik. Más azt mondja, mindegy milyen, joga van az élethez. Te azt mondod, csak akkor szabad elvetetni, ha beteg. Más azt, ha az anya életét veszélyezteti. Észreveszed, milyen vékony a határvonal? Hát pontosan ezért vannak törvények, hogy megszabják, meddig mehetünk el. És pontosan ezért felháborító az ilyen képek közzététele. Mert te, vagy én nem tudhatjuk, mi lesz abból a gyerekből, aki ilyen képek hatására mégis megszületik. De az anya hiába mondja később azt, hogy én csak egy elrettentő videó miatt tartottam meg, annak a gyereknek a sorsáért onnantól Ő felel. Nem te, és nem én, egyedül Ő. Van ehhez joga bárkinek is?
tegnap 21:29
Volt ultrahang,és volt vérvizsgálat is.De még az ultrahang és a vérvizsgálat sem tudta kimutatni,hogy a fiamnak nincs felső szájpadlása,hogy szellemi fogyaték,hiszen rendesen fejlődött.
Sokan azt mondják,hogy ha beteg a baba akkor nem bűn,akkor az nem gyilkosság! Ha egy nő azt mondja,hogy "abortuszra megyek,mert gyógyszer mellett estem teherbe"akkor jönnek azzal,hogy gyilkos vagy ha megteszed,bűn,mert nem biztos hogy lesz valami baja..Miért lenne bármi baja is??Talán a gyógyszerektől? IGEN! a gyógyszerektől..Az orvosom szerint akik fogamzásgátló tabletta mellett esnek teherbe azoknak 50%-ban születhet rendellenességgel a babájuk..12 hét után ha beteg ha nem már nem mehet abortuszra..Akkor hogy is van ez??Akkor is szülje meg,és ismerje meg azt az életet amiben én vagyok??
Emlékszem az orvosom mellett állt a szülésznő aki segített a szülésnél.Még semmit nem mondtak,de ő már sírt.Az orvos a kezemet fogva csak azt tudta mondani,hogy "anyuka,ne keseredjen,lesznek még egészséges babái"..ez nem örökletes betegség..
Sose mertem vállalni több gyereket..Annyira rettegtem hogy terhes leszek,hogy bár csak alkalmi partnereim voltak(tartósan nem kellettünk senkinek) mégis a semmire szedem a gyógyszert,és spirálom is van,sőt a kis fiókban óvszerek is vannak..Ha jön egy éjszakás kaland akkor is 1000%-ban biztosítva legyek a terhesség ellen.
De ha még így is teherbe esnék,az első hogy rohannék abortuszra..
Utolsó!
Megértem az indokaidat. Nagyon sajnálom ami veled történt, és remélem azért örömteli pillanatok is voltak az életedben. Becsülendő, hogy nem mondtál le a gyerekről, miután megtudtad, hogy beteg, hiszen nagyon sok helyen lehet hallani, hogy lemondanak a babáról és a kórházban hagyják.
Sok kitartást, és örömet a további életedben! :)
Most találtam meg ezt a kérdést, és maximálisan egyetértek a kérdezővel, hogy felháborítsák ezek a videók és a gyikosozás!
Leírom a barátnőm történetét.
Első gyereke születése után 10 évig vártak a második babára. Amikor kiderült, hogy ikrei lesznek, madarat lehetett fogatni vele. Csakhogy az egyik kislány agyvérzést kapott szülés közben. Súlyosan testi és értelmi fogyatékos lett. Az ikrek 6 évesek múltak, amikor a barátnőm teherbe esett tabletta mellett. Teljesen kiborult, mert bármerről nézte a kérdést, egyszerűen nem tudta megtartani a babát. Képzeljétek el a helyzetét. 16 éves a kamaszfia. Szerencsétlennek sosem volt ideje gyereknek lenni, annyit kellett segítenie a húga körül. Ott van még a 6 éves egészséges kislány, akire szintén nem jut elég idő. Ide még egy baba? Még az örökbeadás is megfordult a fejében, de képtelen lett volna kihordani a terhességet akkora fizikai terhelés mellett, ami nap mint nap rá várt az magatehetetlen 6 éves mellett. Elvetette a babát.
Néhány héttel később az egyik jótétlélek anyuka becsöngetett hozzá, hogy szeretne mutatni neki valamit. Abortuszfotók voltak. Amikor a barátnőm felhívott, nem is értettem mit mond, mert fuldoklott a zokogástól. Orvost kellett hívni hozzá, hogy nyugtatót adjon neki. A férje még aznap feljelentette zaklatásért a nőt.
Van olyan közöttetek, aki gyilkosnak meri őt nevezni? Mert ha igen jöjjön el hozzájuk, és töltsön ott egy napot.
Nagyon igaza van az előttem szólónak abban, hogy ezt a döntést mindenkinek magának kell meghoznia, mert a teher, a felelősség is az övé lesz.
Tényleg vékony a határvonal. Melyikőtök vállalja a döntés felelősségét az anya helyett?
Sajnalom az ilyen eseteket, felresiklott eleteket, nagy lelkiero kell ahhoz, hogy valaki tisztesseggel vegig tudja csinalni.
Nem neveztem senkit sem gyilkosnak!!! A tettet neveztem gyilkossagnak, csak azert, barmennyire is nehez, de az abortusz kozben meghal egy elet.
En semmi rosszat nem mondok arra, aki abortuszon volt!, mert mindenki kovet el hibakat. En is, mindenki ebben az eletben. Nekem csak az a problemam, ha valaki nem ismeri be, nem latja, hogy barmilyen kifogasa is van, azert egy emberi eletet kioltott. Nem tettem ki videokat es kepeket, persze nem abortusz utan kell mutogatni valakinek ilyet, ez szornyu. En csak reszletet lattam belole, sirtam, akkor dobbentem ra, hogy odabent valoban egy kis emberke lakik, aki elni akar.
De, mint irtam is, csak az a bajom, hogy a legtobb no, foleg egeszseges babajukat elvetetese utan, nekiall sztarolni az abortuszt, fel sem fogjak, hogy mit tettek. Legalabb megbannak... Ez a szomoru.
Kedves Utolsó!
Úgy érzem, kezded látni az árnyalatokat, és ez jó. Az utolsó történet amúgy még engem is megdöbbentett.
Amit azonban nem értek, az az abortusz sztárolása: Itt és máshol sem olvastam ilyet. Arról szóltak ugyan történetek, hogy visszanézve sem bánta meg, de szerintem sokkal szomorúbb lenne, ha meg kellene bánnia. Azzal, hogy nem bánta meg, csak önmagát igazolta, hogy nnak idején helyes döntést hozott, jól mérte fel a körülményeket.
Az abortusz utáni képmutogatás pedig valami döbbenetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!