Mennyire szól bele az anyukád vagy az anyósod gyermeked nevelésébe? Hogyan reagálod le a kritikákat?

hagyd rá, bólogass és ígérd meg, hogy legközelebb megpróbálod úgy, ahogy ő mondja. Most mi mást tehetsz még? Ne állj le ilyesmin veszekedni. Ha a gyermekeid jólneveltek, szép, okos babák lesznek, akkor nem számít, hogy jutottak el idáig. Anyósom kedvenc szavajárása: Rá kell hagyni, mint a hülyére. Néha beválik.
egy korábbi válaszoló

Nekem sajnos anyukám már nem él, viszont van anyós, aki ráadásul alattunk lakik. Egyrészt jó, mert rendes, segít, vigyáz a gyerekre, másrészt megőrülök tőle, mert még véletlenül sem tartja be amit kérek tőle. Nálunk a kaja a konfliktusforrás kezdetektől. Szerettem volna egészségesen etetni a gyereket, ha megeszi az ebédet utána ehet csokit, de azt nem bírom amikor kaja helyett csokival meg keksszel tömik. Már 2 éves a gyerek, és ha a fene fenét eszik sem érti meg hogy ne zabáltassa állandóan ezekkel az mű sz@rokkal. Ráadásul a legolcsóbb fajtát veszi mindenből. De annyira nem érti, hogy én már ezért teljesen megutáltam az anyósomat :(( csak azért is ilyenekkel eteti, gyümölcsöt még véletlenül sem adna neki.
De a ti problémátokat nézve, az a véleményem, hogy azért nem érti meg anyukád amit te kérsz tőle, mert az ő idejükben ezt "tanították" nekik, azt mondták hagyja sírni a gyereket erősödik a tüdeje, meg ne vegye fel, mert el lesz kapatva, meg szigorúan 3 óránként kell szoptatni, stb. A mai gyereknevelési elveket, pl a kötődő nevelést az ő korosztálya még hírből sem ismeri, ezért úgy gondolja, hogy úgy kell csinálni, ahogy annak idején.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!