Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire szól bele az anyukád...

Mennyire szól bele az anyukád vagy az anyósod gyermeked nevelésébe? Hogyan reagálod le a kritikákat?

Figyelt kérdés
Most hétvégén volt nálunk az anyukám és kész katasztrófa volt a helyzet, össze is vesztünk. Kíváncsi lennék, másokat is ennyit cseszegetnek?
2011. aug. 7. 15:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

hagyd rá, bólogass és ígérd meg, hogy legközelebb megpróbálod úgy, ahogy ő mondja. Most mi mást tehetsz még? Ne állj le ilyesmin veszekedni. Ha a gyermekeid jólneveltek, szép, okos babák lesznek, akkor nem számít, hogy jutottak el idáig. Anyósom kedvenc szavajárása: Rá kell hagyni, mint a hülyére. Néha beválik.

egy korábbi válaszoló

2011. aug. 9. 13:30
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyereknél mindenbe beleszóltak, most a másodiknál meg meg sem nyikkannak. Azt hittem én is hogy megint majd elkezdik, és nem. Előszőr minden téma volt, szoptatás, hozzátáplálás, öltöztetés stb. Bár anyósomnak a mai napig megvan a rossz szokása, hogy ha nálunk van, és éppen szoptatáshoz készülődök, akkor kikapja a kiságyból a babát, mer' majd ő megnyugtatja. :D Soha nem sikerült neki az első gyerekkel sem, mert éhes csecsemőt nem lehet megvígasztalni, de nem adja fel. :D Eleinte a falra másztam ettől, most már hagyom. Kb öt perc kitartó visítás után átadja a babát nekem.
2011. aug. 12. 13:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos anyukám már nem él, viszont van anyós, aki ráadásul alattunk lakik. Egyrészt jó, mert rendes, segít, vigyáz a gyerekre, másrészt megőrülök tőle, mert még véletlenül sem tartja be amit kérek tőle. Nálunk a kaja a konfliktusforrás kezdetektől. Szerettem volna egészségesen etetni a gyereket, ha megeszi az ebédet utána ehet csokit, de azt nem bírom amikor kaja helyett csokival meg keksszel tömik. Már 2 éves a gyerek, és ha a fene fenét eszik sem érti meg hogy ne zabáltassa állandóan ezekkel az mű sz@rokkal. Ráadásul a legolcsóbb fajtát veszi mindenből. De annyira nem érti, hogy én már ezért teljesen megutáltam az anyósomat :(( csak azért is ilyenekkel eteti, gyümölcsöt még véletlenül sem adna neki.

De a ti problémátokat nézve, az a véleményem, hogy azért nem érti meg anyukád amit te kérsz tőle, mert az ő idejükben ezt "tanították" nekik, azt mondták hagyja sírni a gyereket erősödik a tüdeje, meg ne vegye fel, mert el lesz kapatva, meg szigorúan 3 óránként kell szoptatni, stb. A mai gyereknevelési elveket, pl a kötődő nevelést az ő korosztálya még hírből sem ismeri, ezért úgy gondolja, hogy úgy kell csinálni, ahogy annak idején.

2011. aug. 12. 13:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Sziasztok,én ezeket a hétköznapi szitukat tök jól tudom kezelni,csak annyit mondok,hogy oké,aztán meg csinálom,ahogy jónak látom.a saját gyerekem szokásait én sokkal jobban ismerem,jobban tudom,mikor szopizzon,mit egyen,mikor aludjon és az élet úgy is engem igazol,mert mosolygós,boldog gyermekeim vannak.Ilyenkor odaadnám és mondanám,hogy tessék,csináld,próbáld ki úgy,egyből rájönne,hogy a gyerek csak sír,jobb az úgy?Nálunk a gondokk inkább abból adódnak,hogy mindkét nagymama állandóan igényelné a gyerekeket,szétszedik őket,most engedjük meg,hogy az egyiknél aludjon,akkor rögtön jelentkezik a másik,hogy nála is aludjon.Szinte versenyeznek egymással.És állandóan lobbyznom kell,hogy senki ne sértődjön meg,de a gyerekek se sérüljenek.Ez lehet,hogy hülyén hangzik,de higyjétek el,hogy kb. olyan,mint akinek semmi segítsége nincs,mert állandóan habtákba kell állni és állandóan a nyavajgásukra kell kedvesen,aranyosan és okosan szervezkedni,hogy mindenkinek jó legyen.Én már ebbe fáradok bele komolyan mondom.
2011. aug. 12. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!