Más is gondolt már arra újdonsült anyukaként, hogy elválik mert nem bírja elviselni a férjét/párját?
Mi tegnap arra jutottunk, hogy elválunk (10 hetes a babánk) mert én folyamatosan piszkálom a férjem de azért mert úgy érzem csak nekem született gyerekem. Ő mindent úgy csinál mint eddig, eljár haverozni, széthagyja a cuccait stb...nem segít semmit sőt még több munkát csinál mint ami van.
Nagyon csúnyán összevesztünk ezen tegnap (is). Teljesen kivagyok...nem érti, hogy én éjszaka sem tudok aludni mert 3 óránként eszünk és nappal sem mert ha van egy kis időm a baba mellett akkor a házimunkával próbálom utolérni magam.
Na tegnap én is kibuktam, azóta nem beszéltem a férjemmel egy mukkot sem. A lányom egy éves. Ezalatt az egy év alatt megszámlálhatatlan alkalom volt, mikor teljesen kiakadtam a férjemre, mert semmit nem csinált, máskor meg hetekig mintaap volt. Szerintem sem kell ezt elkapkodni. Én az egy év alatt kb 1000szer adhattam volna be a válókeresetet, mert szanaszét hagyja a cuccait, inkább az udvaron sörözik a szomszéd haverokkal. A legjobban az idegesit, hogy neki hetente három napja van, amikor kondizik. Ilyenkor hazajön, gyors kaja, és irány a kondigáp, és nem látjuk, csak lefekvésnél. Nekem meg arra nincs időm, hogy kozmetikushoz menjek, mert ezt is itthon kell megoldanom, mig a pici alszik. A többiről, mint főzés, mosés takaritás már ne is beszéljünk.
Mindennek ellenére a párom nagyon szeret és ezt rendszeresen érezteti is. Nem is tudom mi lenne velünk nélküle, mert azért tényleg nagy segitség, csak ezt bizony női fortélyokkal el kell érni a pasiknál.
Ilyenkor mindig anyukám szavai jutnak eszembe, ai indig ezt mondja, ah panaszkodom neki: Lányom a gyerek csak a nők életét forgatja fel fenekestől.
És milyen igza van. :))
Nézd, én már a negyedik babát szültem. Az apuka teljesítménye határozottan javul, minden gyerek után, de sajnos rá kellett döbbennem és minden nap rá is döbbenek, hogy sohasem lesz olyan, amire igazán vágynék. Válni nem érdemes, mert Mo.-on ehez nem adottak a feltételek egy nő számára. Mondjuk azért egy szakmai elemzés biztosan megtalálná az okokat, hogy miért olyan sok a depressziós kismama az országban. Itt csak kompromisszumok lehetségesek, de sajnos a négy gyerek tapasztalatával a hátam mögött azt mondom, hogy ne legyenek illúzióid! Jobb, ha most tisztán látsz, mint később a csalódások, azért nem szépítettem. Igaza van az elöttem szólóknak, egy gyerek mindig is elsősorban az anya ügye lesz! A férfiak, a pénzkereséssel takaródznak. Az persze más kérdés, hogy az anya is dolgozik azt a pár évet leszámítva, amíg a gyerek nem lesz képes a közzöségi életre. De hát ezen valahogy mindig átsiklanak. Különben te is jobban jársz, ha inkább elfogadod azt, hogy ebben a kultúrában ez van, aztán majd, ha újra dolgozol lehet, hogy lesz legalább egy kis sikerélményed/meg pénzed/ legalább. De arra készülj fel, hogy a szennyest, akkor is te fogod összeszedni!
Sok sikert!!!!
Köszönöm szépen a hozzászólásokat és a tanácsokat! Hülyén hangzik de azért valahol jó, hogy nem csak nálunk van ez a probléma.
Különben nagyon szeret minket, mondja és mutatja is (de azt már ritkábban). Biztosan én is fáradt vagyok és azért vagyok ilyen de az tuti, hogy tényleg csak a nők életét forgatja fel egy gyerek. A férfiak erre nem képesek amit mi csinálunk. Szerintem már a szülésbe belehalnának. :-))
Mindenesetre azért még nem válok mert időm sincs rá de egyébként is várok vele. Lassacskán csak rájön, hogy mi a helyzet. Ha nem, akkor meg úgyis az lesz a vége. Meglátjuk.
Kitartás csajok!!
Helyesbitenék a kommeteden. A pasik már egy menstruációs görcsbe is belehalnának. :))
Én voltam a tegnapi, na nem tudom mikori, de én irtam, amit anyum mondott, hogy csak a nők életlt forgatja fel a gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!