Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz kérdés (? ) Hosszú...

Abortusz kérdés (? ) Hosszú lesz, de érdemes elolvasni. És csak őszintén!

Figyelt kérdés

Mostanában többen raktak fel abortuszról képeket, videókat. Sokkolóak. Úgy érzem ezzel kiveszik a döntést az érintettek kezéből, de a következményekért már nem vállalnak felelősséget. Gyilkost kiáltanak, beletaposnak más lelkébe. Leírok néhány esetet, döntsétek el, mit tennétek!

1. 3 gyerekes családanya vagy. Hatalmas a hitel a házon, alig tudtok talpon maradni. Terhes leszel. Nem hogy évekre, de néhány hétre sem tudsz kimaradni a munkából, mert apa keresete kevés ehhez. Megtartanád a babát?

2. Válófélben vagytok két gyerekkel. Egy este feltámad a nosztalgia, hiába bánod meg másnap reggelre, terhes leszel. A válással együtt jár, hogy el kell adni a házat és két kisebbet venni, és még ehhez is hitel kell. A gyerekeidet éppen eléggé megviselte a válás. Anyagilag nem tudod vállalni a babát, érzelmileg nem tudod vállalni a terhességet. Megtartanád?

3. Férjed iszik az utóbbi időben, egyre rosszabb a helyzet. Téged már többször megvert, a gyerekeket eddig még nem bántotta, de érzed, ez is bekövetkezik nemsokára. Nincs hová mennetek, a ház az övé. Egy este részegen rádmászik, terhes leszel. Közli, hogy kiveri belőled a gyereket. Megtartanád a babát?

4. Nagyon szereted a férjedet, de egyszer szétmentek egy hülyeség miatt néhány hétre. Van egy pasi, aki régóta figyel téged, és egy este megtörténik. Nem szerelemből, csak dacból. Terhes leszel. A férjed könyörög hogy menj vissza hozzá, és te alig várod, hogy újra a karjába vegyen. Megtartod más gyerekét?

5. Uh-on kiderül, hogy nyitott hátgerince van a babának. Ettől még életben maradna. De ismersz olyan embert, aki szintén így született. Tudod, hogy fájdalom az élete, az egyik lábát már amputálni kellett huszonévesen. Az orvos megerősíti ezt. Megtartanád a babát?

6. 15 éves gimis színkitűnő tanuló vagy. Egy kicsi full pletykás faluban élsz. Életed első ottalvós buliján leitatnak. Nem is emlékszel, mi történt, és kivel, de terhes leszel. A szüleid dolgoznak, nem akarják a szégyent sem, neked pedig tanulnod kell, mert tehetséges vagy, és nagy jövő áll előtted. Megtartanád a babát?

7. 4 gyereked van. Amikor születtek még minden rendben volt, de közben a férjed elveszítette az állását. Éppen annyi pénzetek van, hogy ne haljatok éhen. De sokszor már csak üres kenyér jut. Terhes leszel. Csak a te kereseted van, nem maradhatsz kia munkából. Megtartanád?

Ez csak néhány példa. Aki azt mondja, túlzottan sarkítottak, téved. Én ilyen emberekkel dolgozom. Gyilkosok lennének? Nem hiszem.

Az ellenzők ilyenkor Istennel jönnek. Szerintem Isten nem véletlenül adta nekünk a gondolkodás és a döntés képességét!

2011. okt. 11. 09:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/132 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám párja állami gondozott volt, mert kénytelen volt az anyjuk gondozásba adni, anno nagy szegénység volt, hiába dolgozott éjjel-nappal, nem tudtak megélni. Egy jószívű, rendes, kedves asszony volt, elmondhatatlanul nagyon-nagyon szereti az összes gyermeke!!! Amikor felnőttek, minden adódó alkalommal mentek hozzá vendegségbe, meglátogatni. Soha senki semmiért nem hibáztatta, sőt nagyon szerették és hálásak neki, hogy megszülte őket és nevelte, amikor tudta vállalni.

Steve Jobs az Apple elnöke és alapítója is állami gondozásban volt, és nem lehet azt mondani, hogy nem vitte sokra. Ugyanmár. Ezek csupán kifogások.

2011. okt. 11. 17:05
 72/132 A kérdező kommentje:

16:08!

Ha az 1-es esetben megmarad a baba, anyuka nem tud dolgozni, a bank viszi a házat, a gyerekek sem maradhatnak a szülőkkel.

2-es eset - talán kicsit finomabb verzió, de itt sem engedhették meg maguknak, hogy anya kiessen a munkából.

3-as eset. Te megtartod, a férjed meg kiveri belőled egy borgőzös éjszakán. Örülsz, hogy egyáltalán a gyerekeket meg tudod tőle védeni.

4-es eset. Mire emlékeztetne az a gyerek? Tudnád úgy szeretni, hogy titkolod a származását? És ha az igazi apa mindent elmond a férjednek?

5. egyetértünk.

6. Már a terhességgel befellegzett a tanulmányaidnak, holott bármi lehetne belőled. A falu kiközösítene, emiatt a szüleid szenvednének.

7. Ugyanaz, mint az első kettő.

Én így láttam ezt testközelből.

2011. okt. 11. 17:39
 73/132 anonim ***** válasza:
En akkor sem adnam orokbe. Bizonytalan es kilatastalan helyzetbe dobom. Nem a bizonytalanba kell szulni. En pl nem lettem orokbefogadva meg se orulok hogy edesanyam 42evesen betegen nem hallgatott az orvosra es megis megszult. Egy alkoholista apa melle szult es nincstelen csaladba. Elopelda vagyok hogy nem volt helyes. Sosem tanitottak semmit sem. Tengodom az eletben sajnos. A sok lelkiterror keptelen vagyok elni emberek kozott. Nem tudom mikor fogok dolgozni igy... Amikor megszulettem apam reszegen jott be. 6 eves voltam es bortonbe jartam meglatogatni ot. Megolni nem akarom magam mert edesanyam belehalna a fajdalomba. Ennyi tart eletben
2011. okt. 11. 18:05
 74/132 sumergo ***** válasza:
88%

Ez a kérdés annyira felesleges volt. Millió abortuszos "esetnél" egymásnak ugrott már a 2 tábor, és ez előre borítékolható volt, hogy ez esetben is így lesz. Abszolút abortusz ellenes vagyok, kivéve a beteg magzat esetében, mert az aztán tényleg senkinek sem jó, főleg nem a babának, gondoljunk csak bele, milyen élete lesz?

Minden egyéb esetben számomra elfogadhatatlan az abortusz, és egyáltalán nem értem miért nagyobb lelkiismereti probléma az örökbe adás, mint a gyilkosság?!

Ettől függetlenül nem nézek, pláne nem linkelek szétszabdalt magzatokról képeket és videókat, mert én is manipulálásnak tartom.

Valamint azt sem értem miért akartok meggyőzni arról, hogy tuti jó megoldás az abortusz. Kár ezen egymásnak feszülni. Ti soha nem fogtok engem megérteni, és én se titeket. Ezek a dolgok szívből, lélekből jönnek, ezen nem lehet észérvekkel változtatni.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a védekeztünk, de becsúszott sztorik jó nagy hányada (kb.70-80 %) a teljes sztori megismerése után sántít, és kiderül, hogy mégsem annyira volt meg a védekezés.

Senkit nem akarok se rá, se lebeszélni, aki már döntött, az úgysem változtat az álláspontján.

36+1 hkm

2011. okt. 11. 18:36
 75/132 A kérdező kommentje:

Hogy miért írtam ki ezt a kérdést? Alapvetően két dolog miatt.

Az egyik az ilyen jellegű videók, képek terjesztése.

A másik a gyilkosozás.

És még egy gondolat. Én abban hiszek, hogy a családért sok mindent megtesz az ember, adott esetben megszakíttat egy terhességet, ha ezen múlik a jövőjük. De nem tudnék a gyerekeim szemébe nézni, ha egy újabb baba a fedélnélküliséget, állami gondozást jelentené számukra, mint az első történetben.

2011. okt. 11. 18:53
 76/132 sumergo ***** válasza:
100%

"Hogy miért írtam ki ezt a kérdést? Alapvetően két dolog miatt.

Az egyik az ilyen jellegű videók, képek terjesztése.

A másik a gyilkosozás. "

Oké, úgy látom nem voltam elég érthető.

1. Szerinted a kérdésed feltevése kinek változtatta meg az álláspontját?

2. Ha nem tűröd, hogy manipulálni akarnak, akkor te miért akarsz másokat?

Ismét leírom, ez nem annyira gondolkozás kérdése, hanem érzelem, szív kérdése. A megváltoztathatatlant nem lehet megváltoztatni.

Mellesleg egyszer volt egy éjszakás kalandom, és baba fogant belőle, soha egy percig sem merült fel bennem az abortusz kérdése, pedig nem is ismertem az apját. Sajnos elhalt a 10. héten, azóta is gyászolom, és marcangolom magam, hogy biztosan azért nem maradt meg, mert nem szerettem eléggé! Ennek fényében nem arról van szó, hogy nem voltam ilyen helyzetben, egyszerűen úgy gondolom, hogy aki szexel, az terhes lehet. És arról nem a baba tehet, hanem akik összehozták.

36+1 hkm

2011. okt. 11. 19:13
 77/132 anonim ***** válasza:
35%
Ez nem abortusz videó csak egy lányról szól aki túlélte az abortuszt érdemes megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g
2011. okt. 11. 19:23
 78/132 A kérdező kommentje:

Nem szándékozom megváltoztatni azon álláspontodat, hogy elítéled az abortuszt. A történet nem erről szól. Hanem arról, hogy az ellenzők eszközök között nem válogatva próbálnak mások sorsa fölött dönteni. Mert az ugye mindenki számára világos, hogy a magzat sorsának alakulása kihat az anya, sőt a család sorsára is. Tehát akik elfogadják az abortusz létjogosultságát, mindösszesen azért dühösek az ellenzőkre, mert azok nem válogatnak az eszközökben, és nem az elveik miatt. Ezzel szemben az ellenzők gyilkost kiáltanak anélkül, hogy egy adott emberi sorsot ismernének.

A teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy sohasem volt abortuszom. 5 gyerekem van, és szerencsés vagyok, mert csak egyikük érkezett váratlanul, de minden körülmény adott volt ahhoz, hogy megszülessen. De bevallom, hogy voltam olyan élethelyzetben, amikor egy nem várt terhesség vállalása szétszakította volna a családomat, tönkretette volna a gyerekeim életét. Hálás vagyok a sorsnak, hogy erre nem került sor, de tudom, hogyan döntöttem volna.

Mint írtam, olyan emberekkel foglalkozom, akik ilyen vagy olyan módon megjárták a poklot. És dühít, felháborít, tehetetlen keserűséggel tölt el, ha valaki gyilkosnak nevezi Őket.

2011. okt. 11. 19:40
 79/132 anonim ***** válasza:
0%
és ha gyilkosság akkor miért nem zárnak börtönbe? miért nincs abortusz-tilalom?
2011. okt. 11. 20:09
 80/132 anonim válasza:
100%
Aki ragaszkodik az abortuszhoz,azt úgysem lehet lebeszélni róla,ahogy abortuszra sem kényszeríthetünk senkit az akarata ellenére.Lehetnek bármilyen érvek,indokok akármelyik döntés mellett-ellen.Mert a nők két dologért tesznek meg mindent,hogy ne legyen gyerekük,és ,hogy legyen gyerekük.Én,mint már írtam abortusz ellenes vagyok,de elítélni nem ítélem el azokat sem,akik megteszik.Senki nem tud a másik életébe belelátni olyan mértékben,hogy helyette döntést hozzon.De.......ismerek olyan nőt,aki fiatalon elvetette gyermekét,azzal a kijelentéssel,hogy nem olyan az élete,nem fér bele egy gyerek.Most pár évvel az abortusza után rohangál egyik orvostól a másikig,hogy gyereke lehessen.Túl van már x beültetésen,egyet sem tud 10-12 hétnél tovább kihordani,már ha egyáltalán megtapad neki.Ott tart,hogy az örökbefogadáson gondolkodik,s közben ,,veri a fejét a falba,, ,hogy miért is nem tartotta meg annak idején a babáját.
2011. okt. 11. 21:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!